reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama

mam takie, z osmiorniczka ;) przemilusie :-)

w ogole dziewczyny bardzo dobry pomysl z wstawianiem linkow do srpawdzonych sprzedawcow, u ktoryc mozna zamowic hurtem rozne przydatne rzeczy ;) planuje takie zamowienie pod koniec miesiaca, wiec jak najbardziej dzielcie sie takimi sprawdzonymi namiarami ;) ja juz mam folderek z odpowiednimi zakladkami zrobiony ;D

jak tak czytam co sie jada w niektorych szpitalach to tam gdzie lezalam na poczatku ciazy w sumie lux byl :-) no pomijajac juz makaron jako dodatek do miesa (wygladajacy jak ten w pomidorowce dzien wczesniej), a do tego lyzka buraczkow (makaron upackany w tych buraczkach wygladal i smakowal srednio :baffled::-D). ale tak to w sumie spoko.
ciekawe jakie jedzonko bedzie tu gdzie rodze ;) najwyzej maz bedzie mi z domu przywozil cos dobrego, bo do szpitala mamy cale 800 metrow ;)

U mnie w szpitalu byly lazanki z kapuchą.. Na sniadanie raz bylo maslo orzechowe a'la nutella.. O diecie kobiety karmiacej nie mialam w ogole pojecia.. Jak mi maly zaczal plakac wieczorem i nie wiedzialam co zrobic to mnie pielegniarka zjechala, ze ma kolki, bo jem to co podają ^^. W szoku bylam. Baba mi wytlumaczyla, ze jedzenie jest gotowane dla wielu oddzialow nie tylko tych gdzie sa mamy karmiace, wiec nie zwracaja uwagi czy kobiety to jesc moga co im podaja...
Skonczylo sie na tym, ze tesciowa gotowala ki obiady, a maz mi je przywozil...

Nef - juz chcialam kupowac ten kocyk do fotelik, ale on jlnie pasuje do naszego fotelika. Mamy BeSafe Izi Sleep, a on ma 5 punktowe pasy... a nie 3-punktowe. Szkoda :/

white; oj tak... mi sie marzy taki watek z zakupami w necie bo pewnie tam sie powoli przenosic bedziemy jako wielorybice :-D

Phelania zapisałam sobie listę i niebawem zacznę kompletować. Nie chcę jak poprzednio pakować się w dniu porodu. Co prawda Mały nas zaskoczył na miesiąc przed czasem, ale nie ma co za długo zwlekać ;-)

U mnie w szpitalu karmili całkiem smacznie, ale faktycznie nie zwracali uwagi na menu dla mamy karmiącej. Niestety problemy z brzuszkiem u Małego zaczęły się w szpitalu i dawali esputicon.

Smile dobrą masz teściową :-)

Phelania- super lista do szpitala. Dzięki;-) Też sobie skopiowałam dla przypomnienia i zmodyfikowałam ze swoimi wspomnieniami;-)
W przypadku szpitala w którym ja będę rodzić to 1/3 z tego zupełnie zbędna bo dadzą mi w szpitalu- np. wszystko do kąpieli malucha- położne to robią i potrzebne tylko świeże ubranka;-)

reklama
Do góry