reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

White, śliczny ten rożek. Ja przyznam się szczerze, że gdybym oglądała rzeczy do kupienia dla dziecka, to połowę rzeczy bym wzięła ze sklepu, a wolę tego nie robić dla dobra naszego budżetu bo ja zakupiara jestem :tak:

reklama
white: ja nie mam zabudowanych boków, ale znajoma ma i nie słyszałam nic o ich złym lub dobrym wpływie :p mysle ze akurat to nie ma znaczenia :)

Aneta: jakim cudem mieścisz ubrania dziecka w tej szufladzie ?? :-D:-Dja własnie po to kupiłam z szufladą .. z zamiarem trzymania tam ubranek ale jest mega niefunkcjonalana ta szuflada ;/ jakbym miała zmieścic tam ubrania Mai to chyba bym musiała miec kilka takich szuflad:szok: choć ona wcale nie ma duzo ubrań:confused: w tej szufladzie da sie położyć góra dwie bluzki jedna na drugiej bo jak jest więcej do zawadza przy wsuwaniu :(((((

a co do pościeli z ikei, ja mam dla nas, w dotyku i po praniu ok, ale szybko się targa :eek: nam sie poduszki potargały ;p nie wiem jak ta dla dzieci, ale mam zamiar Mai kupić w najbliższym czasie

Pchła: ja miałam taką lampkę duszka, tylko akurat z innej firmy ;p kompletny brak zainteresowania dziecka do tej pory :D haha

a co do poduszki i kołdry, ja będe miała na pewno, Maja spała cały czas pod kołdrą, teraz jej sie coś poprzestawiało i całą noc śpi odkryta :D
a nad śpiworkiem sie zastanawiam.. sama nie wiem czy warto zamiars kołdry :confused:

ja jestem jak najbardziej za wątkiem z pokoikami :) a rzeczy które mam dla dzidzi już wklejałam :))
ja dopiero jak pojade do teściów to mi mąż zniesie ubrania po Mai i będe brac to co sie przyda a reszte dokupie :)

Aneta: jakim cudem mieścisz ubrania dziecka w tej szufladzie ?? :-D:-Dja własnie po to kupiłam z szufladą .. z zamiarem trzymania tam ubranek ale jest mega niefunkcjonalana ta szuflada ;/ jakbym miała zmieścic tam ubrania Mai to chyba bym musiała miec kilka takich szuflad:szok: choć ona wcale nie ma duzo ubrań:confused: w tej szufladzie da sie położyć góra dwie bluzki jedna na drugiej bo jak jest więcej do zawadza przy wsuwaniu :(((((

a co do pościeli z ikei, ja mam dla nas, w dotyku i po praniu ok, ale szybko się targa :eek: nam sie poduszki potargały ;p nie wiem jak ta dla dzieci, ale mam zamiar Mai kupić w najbliższym czasie
Królewno, jakoś dajemy radę. Nie jest łatwo, bo Filip ma dużo ubrań w niej, a jeszcze więcej pochowanych w wielkim plastikowym pudle schowanym za szafą. Ale nie powiem, że nie marzy mi się taki pokoik dla dzieci z szafą, komodami, mebelkami tylko dla dzieci. Może w następnym rokiem nam się to uda :tak:

Iśku, no właśnie mi się wydaje że rożek może być za luźny. Ja pamiętam jeszcze jak siostra swojego synka owijała w kocyk, tak szczelnie, a nasz tata komentował to że głupio robi, że dziecku na pewno jest niewygodnie, bo tak ciągle leży spętany. A jednak dzieciom tak najwygodniej, już nie mówiąc o tym, że gdy mają jeszcze te odruchy w czasie spania, to się przez to nie wybudzają, a Filip często przez to wyrzucanie rączek się wybudzał.

Ostatnia edycja:
Królewno, jakoś dajemy radę. Nie jest łatwo, bo Filip ma dużo ubrań w niej, a jeszcze więcej pochowanych w wielkim plastikowym pudle schowanym za szafą. Ale nie powiem, że nie marzy mi się taki pokoik dla dzieci z szafą, komodami, mebelkami tylko dla dzieci. Może w następnym rokiem nam się to uda :tak:

ja byłam zachwycona tą szufladą w łóżeczku dopóki nie zaczęłam tam układac ubranek przed urodzeniem Mai hahaha :szok: myślałam ze sie popłacze :p

ja tez nie mam osobnego pokoju dla dzieci, my narazie czekamy na kase na dom :p ahha niedoczkanie :p
a tak to mamy salon z kuchnią i sypialnie takie ot mieszkanko, więc siłą rzeczy sypialnie będziemy mieć w 4 osoby, mamy tam juz jedną komodę ale planuje kupić drugą, taką małą z 3 szufladami bo kiepsko z miejscem na ubranka będzie..

ja byłam zachwycona tą szufladą w łóżeczku dopóki nie zaczęłam tam układac ubranek przed urodzeniem Mai hahaha :szok: myślałam ze sie popłacze :p

ja tez nie mam osobnego pokoju dla dzieci, my narazie czekamy na kase na dom :p ahha niedoczkanie :p
a tak to mamy salon z kuchnią i sypialnie takie ot mieszkanko, więc siłą rzeczy sypialnie będziemy mieć w 4 osoby, mamy tam juz jedną komodę ale planuje kupić drugą, taką małą z 3 szufladami bo kiepsko z miejscem na ubranka będzie..
Ha, ja taką komodę chyba na środku pokoju musiałabym ustawić, bo pokój strasznie nieustawny jest, a jest ogromny. Ja się zastanawiam, gdzie wstawię drugie łóżeczko, hehe.

Ostatnia edycja:
o kurcze, szkoda ze nie wiedziałam :( bo bym pojechała :/;/

ja zakładam nowy wątek pokoikowy :D mam nadzieje ze sie zgadzamy co do potrzeby takiego wątku :D

reklama
wątek założony :D a ja pewnie sie pochwale pierwsza, choć w moim kąciku narazie tylko łóżeczko stoi hahaha :p

Do góry