reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Kurcze nie mam pojęcia ile mogła mieć jak kupiliśmy fotelik, teraz ma 105cm, ona jest z 97 centyla.
Sprawdziłam i mam, że kupiliśmy go 10.12.2011 i zapłaciliśmy 645zł więc w sumie w podobnej cenie.
A w tym co teraz jeździ się nie dopina, tak? A jak ona wagowo? Bo może warto ją przymierzyć do cybexa pallas fix, albo któregoś z tych fotelików z tą poduchą z przodu, jeszcze jest concord transformer T Pro i Casualplay Multiprotector fix, więcej nie pamiętam.
Bo w sumie wiekowo jest jeszcze mała. U nas był ten problem, ze młoda mimo, że wiek mały to duża baba i jej ciasno za tą poducha było bo ona 19kg osiągnęła (tak ma do tej pory ;-) ) ale w tym do 18kg było ryzyko wyrwnia pasów wiec wybrałam mniejsze zło.

reklama
widzę, że rozmowa o fotelikach, ja cały czas będę polecała Recaro Youn Sport...od 9 kg-36 kg, czyli drugi i ostatni, Amelii w nim jest bardzo wygodnie, zagłówek się wyciąga, nie jest ciasno...co najważniejsze, że bezpieczeństwo zostało wielokrotnie potwierdzone przez niezależne ośrodki badawcze takie jak ADAC, OEAMTC, AA, ANWB, NHTSA. Ocena w testach:
bezpieczeństwo dziecka: 5/5
ocena montażu: 5/5

no i sam fakt, że fotele recaro są wykorzystywane do samochodów wyścigowych

Ja też polecam recaro young my mamy już tyle czasu- wagi jeszcze nie osiągnął a długaśny był i już się w foteliku- kołysce się nie mieścił i głowa mu z niego wystawała i super się sprawdza teraz pewnie już przejdziemy na normalne pasy bo Fifik ma graniczną wagę i się nad tym mocno zastanawiam

Nef - Antek cos koło 105cm chyba teraz ma. Dokładnie nie wiem. A głowa mu wystaje tak z 3cm ponad fotelik. Znając życie to pojedziemy kupić nowy przed wyjazdem w grudniu do Berlina.

Dotkas - ja nie wiem skąd ty masz te informacje, że Recaro Young Sport ma 5/5. Mąż go chciał kupić Antkowi ale po wynikach testów i opinii Pana w sklepie z fotelikami jednak dał się przekonać na inny. W necie znalazłam coś takiego fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 9-36 kg :: sortowanie wg kryterium ocena - tam za bezpieczeństwo ma tylko 3.

Z tymi bardzo uniwersalnymi fotelikami zawsze jest ciężko znaleźć coś dobrego, bo jak sama nazwa wskazuje 'uniwersalny'. Za zwyczaj można je rozciągać, poszerzać i robić inne cuda co wpływa na stabilność całego fotelika, a tym samym na jego bezpieczeństwo.

Smile, ja widać na każdej stronie można znaleźć coś innego...akurat recaro nie rozszerza się w bok, nie testowałaś, nie próbowałaś, więc...my go mamy i sprawuje się super, nie mogę powiedzieć, że jest niestabilny...nie musisz go kupować skoro jesteś nie przekonana, ja jestem i wiem, że dla nas ten jest najlepszym jaki może być :-) dla mnie sam fakt, jak pisałam, że fotele dla kierowców F1 są robione przez recaro świadczy o bezpieczeństwie

No właśnie tez mi się coś wydawało dziwne to 5* za bezpieczeństwo dla recaro ale pomyslałam, ze wyszedł nowy ulepszony i przeszedł nowe testy....:rofl2:

Smile to naprawdę Twój synek jest bardzo dużym chłopcem, ciekawe jaki będzie jako dorosły mężczyzna :-)

dominiczka, test 5* na fotelik był wtedy, gdy go kupowaliśmy, a biorąc pod uwagę, że nasza córa ma już ponad 4 lata, trochę temu to było...na ten czas fotelik zajmował 1 miejsce, nie wiem jak jest teraz, wiem natomiast, że skoro z czegoś jestem zadowolona nie zmieniam, więc dla drugiej dzidźki jak podrośnie teżkupię Recaro :tak:

u mnie skonczy sie pewnie na Maxi Cosi z czysto praktycznych wzgledow... Mutsy Evo ma mozliwosc dokupienia adapterow do tych fotelikow, a pewnie nam sie przyda mozliwosc wpiecia fotelika jak nie bedziemy np. chcieli dziecka budzic...
ale chyba CabrioFix na bazie ma bardzo dobre wyniki testow, wiec mam nadzieje, ze to dobry wybor... a ze chcemy kupic od razu baze FamilyFix na takze ten wiekszy fotelik to sila rzeczy pewnie nastepny tez bedzie Maxi Cosi.

choc przedwczoraj bylam na warsztatach dla ciazowek i pokazywali foteliki Cybex - bardzo rozsadne mi sie wydaly i tez maja fajne wyniki testow. szkoda tylko ze do Mutsy chyba nie ma adapterow do Cybexa.

btw dziewczyny dostalam pare *******ek dla maluszka i miedzy innymi takie cos:

a.jpg
czy to jest rekawica do mycia dziecka??? bo maz probowal wsadzic w to reke, ale za male... wiec jak cos to chyba tylko do mycia przez mamy :confused: (na moja dlon jest idealne...)

reklama
Dotkass jak byłam ostatnio oglądac wózki, to zapytałam sie także o fotelik, bo tez pomalutku bedziemy musieli myślec nad zmianą na wiekszy i facio polecił mi Recaro, twierdząc tak samo ja Ty, że ma 5 w testach. Także potwierdzam to co piszesz, powiedział nawet ze porównując je z MAXI Cosi, to jest w 100 % lepszy :-)

Smile jestem pod wrażeniem rozmiarów Twojego synka, z suwaczka widać że jest pół roku młodszy od mojej Julki i ma juz 105 cm ? :szok: Nasza mała jest wyrosnięta, wszyscy mówią ze wygląda na 3 lata, czyli pół wiecej niz wygląda , a nosi rozmiar 98 i to jeszcze jest ciut większy. Także naprawde masz małego koloska w domu ;-) jak możesz to wstaw jakies zdjęcie Antka w odpowiednim wątku, bardzo jestem ciekawa jak wygląda :-)

white ja mam te foteliki o których piszesz, ale kolejny z przedziału 15-35 kg jest podobno lepszy Recaro takze chyba zdradze MAxi cosi na rzecz tego drugiego :-)
Jesli chodzi o rękawice, to nie używałam na początku nic, myłąm małą ręką, normalnie w płyniku i było dobrze. Teraz mam kolorowee gąbeczki specjalnie dla dzieci i są oki .

Ostatnia edycja:
Do góry