reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
Witam wszystkie mamusie;)
Ja mam pytanie o przewijak czy jest to konieczny zakup czy może lepiej przeznaczyć te pieniądze na coś innego:confused:? Pozdrawiam wszystkie ciepło i miłego dnia życzę

Hania - koszt nie jest duży, a myślę, że kręgosłup będzie wdzięczny. u mnie jak nie przewijak na łożeczku, to zostaje tylko łóżko do przewijania do którego trzeba się mocno schylać albo klękać... Możesz kupić używany, bo i tak na niego kładzie się pieluchę lub prześcieradło.

Hania- my mamy tak samo jak pscółka- albo przewijak na lóżeczku albo zostaje przewijanie na łózku naszym. wybieram pozycję wyprostowaną przy przewijaku. oczywiście bez niego tez się człowiek obejdzie. kiedyś ich nie było i dawałyśmy radę, ja jednak go zakupiłam dla swojego kregosłupa;-)

niektórym wygodniej na łóżkach :-)
ja wolę coś na odpowiedniej wysokości żeby pleców nie nadwyrężać...a przewijak to chyba nie jakiś wielki wydatek o ile możesz jakiś mebel sobie do niego przystosować. Ja będę mieć na łóżeczku na te pierwsze 3-4 m-ce.

Ja mam taki plan, że dziecko będzie spało w łóżeczku.. Z Antkiem się nie udało. Wtedy mi przewijak na łóżeczku nie przeszkadzał. A jak małe będzie spało w łóżeczku to jednak przewijak dużo miejsca zajmuje. Wiem wiem, że dziecku nie wadzi... ale jakoś optycznie wtedy nie za ładnie to wygląda :p
Ja przewijak mam. Przy Antku służył nam jakieś 4-5m.

Smile- no ja o tym nie pomyślałam:baffled:. trudno, jakoś przeżyję, jestem nastawiona że mały będzie spał w łózeczku, ale życie samo zweryfikuje plany:-D

kurierzy dziś od rana przywożą rzeczy dla młodego, a ja się tym jak dziecko cieszę:)

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny cały tydzień byłam praktycznie poza domem dlatego nadrobiłam wątki i mogę dopiero dołączyć :) do Was.
Wczoraj byłam cały dzień w Poznaniu mąż mnie namówił dziś ledwo żyje ale odwiedziłam sklem Mothercare tak bardzo chciałam zobaczyć co tam mają a tu likwidacja sklepu. Z jednej strony to dobrze bo udało mi się kupić rzeczy o wiele taniej np body 7 par za 40zł laktator elektryczny za 100zł termometr w smoczku za 20zł 2 prześcieradełka za 40zł ale nie było już połowy asortymentu. Tak mi się pościel marzyła ale trudno.
Teraz jak oglądam ten laktator nie wiem jak go używać :)
nie ma instrukcji jest tylko obrazkowa ale tyle to ja bez niej wiedziałam.
Ma może któraś z Was laktator elektryczny? nie wiem gdzie wkłada się taką rurkę stożkową :)

reklama
Dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji:-) skompletowanie listy wyprawkowej to lekki horror i koszmar wolę tego wszystkiego nie podliczać... zwłaszcza, że to 1 dziecko i sami wszystko kupujemy:baffled: oczywiście sprawia to radość i przyjemność , ale koszty są ogromne. Czy doświadczone mamusie mogłyby doradzić jakie kosmetyki warto zakupić dla takiego bobasa?:-)

Ostatnia edycja:
Do góry