reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

co do tych koszul do porodu to ja bym szpitalnej nie założyła ze względu na moją wygode, ale pierwsze słysze ze koszula po porodzie nadaje sie tylko do wyrzucenia :p moja została uprana i wygląda jak nowa bo miałam ją na sobie tylko przy porodzie :p

pieluchy dady nas uczulały, poza tym co do ceny to na prawde przekalkulujcie bo jak ja to przerabiałam z Mają na początku to wcale żadne pieluchy nie wychodził taniej niz np. pampersy czy huggies ;]

nosidło miałam (dostałam) nosiłam rzadko, miałam własnie z womaru, Maja ma zdrowe biodra :p

na spacer wychodziłam od razu jak wróciłam ze szpitala, teraz zrobie tak samo, nie wietrzyłam dziecka w domu ani nie wydłużałam czasu spaceru, od poczatku chodziłam na długie spacery

a ja własnie chciałam zamówić szlafrok i jeszcze jedną koszule do szpitala a tam patrze nie ma S koszuli i mam dylemat czy M wziąć czy czekac az wystawią S (a nie wiadomo czy wystawią)

reklama
Co do chust i nosideł,
Ja miałam 2 chusty - taką kołyskową http://img1.sprzedajemy.pl/540x405_chusta-bebelulu-lulu-16576.jpg i zwykłą chustę, wiązaną z tym, że elastyczną.
Tą pierwszą próbowałam, ale jakoś nie do czułam się pewnie z dzieckiem w czymś takim, ciągle podtrzymywałam Młodą ręką, bo wydawało mi się, że wypadnie. Pewnie nikt mi nie pokazał jak to dobrze robić.
Za to chusta wiązana była boska. Młoda miała kilka tygodni jak ją pierwszy raz zawiązałam i dla mnie to było super wygodne, dla dziecka chyba też bo spała w niej jak smok, czy to w domu czy na spacerze. Jedyny minus to było w niej strasznie gorąco w lecie (podobno tkane na upały lepsze).

Mój mąż absolutnie odmówił noszenia w chuście, za to znajomi pożyczyli nam nosidełko babybjorn (coś takiego: http://www.babybunz.com/prodimages/larges/baby-bjorn-orig-front.jpg) i w nim nosił potwora.

Z tym, że Młoda nie była noszona non stop, raczej na krótkie wypady tam gdzie wózkiem ciężko wjechać i absolutnie przodem do "nosiciela"(podobno pozycja "przodem do świata" nie jest wskazana, szczególnie dla maluszków!). Teraz też chcemy kupić takie nosidełko, ale używane za jakąś niedużą kasę na allegro, bo nowe to jakieś koszmarne ceny mają!

katarinna - ja się zastanawiałam nad nosidłem babybjorn, bo jest właśnie tak szyte, że dziecko ma odpowiednią pozycję w trakcie noszenia, ale chodziły gdzieś po 400/500zł ^^. Kupiłam nową chustę za 200zł i służyła nie tylko do noszenia, ale i innych fajnych rzeczy. Można z niej na przykład hamak zrobić :p

Tasia1 są Dady1 w takich małych paczkach po chyba 28szt. ;-)

Co do nosideł mam takie samo zdanie jak Smile , szczególnie nie mogę patrzeć na te maluszki w nosidłach przodem do świata. Tak wiszą...

Pchła_Szachrajka
z młodą na 1 długim spacerze byłam ja miała 6 dni, teraz zobaczymy jaka będzie pogoda ;-)

Jeśli chodzi o koszule do porodu to ja moją też wyprałam i nie miała żadnych plam itp. Ale teraz biorę inną z wygodniejszym rozpinaniem ;-)

Krolewnazmarcepana a nie możesz do nich napisać wiadomości czy będą mieć w najbliższym czasie w swojej ofercie?

no własnie sama nie wiem :p a cena juz w sumie nie gra tak roli bo pościel kupuje tylko jedną, po Mai mam dwie na przebranie :) więc moge troche więcej zapłącic :D
a mi sie jeszcze podoba ta z misiem i wielorybem :p nie zdecyduje sie..

reklama
co do tych wiaderek do kapania to znajoma testowala i nie byla zadowolona. tu mozna poczytac: http://sweetmilieu.blogspot.com/2012/09/tummy-tub.html

a jesli chodzi o noszenia dziecka to jesli chodzi o chodzenie po miescie zdecydowanie stawiam na chuste ;) a nosidlo kupie jak bedziemy sie wybierac na wycieczke w gory :-)

a ja sie wczoraj oblowilam w Mothercare bo w Krk zamykaja sklep w Galerii Kazimierz. tak, ze za rzeczy warte 1000zl zaplacilam niecale 500:-D
z listy wyprawkoej moge odhaczyc materac (taki: Mothercare 60 x 120cm Spring Interior Cot Mattress with Amicor - continental cot mattresses - Mothercare kupiony za pol ceny ;)) i zestaw wanienkowy ktory sklad ma taki jak ten tu: Mothercare Loved So Much Bath Set - bath sets - Mothercare
ale wzorek jak na zdjeciu (nasz mis mi sie bardziej podoba :-)). na wyprzedazy cena spadla ze 150 na 75zl :)
no i oczywiscie fura ubranek. bawelna jak to na Mothercare przystalo super, a ceny wyprzedazowe bardzo przystepne (bodziaki to tak po 8-9zl za sztuke wyszly, pajace za jakies 17zl ;))
juz skarpetek nie obfacalam, ale w Smyku mozna kupic na wyprzedazy po 2zl za sztuke, wiec oczywiscie sie zaopatrzylam :-)
jeszcze dzien wczesniej tez male zakupki zaliczylam z ktorych pochodza t-shirty za cale 2 zl i zestawy z krotkimi spodenkami za cale 5zl :-) uwielbiam wyprzedaze :-) 1.jpg2.jpgbodziaki 2.jpgbodziaki.jpgczapeczki.jpgmisio ręcznikowy ;).jpgpajace 2.jpgpajace.jpgt-shirty.jpgwanienka.jpg

Do góry