reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

U nas na bank bedzie kołyska (wlasnie taka mala) ze wzgledu iz mamy tylko 2 pokoje z kuchnia (spimy w salonie) a mlody ma swoj pokoj,ze wzgledów budzenia w nocy Marcelek bedzie przy nas spał zeby nie budzic Alanka ,a niestety łóżeczko jest za duze by sie pomiescic w salonie:baffled:nie lubie kolysek bo sa drogie i jak dla mnie zbedna rzecz lepiej kupic łóżeczko na plozach które mozna pozniej sciagnac(tak mamy u Alanka) no ale faktycznie sa śliczne:) Kupuje ze wzgledów przymusowych:)

reklama
Anezram - też widuję oferty za 220-270zł, ale narazie póki się nie spieszy aż tak bardzo, zawężam poszukiwania do miejsc, gdzie mogłabym ją obejrzeć na żywo. Obserwuję allegro i tablicę, ale dzięki za stronkę, będę i tam zaglądać. (z allegro jest ten problem że licytacje skaczą tak wysoko, a na tablicy czy tam gdzie podałaś ludzie określają cenę i można wtedy wytargać taniej.

Jeśli zaś chodzi o przydatność to mogłabym dosłownie skopiować tu cały tekst Phelanii - dwupokojowe mieszkanko, starsza córka śpiąca w małym, my w "salonie". I plan jest taki, aby przez tyle ile się da korzystać z kołyski, Adrian spał w tym pokoju co my. Na sierpień planujemy odmalowanie ścian w małym pokoju, wywalenie kanapy (oj to będzie ból - teraz można się tam zamknąć i przespać gdy druga osoba zajmuje się Niną... :)) i wstawienie tradycyjnego łóżeczka dla młodego.
Teoretycznie zmieściłabym w salonie zwykłe łóżeczko, ale strasznie by mi zgraciło pokój, a taka kołyska będzie dla nas wybawieniem (i zawsze będzie można przetransportować Adika do innego pomieszczenia w tej kołysce). Oby tylko ją pokochał :)

Ostatnia edycja:
monic - a nie myślałaś żeby dziecko na początku spało w gondoli? Wiele osób po prostu odpina gondolę z wózka i tak dziecko śpi. Ta kołyska z coneco za tą cenę to taka średnia jest. Spód na którym dziecko leży to taka płyta ze sklejki... na tym jest pokrowiec. Jedyny bajer to to świecidelko i ta karuzela... a no i wibracje.. ale te wibracje robiś taki hałas, że u nas antek się tego bał najbardziej.

Smile- my polujemy na Kołyska FIRST YEARS 5w1 światło+melodie+wibracj (2953103858) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jest boska tylko gorzej z kolorem:-D rozmawialam z moja mama i szuka jej u Siebie w USA i nie wiem czy znajdzie bo juz jest w podeszlym wieku a zazwyczaj kupuje sie w sklepach internetowych moze jej ktos ze znajomych pomoze a jak nie to pewnie nas czeka zakup Coneco:((( bo w polsce jest droga ta FIRST YEARS.

dla nas nie wygodnie by bylo z gondola bo mamy za male łózko...

Smile - ja tak właśnie planuję. teoretycznie dzidzi będzie miało osobny pokój i łóżeczko, ale wszyscy mówią, że na pooczątku w sypialni lepiej, jeśli faktycznie to położę go poprostu w gondolce, kołyski już nie mam zamiaru kupowac, bo one droższe od łóżeczek:szok:

U nas w sypialni było łóżeczko, a później wózek z gondolą. Trafił nam się taki egzemplarz dziecka, że nie chciał spać w nocy tylko płakał ^^. Kołysanie trochę go uspakajało.
Znajomi z kolei mieli na takiej niskiej, podłużnej szafce pod TV stać odczepioną gondolę. Tam mała spała przez pierwsze 5m. Później ją przenieśli do łóżeczka.

Kołyski faktycznie są drogie. Ja własnie dlatego nie chciałam. Nie dosyć, że drogie to jeszcze przydatne na krótko. Mi tylko przeszkadzała. Zobaczymy jak będzie tym razem. Może Antek nie wpadnie na pomysł kołysania braciszka z całą swoją siłą ^^

Smile- no ja tą gondolke planuję położyć na takiej bardzo sztywnej walizce (takiej jak za dawnych lat bywały), na dzień można ją wsuwać pod łożko, a na noc wysuwać i akurat dzidzi będzie na właściwej wysokości. Niestety cały wózek nie zmieści się do naszej sypialni, bo mamy dość duże (jak na mieszkanie) łóżko:-D

muro ja mam dużego rogala - kojec z motherhood do spania - super się sprawdza przy większym brzuchu, łatwiej złapać wygodną pozycję do spania
Poduszka, kojec do karmienia, spania MOTHERHOOD (2996666209) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a osobno mam poduszkę do karmienia, bo z kojcem mi było niewygodnie karmić - okazał się za duży
wzięłam taką - wypełnioną granulatem styropianowym
TYIMY Poduszka do karmienia miękka POSZEWKA kolory (2996773226) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
takie rozwiązanie sprawdziło mi się przy Gosi, bo granulat po czasie się troche wyrabia i jest przez to wygodny również do karmienia starszego dziecka, a ja karmiłam rok.

pscółko u nas Gosia miała spać w naszej sypialni góra przez pół roku.... a spała prawie dwa lata...:baffled:
dopiero wraz z kupnem większego łózka wyprowadziliśmy ją do własnego pokoju... w którym de facto tylko spi

reklama
Ja dołączam sie do dziewczyn kołyskowych, też mamy 2 pokoje, i mniejszy jest Julci. Tak czy siak kupiłam dziś łóżeczko Łóżeczko Pinio MINI dla córeczki 120x60 słodki sen (2966358552) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i własnie tam bedzie stało, aby w dzień dzidzi mogła sobie spokojnie pospac, jak starsza bedzie świrowac w dużym. No i tam tez mam zamiar ją przewijac.
Do dużego kupuje taki kosz Kosz do spania - seria LUX - Nowość - z koroną , jest rewelacyjny. Jula spała w podobnym do 6 miesiąca i na prawde bardzo przydaje sie w nocy.

Do góry