reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
Iśku, Amelcia w spacerówce siedziała spokojnie, nie wyrywała się, nigdy nie wypinała z pasów...tak samo w samochodzie do dziś wie, że pasy muszą być zapięte, sama się nawet upomina ;-):-D, ale w gondoli leżeć nie chciała :no:

Mało które dzieci chcą leżeć długo w gondolce. Pamietam, że moja K też szybko chciała siedzieć i w wieku 8 m-cy już chodziła, natomiast M, szybko siedzieał, ale chodzic zaczął jak miał 11 m-cy. Z gondolki zrezygnowalam zarówno w jednym jak i drugim przypadku około 5 miesiąca :sorry2:

Ja to tak wnioskuję ze wszystkich opinii że trzeba tak wypośrodkować i być przygotowanym na wszystko, wybrać najbezpieczniejszą i najwygodniejszą opcję...!!!

Wy tak o tych wózkach od kilku dni, a ja mam zagwostkę czy kupować gondolę do mojego Britaxa (jest to typowa spacerówka, ale z możliwością zainstalowania gondoli) czy jednak odpuścić i na 2-3 m-ce wsadzić maluszka do jedo bartatiny po Gosi. Tym bardziej, że Britax jest przystosowany dla noworodków (wg producenta 0+), ma dodatkowe wyjście na pasy - bardzo nisko i rozkładane oparcie prawie na płasko (ale jednak tylko prawie).

Britax jest super na zakupy i do auta, zaś bartatina nadaje się tylko do parku i do lasu - na wyboje.

No i sama nie wiem, bo biorąc pod uwagę porę roku, mogłabym od razu wsadzić dzidziusia do spacerówki - lekkiej, zwinnej, zwrotnej, a tylko okazyjnie wyciagać bartatinę na jakiś trudniejszy teren.

Nef może wstrzymaj się z kupnem, masz możliwość sprawdzenia po urodzeniu czy będzie Ci ta gondola niezbędna, bo skoro masz awaryjnie Jedo, to nie zostaniesz na lodzie... teraz kupno to chyba kwestia paru dni...:-)
to taka wersja rozsądna :)

alex problem w tym, że kobiety w ciązy rzadko kiedy bywają rozsądne:-D

vide: mam całe wory ubranek po Gosi, a mimo to kupiłam kompletną wyprawkę na wyprzedaży w tesco;-)

reklama
Do góry