reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Ja małej od urodzenia gotowałam zwykłą wodę i nic jej nie było. Teraz mleko tez przygotowuje ze zwykłej kranówy prosto z czajnika :-)
Powiem Wam że nawet nie używałam specjalnych proszków, ani płynów do płukania.
W sumie nie wiem teraz czy nie był to błąd, bo Jula ma atopowe zapalenie skóry także chyba lepiej jest jednak zaopatrzyc sie w delikatniejszą chemię dla dzidzi na pierwsze miesiące.
Teraz na bank kupie Jelpa czy jakos tam :-D

Na AZS chyba nie ma reguły....ja prałam i płukałam w dzidziusiu, do chyba 6 m-ca płukałam 2 razy, prasowałam wszystko tez bardzo długo, kąpana w emolium, smarowana też emolium, a i tak problemy skórne miała....
tylko u nas to może być powiązane z alergią na mleko, aczkolwiek młoda nie jada nabiału i nic co ma w składzie mleko a i tak czasem wyskakują jej plamki suche...a ja dalej jej ubrania, posciel itp. piorę i płuczę w dzidziusiu...tylko kąpie się teraz w białym jeleniu :-)

reklama
ja prałam chyba pierwsze 3 miesiące w proszku dla dzieci i płynie a potem razem z nasyzmi rzeczami i problemu nie było :) zależy od skóry :)

a musze sie wam pochwalić wczoraj kupiłam wózek!!!:-D haha zupełnie odbiegający od tego co chciałam kupić espiro vector :p ale mąż zaczął ze mną przeglądać wczoraj rano wózki i staneło ze kupujemy maxi cosi mure albo quinny buzz, chcielismy oczywiście po przygodach z 3kołowcem wózek na kołach 4 :D ale trafiłą sie niezła okazja na gumtree, kupilismy cały komplet gondola spacerówka i fotelik w rewelacyjnej cenie a stan idealny, praktycznie żadnych śladów użytkowania, jedynie ta wyściółka gondoli troche zmechacona bo z polaru a trzeba albo ogolić albo dokupić nową,
a wózek jest na 3 kołach ale możemy bez problemu za ok 120 zł dokupić przednie dwa koła i będzie czterokołowiec :D

podsyłam linka Quinny BUZZ 3 2012 + GONDOLA +KOSZ +GRATISY KOLORY (2779403671) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i dwa zdjęcia, samej spacerówki bo reszta została juz rozebrana na cześci do prania :p:p

Maja ocazaywiście zadowolona bo mysli ze ona bedzie jeździć ale jej powtarzam ze ona juz duża dziewczynka i na spacerek chodzi na nóżkach :D bo ją od wózka odzwyczajam :p ale wkłada lale do wózka i wozi sobie :)

ogólnie mając Maje mogłam troche go juz wypróbowac i jak narazie jest ok, mimo wagi chyba koło 12kg plus moja Maja 9,5 prowadzi sie bardzo lekko i dobrze sie skręca, pani od której kupiłam mówiła ze jedynie w galeriach handlowych na tych płytkach przednie kółko trzeba zablokowac zeby sie dobrze jechało :p

ogólnie narazie jestem zadowolona, zobaczymy jak bedziemy użytkować :p
i kubełkowe siedzisko spacerówki to dla mnie tez plus :)
wiadomo jak kto woli :p

jedyny rzecz po której widac ze to wózek używany to napisy quinny po bokach rączek sie starły troche :)

Królewna super zakup! mam nadzieje, ze się bedzie dobrze użytkować :-) powiem szczerze jestem w szoku bo jakoś miałam wrażenie, że ta spacerówka taka mała jakaś jest?...czy to Twój cukiereczek taki drobniusi? ;-)

ja czekam na mój zakup, jak przyjdzie to zdam Wam relacje :-)

Królewna super zakup! mam nadzieje, ze się bedzie dobrze użytkować :-) powiem szczerze jestem w szoku bo jakoś miałam wrażenie, że ta spacerówka taka mała jakaś jest?...czy to Twój cukiereczek taki drobniusi? ;-)

ja czekam na mój zakup, jak przyjdzie to zdam Wam relacje :-)

wiesz co ja Maje dopiero w domu przymierzyłam :p mi tez sie wydawała mała, ale Maja ma duzo miejsca jeszcze ;d
tylko ona ma 80 cm wzrostu i 9 kg wazy ;p nie jest wielka :p

ale mi bardzo zależało własnie na spacerówce zeby była dobra dla malutkich dzieci i była dobrze wyprofilowana, wiec ta mi bardzo spasowała :p
my na pewno nie bedziemy mieć dużego dziecka bo my nie jestesmy wysocy ;p a patrząć po Mai to na pewno jak ona taka malizna jest :p

