reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
Moja córka miała 51 cm także rozmiar 56 służył nam przez dłuższy czas :tak:
Małą na początku kąpałam w Oilatum, później w Ziajce natłuszczającej od pierwszego dnia życia-bardzo mi podpasowała i cena też nie była wygórowana, do pupy Bambino, na podrażnienia różnie-w zależności co się działo, do buźki Nivea - małej żaden kosmetyk nie uczulał, Johnson też nie. Na pepuszek kupiłam w aptece waciki nasączone spirytusem, odciskałam w nich patyczek do uszu i patyczkiem czyściłam wokół pępka.

Co do torby to miałam zalecone żeby spakować małą torbę z rzeczami które przydadzą się na porodówce i osobno większą na położniczy razem z rzeczami dla dziecka. W sumie się sprawdziło bo miałam wszystko pod ręką nie musiałam szukać.

Sprawdziłam produkty firmy Zaji i jestem zaskoczona że Zaja produkuje oliwkę dla niemowlaka. Może spróbuje najpierw tej lini najwyżej póżniej jakby coś się działo zmienie.

Jak mój Szymon był w szpitalu, to tam używali oliwki Bambi, dla wszystkich dzieci, nawet wcześniaków. Taką o :
oliwka.jpgJeśli chodzi o torbę, to ja miałam zawsze jedną, ale te rzeczy na porodówkę były na wierzchu. Teraz jednak zamierzam mieć taką torbę na kółkach, bo zawsze miałam bez i ciężko się ją przenosiło, a nie zawsze mąż mógł wejść na oddział.

A ja ostatnio sobie licytowałam i wygrałam takie cuda, które dziś mi przyszły :-)
TU ~ polarowa bluza dla córci ~ 56 cm (2875826195) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ADAMS ~ kremowy kombinezonik z misiem ~ 56 cm (2875901676) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Amelcia miała kilka ubranek na 50 i newborn a miałam 54 cm, ubranka nie były ani za krótkie, ani za ciasne, a w 62 pewnie by pływała :tak:

jeśli chodzi o kosmetyki to krolewna już wszystko napisała...ja też nie miałam plam po oliwce...używałam Hippa...na początek do kąpieli Oliatum, później krótko Nivea i przerzuciłam się na Hippa

Bishopka za tą bluzę to ja nie wiem jak się wypłacisz:-) gratuluję udanych zakupów i szczęścia w licytacjach

Dokładnie :-D a do tego za te dwie rzeczy koszt przesyłki to tylko 7 zł, na kopercie było 9 zł :zawstydzona/y:

A wracając do kosmetyków, to ja mam takie ubezpieczenie, że po wyjściu ze szpitala, dostaję należne pieniadze za poród i dodatkowo bon na 300 zł do realizacji w aptece, a że mąż pracuje w tej samej firmie, to bedziemy mieć dwa takie bony. Za to zamierzam kupić kosmetyki, chyba zakupię Balneum, bo jakoś tak mi się miło kojarzy sprzed 13 lat :-D

Witam Panny Wyprawkowe :)

widze ze pełną para zaczeły sie przygotowania do kompletowania rzeczy dla maleństw :)

Ja kupie Oilatum do kąpieli, sudokrem w razie jakis zaczerwien na pupie chociaz pamietam przy starszej córce po kazdej zmienie pieluchy smarowałam jakims kremem..wiadomo jak na pore roku w której bedziemy rodzic jakis kremik na buzie

Co do rzeczy niemam ani jednej szt ubrnek..ale w sobote ide do lumpka cos poszperac moze znajde cosik fajnego :)

lozeczko mam juz na oku :) komode taka z wanienka i przewijakiem i puleczkami tez juz zarezerwowana..chcoiaz gdyby masz nieparcowała od rana do wieczora to bym nie brała tej komody ale nie bede beigac z wanienka po domu a tak na koleczkach jest :)

jako ze zostało mi mnustwo rzeczy po córce a bedzie synek to kolezanka dała mi pomysł i pozwolenie bo to ubranka dostalam po jej corce znowu hehhe zeby te ubranka wystawic na tablica.pl za potrzebne rzeczy takie jak pampersy chusteczki bo tego nigdy niebedzie za mało :) wiec upewnie sie czy z synka nie zrobiła sie córka i biore sie za wystawianie :) jak wystawie to wrzuce linka na forum moze którejs cosi sie spodoba to sie jakos dogadamy :)

a rzeczy do szpitala wezme w torbie sportowej ostatnim razem starczyla wiec moze i tym razem da rade hehe

wiec ja wyprawke mam w głowie póki co bo kasiurki brak :) troszke rzeczy porezerwowanych :)

reklama
Iśku, u mnie jest tak, że możesz wybrać czy chcesz rodzić w swojej czy w szpitalnej...jak rodziłam Amelcię to nawet nie pamiętam kiedy mi założyli tą białą do operacji, ale chyba już byłam tak zmęczona...:sorry2: no ale do cc to miałam taką jak fartuch krótką, a później mi założyli czystą też szpitalną dopiero jak wstałam rano i się umyłam założyłam swoją

Do góry