reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Pchełka ten kombinezonik jest przesłodki!!! Cudeńko!!! Juz sobie wyobrażam jak rozkosznie będzie wyglądac w nim mały szkrabik:-) Zamawaim koniecznie fotkę dla e-ciotki Eli :-D

Co do laktatora to ja zapewne kupie używaną medelę harmony -wiele osob poleca ta firmę. Ja miałam avent i nie byłam zbytnio zadowolona. (Pomijam, że pokarmu to ja w ogóle ledwo co miałam, ale i tak walczyłam ile wlezie). Może teraz ta "boska" niby medela zdziała jakieś cuda;-):eek:

reklama
Odnośnie fotelików: Maxi Cosi CITI ma 3* w testach zderzeniowych, 4* ma MC CITI SPS i CABRIO, CabrioFix, Pebble.
Ja dla młodej miałam CabrioFix i byłam zadowolona, natomiast z tego co słyszałam to Citi jest wykonany z troszkę gorszych materiałów i dzieciaczki się w nich pocą, poza tym jest to starsza technologia i że w Cabrio dzieciaczek ma wiecej miejsca. Ale to trzeba sobie obejrzeć na żywo najlepiej.
A i teraz nie ma tak wielkiej róznicy miedzy City a Cabrio z tego co jakiś czas temu patrzyłam.

Jeśli chodzi o laktatory to mam Aventa ręcznego ale jakoś albo nie umiałam sie nim obsługiwać albo on jakiś nie halo jest. W każdym bądź razie na chwilę obecną leży i w razie w się przyda, jak będę potrzebowała a ten mnie znów będzie wkurzał to kupię sobie jakiś elektryczny albo Medele mini electric albo Tommee Tippee elektrycznego.

Ostatnia edycja:
Ja laktator mam po córci ręczny Aventu - kupiłam go bo wiedziałam że będę wracać do pracy i tylko dlatego, jakbym została po macierzyńskim w domu to pewnie nie kupiłabym. Jak miałam dużo mleka to ściągnięcie nawet ręcznym to kwestia kilku minut a jak był dzień że z mlekiem słabo albo mała non stop na cycku wisiała to i przez pół godziny nawet pół butelki się nie udało ściągnąć :/

Pchla_Szachrajka; ja podobnie jak Phelania postawilam na medele tylko ze model swing. Nie jest to najtansza firma ale mysle zdecydowanie warto. Taki laktator ma milka plusow: pulsacyjne ssanie w poczatkowej fazie moze pomagac w rozkreceniu laktacji juz w szpitalu, jesli jest nawal pokarmu to tez wiadomo dobra rzecz no i jak sie gdzies czlowiek chce wybrac z domu, choc na zakupy to dobrze taka zapasowa butle zostawic w domku.

dominiczka nawet nie wiedziałam, że jest jakies rozróżnienie na citi i citi sps, ja miałam na pewno przypięte karteluszki z testów z 4*
dziecko się pociło w tamtym, tak jak teraz w king plusie romera - zwyczaj jak uśnie. Na pocenie pomagają maty aerosleep i pokrowce frote.

co do laktatorow to dla mnie czarna magia:baffled: kolezanka ma jakis nowke sztuke, bo jej sie w ogole nie udalo karmic piersia (brak mleka), wiec mam nie kupowac, a jak bedzie potrzebny to ona mi bardzo chetnie pozyczy... ale oczywiscie nie przyszlo mi do glowy zapytac co to ma :-)

pamietacie jak Wam pisalam, ze obiecalam mezowi, ze w tym miesiacu juz sobie daruje zakupy dla maluszka??:-)
nooo to wczoraj na Gubalowce nabylismy dla syneczka recznie robiony welniany sweterek... i to nie byl moj pomysl haha :-D
sweterek od tatusia:
1.jpg

na zdjeciu wydaje sie duuuuzy, a to takie tyci tyci :-)
widze do niego jeansy i jakies mini traperki :-)

poza tym podpatrzylismy jednego pana z dzieciaczkiem i takimi sankami:
http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/...aczem-podnozkami-i-ocieplanym-spiworkiem.html
bombowe :-D zwlaszcza ten futerkowy spiworek :-) wygladaly baaardzo porzadnie :-) ustalilismy ze kupimy na przyszlorocznego Mikolaja :D

a tymczasem rowniez z pomyslu mojego meza jedziemy do Ikei odhaczyc liste rzeczy ikeowych tzn. baldachm , spiworek, reczniczek z kapturem, pudelko do przechowywania (teraz bede w nim przechowywac ciuszki itp. poki nie kupilismy komody, a potem zawsze sie przyda na jakies zabawki) itp. itd. ;)
i to juz chyba bedzie na serio koniec na ten miesiac :-p

Ostatnia edycja:
Co do lakatatora to napewno zakupie po porodzie tzn M zakupi:)pokaze mu na aukcji jaki wezme w obserwujacych i kupi poprzez allegro ale gdzies w Warszawie zeby mozna bylo podjechac.Dla mnie bez sensu kupowac przed porodem bo to róznie bywa a nie jest to tania rzecz:)

White-sweterek ślicznosci!!!:-)

Alanek dostanie teraz sanki pod choinkę od chrzestnego zobaczymy co wujek wymysli:-D

reklama
white cudo ten sweterek... i widzę, że już kocyk w akcji:-D

a ja dzisiaj się obraziłam na tesco, byliśmy jeszcze na szybkich zakupach prezentowych i tak podwindowali ceny zabawek, że to jest jakiś skandal. Jestem strasznie zła, bo musiałam coś dokupić dla bratanka Mka:angry:

Do góry