Wy już wózki kupujecie, a ja nawet nie mam pomysłu na wózek. Mamy dwa, ale mąż stwierdził, że mam sobie je sprzedać albo oddać, bo kupimy nowy. Sama nie wiem. Nawet się nie rozglądałam za bardzo za jakimś wózkiem.
Przy Antku zaczęliśmy się rozglądać jakoś w 30 tygodniu :p... Teraz też chyba będę się rozglądać w styczniu/lutym.
I jeszcze muszę obdzwonić znajome żeby pooddawały rzeczy pożyczone typu fotelik, mata, chusta...

Bądź co bądź.. królewna gratuluje zakupu :)
I odzwyczajaj małą od wózka.. zawsze możesz jakąś dostawkę kupić. Mój mały samodzielnie spaceruje odkąd skończył 15m ;)

wiesz co ja nie miałam zamiaru kupować jeszcze :p ale cena nas powaliła i pojechalismy obejrzeć a tu takie cudo, wózek wygląda jak nówka wiec co mielismy nie skorzystać z takiej okazji :D
a i mąż sie przekonał ze zakup innego wózka może sie opłacac :p

teraz tylko czekam az ktoś kupi stary :p bo mam na mieszkaniu teraz wózek 3w1 i fotelik od starego wózka i sie ciasno robi :p

a w styczniu to ja juz chce wszystko mieć typu butelki i inne, kosmetyki pieluchy
nie będe czekać do konca

Ja to chce sobie poprostu wydatki rozłożyć czasowo bo czekają nas 2 wesela....:sorry:
poza tym ja w 1 ciąży od 24tc praktycznie leżałam, większość w domu ale 2 razy w szpitalu, bo jak chodziłam to ze łzami w oczach więc teraz chce się przygotować już wcześniej :-) koszule, szlafrok, biustonosze juz mam wyprane i leżą w szafie, ubranka dla dziecka też już pare dni temu wyprałam i wyprasowałam i ulokowałam w szafie (pewnie je jeszcze będę prac i prasować na sam koniec ale jakbym nie dała rady to też nic się nie stanie ;-) ). Brakuje mi jeszcze kosmetyczno- pielęgnacyjnych rzeczy ale listę (dokładna z nazwą firmy itp.) już zrobiłam to chyba mężasty czy ktokolwiek inny nie powinien mieć problemu ze zrobieniem zakupów, a jak nie to zawsze jest allegro :-)

Królewna ja też teraz czekam aż ktoś zakupi nasz wózek :-) tylko ja sprzedaje spacerówkę a nie wielofunkcyjny :-)

ja tez leżałam w szpitalu a wyprawke kupiłam tydzien przed tym jak tam wylądowałam i chce teraz uniknąć nispodzianek :p
ubranka musze przywieźć od teściów i tez będe już prać i prasować i schowam w szufladzie, z resztą musze zobaczyć co mi sie nada a co musze dokupić bo to inna pora roku ;p
ja na allegro miałam oferty ale nie przebili ceny minimalnej ;p a teraz mam tylko na gumtree narazie, w koncu ktoś sie skusi a jak nie to cene bede obniżac :p

łóżeczko tez juz mam, bo cały czas było rozłożone dla Mai :p tylko pościel i materac nowe :p

reklama
dziewczyny, właśnie bo ja mam metlik... i też jakoś w styczniu chcialam się wstepnie zabrać za wyprawkę, bo też się boję że wyląduje wcześniej w szpitalu i będzie ciężko...
powiedzcie mi czy planujecie kupować kołyski? czytałam kilka artykułów że bardzo się je poleca na pierwsze 3-6 miesięcy, bo dziecko lepiej się rozwija bo czuje się trochę jak u mamy w brzuszku, no i że są bezpieczniejsze dla dziecka bo są mniejsze a nie takie wielkie jak łóżeczka i że dzieci chętniej w nich zasypiają mniej płaczą itp:)
a druga sprawa ile tych śpioszków, pajacyków i reszty ubranek potrzeba mieć na sam początek?
i jakie rozmiary kupować czy 56 czy juz 62??

Do góry