reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

My kładliśmy wanienkę na stole kuchennym, a obok przewijak. Wysokość idealna i bardzo stabilnie:tak:

reklama
Poprzednio wanienke stawialiśmy na podłodze i przenosilismy na kanapę ale teraz łóżko w sypialni jest wysokie i chyba trzeba będzie stawiać na łóżku :? Albo stojaku

My jakoś nie mieliśmy problemu z niestabilnością.. Później i tak kupiliśmy większą wanienkę,która stała w dużej wannie,żeby oszczędzać wodę i nie dźwigać jej.

My jakoś nie mieliśmy z tym problemu. Później i tak kupiliśmy większą wanienkę,która stała w dużej wannie,żeby oszczędzać wodę i nie dźwigać jej.

Ale z czym? Ze stawianiem wanienki na podłodze? My też mamy sporą nie takie maleństwo i też potem do dużej wanny. Tylko przez pierwsze miesiące nie w łazience stała.
My łazienke mamy mikroskopijną

Elifit,problemu z niestabilnością stojaka. Michalina tego się obawia .
Ze stawianiem na podłodze miałam problem, bo z moim kręgosłupem, który dodatkowo po porodzie mocno bolał,nie wyobrażałam sobie pochylać się nad wanienką i jeszcze potem wstać z mokrym niemowlakiem na rękach.
W łazience miejsca nie mamy na postawienie wanienki, a łóżko to ryzykowna sprawa jak już dziecko chlapać zaczyna.
Więc był stojak w sypialni, obok przewijak i wszystko sprawnie szło..

Teraz dziecko myjemy pod prysznicem. Raz czy 2 razy w tyg jest kąpiel w wannie z dużą ilością wody , bo dzieć uwielbia się chlapać

Ja mam stół tylko jeden , w salonie. Nie wyobrażam sobie angażowania całego mieszkania w kąpiel dziecka. U nas małe urzęduje głównie w sypialni, co latem jest dobre bo tam najchłodniej. Potem jak już kumate się robi to w salonie, razem z nami.

reklama
są też stojaki na wannę.
My mamy wanienkę onda, taką z wbudowaną "foczką" super się sprawdziła szczególnie jak K miała już ponad 3 miesiące. Nie trzeba było jej trzymać więc mogła sobie chlapać do woli :)

Do góry