reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

niebieskie, czerwone... ogolnie takie hmm zywe ;)

aa to juz wiem o które chodzi, ja sie wybieram jakoś na dniach do bonarki to moze obejrze
a moze chociaż jakieś getry by były :p
ale ogólnie jak nie byłam w ciąży i widziałam jakie tam są ubrania to zawsze bym cos wybrała a teraz jak jestem to jakieś beznadziejne mi sie wydają :p

tak sie zastanawiam bo mam od ciotki duzo body z krótkim rekawem najmniejszego rozmiaru i nie wiem czy mi sie w ogóle opłaca je brać do domu.. w kwietniu z krótkim raczej chodzic nie bedzie wiec nie wiem.. ehh ;/

reklama
ja mam wanienke ze stojakiem i bardzo sie ciesze ze taką kupilismy, jak ma sie blizne po cesarce ale tez po zwykłym porodzie o wiele lepiej jest kąpać w takiej pozycji a nie schylać się, ja mam migreny które jeszcze po porodzie łączyły sie z bólem kręgosłupa (nie zgadniecie od czego - od tego ze zawsze podnosiłam małą do odbicia po jednej stronie ... ) ból masakryczny wiec jakbym sie jeszcze miała schylic to bym dziecka wolała nie myc :p

a wanienka nasza jest zielonaa :D

a co do niebieskiego, ja tez jakoś nie przepadam za tym kolorem, granatowy jest ok ale niebieski:no: jakbym miała chłopca to zdecydowanie stawiałabym na zieleń i brąż :-p

królewna u mnie na szczęście od razu kąpielą zajmował się mąż, i teraz też tak będzie, więc spoko :-) nasza wanienka też jest zielona. Co do kolorów ubranek każdy ma jakieś swoje ulubione, ale generalnie chodzi o to że dla dziewczynki żaden kolor nie jest zły, np jak dostaniecie prezenty to nie każdy kupi w kolorze który się Wam podoba,a le nie znaczy ze się nie nadaje ;-)

tez mam zamiar zagonic do tej czynnosci meza :D niech sie wykazuje :-D szczegolnie, ze podobno meskie duze dlonie sa do tego niezastapione :-D

ja tam lubie wszystkie kolory byle nie popadac w przesade... aaa i nie pastele :-) wole zywe kolorki ;)

ja nie jestem uprzedzona do zadnego koloru, tylko że ubranka dostaje od kolezanki co ma synka, a moje mi niespodzianke roni hehe i nie chcę zeby dziewczynka cały czas na niebiesko chodziła:-D na szczęscie tak jak pisałam mam duzo uniwersalnych, zrobie fotke to wkleję:-)

królewna u mnie na szczęście od razu kąpielą zajmował się mąż, i teraz też tak będzie, więc spoko :-) nasza wanienka też jest zielona. Co do kolorów ubranek każdy ma jakieś swoje ulubione, ale generalnie chodzi o to że dla dziewczynki żaden kolor nie jest zły, np jak dostaniecie prezenty to nie każdy kupi w kolorze który się Wam podoba,a le nie znaczy ze się nie nadaje ;-)

my zawsze kąpalismy razem Maje i do tej pory tak jest :) taki nasz rytuał wieczorny :)
ja trzymałam ją w kąpieli a mąż mi wszystko dawał, potem ja ubierałam a on sprzątał i wszystko działo sie w b łyskawicznym tempie w porównaniu jakbym to robiła sama :) z resztą sama bym sobie wanienki z wodą nawet nie przyniosła do pokoju :D:D

królewna ja zawsze patrzyłam czy podawałam jak był maleńki, a teraz to dla mnie ulga że mam wolne jak maz się zajmuje małym :-D a oni też maja swoje rytuały, no i to czas dla nich, ale ja mam synka więc też może inaczej patrzę, Twój m. będzie kąpał córę tylko do jakiegoś czasu, jak zacznie sie go wstydzić to koniec będzie ;-)

pewnie kiedys zacznie sie wstydzic, ale teraz jak jej mówie, ze czas na kąpiel to od razu woła 'tata, mama' i bierze nas za ręce i prowadzi do łazienki :):-D:-D przekochana :D

Bishopka o ile dobrze pamiętam to chcesz ten kolor mocca? zajedź do sklepu z różowym kocykiem i sprawdź bo tam był kolor mocca, ja też uważam że różowy pasuje do brązu, albo dobry pomysł jak pisała Iśku, jakiś beżowy kocyk a ubrana w różyk i też będzie ślicznie :-D Śliczny jest ten kolor Miele kuszący ?!?!?!;-) Ale co nie da rady osobno zamówić kolorki???

Bishopka o ile dobrze pamiętam to chcesz ten kolor mocca? zajedź do sklepu z różowym kocykiem i sprawdź bo tam był kolor mocca, ja też uważam że różowy pasuje do brązu, albo dobry pomysł jak pisała Iśku, jakiś beżowy kocyk a ubrana w różyk i też będzie ślicznie :-D Śliczny jest ten kolor Miele kuszący ?!?!?!;-) Ale co nie da rady osobno zamówić kolorki???
Z tego co się dowiadywałam, to raczej nie, ale pani pewności nie miała:baffled: stwierdziła, że to jest zestaw completto. A ten miele jest kuszący, ale obawiam się tej osłonki na nogi do spacerówki, w tym jasnym kolorze.
Iśku, chodzi mi o to, że zastanawiam się jakbym kupiła taki kocyk, jakby to wyglądał. Mam żółty i biały, więc chyba dokupię jeden ecru i będzie git.

reklama
łazienke mamy małą jak to w bloku. w łazience nagrzewałam, zeby róznica wody i powietrza była jak najmniejsza. stelaz wchodził na wpych i tylko ja sie mieściłam :-) i tak go sobie myłam. pierwsze mmiesiace ( poki miesci sie na dl) ubierałam go na pralce. leżał na niej kocyk i przwijak taki miękki, z łazienki wychodziliśy już ubrani :-) do jedzenia :-) dzięki temu przesypiał pięknie noc. kolki budziły go o 6 rano i dwaly czadu przez cały dzień, czsem go kapałam w dzień, żeby brzuszek go tak nie bolał...ale i tym razem bede chciał zaopatrzyc sie w stelaz do wanienki. Wode lałam sobie prysznicem z wanny. a potem tylko przechylałam żeby opróżnić, żadnego noszenia...nie dla mnie

Do góry