reklama

Wyprawka

• Starter tematu Starter tematu pooola
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Typu rollersy.
wszystko zalezy od tego, czy planujesz z fotelikiem chodzić na zewnątrz czy mieć wpięty w aucie i nosic do auta tylko dziecko.
Ten rollersy to zaś jakieś chore pieniądze.. Nie chodzi tu o to, że chce przyoszczędzić czy coś, ale jak ten kombinezon może mi zastąpić otulacz, to nie wiem czy kompletnie z niego nie zrezygnuje.

Ten rollersy to zaś jakieś chore pieniądze.. Nie chodzi tu o to, że chce przyoszczędzić czy coś, ale jak ten kombinezon może mi zastąpić otulacz, to nie wiem czy kompletnie z niego nie zrezygnuje.
Mowię o typie, nie musi być ten konkretny. Ja miałam otulacz i dokupiłam rollersy bo otulacz nie okrywał dobrze plus pasy źle szły.

Ja chyba zrezygnuje jednak z otulacza na rzecz kombinezonu Engel i śpiworka. Raczej nie zamierzamy dużo podróżować

Też kupiłam tyle ubranek co na liście, ale to jest zdecydowanie za mało. Dobrze, że coś dostałam przed porodem i poprałam. Taki maluch szybko się brudzi. A to mleczko wypłynie, uleje, kupka wyjdzie bokiem itd.😉
Zdecydowanie lepiej mieć więcej. Na mojej szpitalnej liście było po 5 sztuk każdego ubrania, ale zdecydowanie nam to nie wystarczyło i mąż jechał do domu robić pranie ;-)

Z tym praniem to różnie - teraz to myślę tak co dwa tygodnie wychodzi z każdego koloru(na dwie osoby dorosłe), ale myślę z dzieckiem inaczej, bo będzie trzeba osobno prać jego rzeczy, to ciężko będzie uzbierać na pełną pralkę dzieląc nawet tylko na kolory i białe.
Z ubrankami dzieci piorę też jego pościel, pieluszki, śliniaczki, materiałowe zabawki, śpiworki, kocyki... Na pewno nie zabraknie lokatorów pralki ;-)

Kurde, tylko widzę to takie gigantyczne jest hahaha 180x200, cały salon zawali hhahah... ;D

może uda się znaleźć jakieś mniejsze.
My specjalnie wybraliśmy 180x200, żeby dziecię miało pole do popisu - bo on się szybko nudzi :-D
No i okazało się, że tam się jednak rodzic musi koniecznie zmieścić, wiec... :-P

Jaki śpiworek na zimę do spania? Są różne widziałam dla takich niemowlaków gdzie były ciasno owinięte otulone i takie gdzie rączki swobodnie wychodziły bo były otwory 🤔
My mieliśmy 2 w 1 ;-) - taki, w którym można zapiąć otwory na ręce lub nie. Z Ergopouch akurat, coś takiego:

1722176369883.png

Ale trzeba przyznać, że one są dość ciasne, nie wystarczyły nam na długo, bo trudno już było je zakładać, mimo odpowiedniego rozmiaru.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry