reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

a uwaga, bo w H&M rozmiarówka jest zaniżana...ja miałam (i nadal je mam) kilka bodziaków i śpioszków takich bez stópek na 50 cm, a moja Ami 54 cm i się spokojnie w nie mieściła, nie była grubaskiem, może dlatego, tak czy inaczej siostra mi podpowiedziała, żebym kupiła kilka 50-tek (w H&M pracowała) bo sprawdzała na starszym synku :tak:...ale np C&A już na 56 cm

reklama
White - ja bym na twoim miejscu poczekała do narodzin z butelkami. Teraz bym może kupiła jedną. Może na początek w ogóle nie będą potrzebne.. A jak juz by była taka konieczność to chyba w każdej aptece można kupić. Ja miałam jeszcze butelkę w komplecie do laktatora..

Ja nie znosiłam tych bodziaków rozpinanych z boku. Za skomplikowane to jest. Rozłożyć bodziaka.. położyć na niego dziecko i zacząć ubieranie. A tak to tylko myk myk przez głowę i po sprawie. Na początek może warto kupić takie bez napów koło szyi. Są takie na zakładki na barkach. Przez nie łatwiej główkę przesadzić.

U nas od około 6-7m królował kubek 360 stopni LOVI Lovi KUBEK 360 MINI 210 ml RÓŻNE KOLORY (2752607402) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. dziecko może się napić z każej strony i od razu uczy się picia jak ze zwykłego kubka.

Ostatnia edycja:
Co do ubranek, to tak jak juz pisałam kiedyś, w Tesco są zawyżone rozmiary.
A ja jestem chora na takie łózeczko, ale nigdy w życiu nie dałabym tyle pieniędzy :-( widziałam je na żywo i jest boskie. http://**********/stokke-lozeczko-mini-sleepi-,m36926.html

Ostatnia edycja:
bishopka moja szwagierka je ma - w kolorze naturalnym, dostała od brata z Londynu
i powiem Ci, że ona pełen zachwyt, a dla mnie to łozeczko bardzo pospolicie wyglada, może białe ładnejsze:confused:
mój szwagier też za plecami małżonki komentuje, że żadna rewelacja:-D:cool2:

no i kłopot z przewijakiem, na łozeczko nie nałożysz, musi byc na oddzielnej komodzie lub stojaku

Nef, mnie się podoba bardzo, a najbardziej mozliwość zrobienia z niego łózka dla większego dziecia :-)ale u mnie nie przejdzie, kolega małżonek już krzywo patrzy jak mówię, że wózek 3 tyś, a gdzie łóżeczko za taka kwotę :-D tym bardziej, że nowe łóżeczko mam.

White - ja bym na twoim miejscu poczekała do narodzin z butelkami. Teraz bym może kupiła jedną. Może na początek w ogóle nie będą potrzebne.. A jak juz by była taka konieczność to chyba w każdej aptece można kupić. Ja miałam jeszcze butelkę w komplecie do laktatora..

Ja nie znosiłam tych bodziaków rozpinanych z boku. Za skomplikowane to jest. Rozłożyć bodziaka.. położyć na niego dziecko i zacząć ubieranie. A tak to tylko myk myk przez głowę i po sprawie. Na początek może warto kupić takie bez napów koło szyi. Są takie na zakładki na barkach. Przez nie łatwiej główkę przesadzić.

U nas od około 6-7m królował kubek 360 stopni LOVI Lovi KUBEK 360 MINI 210 ml RÓŻNE KOLORY (2752607402) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. dziecko może się napić z każej strony i od razu uczy się picia jak ze zwykłego kubka.

tez miałam ten kubek :p dla mnie wyrzucenie pieniedzy w błoto;/ myslałam ze to cos lepszego będzie, a mojej córce najbardziej sie podobao trzepanie nim bo wtedy woda leciała :D hahah ;)))

a co do body, to tez uważam ze te zapinane są niewygodne, tak długo trzeba dziecko ubierac :dry: a przez główke szybciutko :D

Krolewna - mój jak wyczaił, że przy uderzeniu cos wyleci został pozbawiony kubka.. i tak za każdym razem. W końcu sobie odpuścił. Teraz mamy już 4 taki kubek. U nas sprawdza się super. Antek od roczku pije ze zwykłego kubka w domu, więc ten na wyjazdy jest jak najbardziej ok.

ja własnie kupiłam tgen kubek bo moja kiepsko piła z niekapka, dawałam jej ze szklanki ale nie miała jej siły sama trzymać choć bardzi chciałą :D ale używałam go moze ze 2 tygodnie i wywaliłam ;/ dawałam znowu ze szklanki, teraz sama umie juz z niej pić ;p a na spacery mamy tą butelke z kubuś water oczywiscie niekapiącą :D:D :-D

reklama
Do góry