reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WYPRAWKA :)

to co wydarzyło się naszej Kindze - cały czas myślę jak jej tam i kiedy wróci :-[ - pobudziło mnie do działania ... dziś pranie, pranie, pranie .... jutro prasowanie ...
no i mam już jedną koszulę nocną do szpitala i szlafrok

musimy jeszcze przemeblować sypialnię, zorganizować łóżeczko albo kołyskę, materacyka też niet, no i gondolkę do wózka i fotelik samochodowy - trochę tego zostało ::)
...a! i rożek ...
.. i firankę do sypialni....
... i taką małą lampkę ...

matko!!!!!

i pieluszki...

reklama
iwosz pisze:
Właśnie przywieźli nam łóżeczko, materac, przewijak, pościel - kurczę, takie małe rzeczy a cieszą :D
Czuję się przygotowana - materac już wietrzę, pościel już uprałam...Piotrek wieczorem skręci łóżeczko...Najważniejsze rzeczy już są - pozostały drobiazgi...no i ... Maluch ;D ;D ;D

ja tez cieszylam sie jak szalona kiedy nasze przyszło
a teraz mam rogala na twarzy za kazdym razem jak przechodze obok niego

poprosiłam też brata o przywiezienie torby i chyba zacznę ją już pakować. Jak patrzę na to, co się dzieje na lutówkach to myślę sobie, że już czas; :D

Ja już jestem SZCZĘŚLIWA  ::)  ::)  ::)
Moje dziecko dorobiło się już chyba wszystkiego co mu będzie opotrzebne na początku oprócz kosmetyków i zapasu pościeli....
A tak już wszystko na niego/nią czeka  :laugh: :laugh: :laugh:
Teraz tylko pranko, prasowanko i ... WIELKIE SPRZĄTANKO, bo rzeczy muszę mieć gdzie schować a na razie to miejsca brak ;) ;) ;)

ja jestem spokojana pod względem wyprawki, bo mam wszystko poza wózkiem, ciuszki poprane, pościel też tylko muszę materacyk wyjąć z folii i przewietrzyć

i też już myślałam żeby na wszelki wypadek spakować torbę, nikomu to nie zaszkodzi ani nie będzie zawadzać a ja będę spokojna, że mój mąż jakby co nie będzie histerycznie wszystkiego szukał i nie nazwozi mi jakiś cudów do szpitala

dziewczyny z Warszawy - nie wiem czy zauważyłyście, że Pampersy New Born 2-5 kg kosztują w hipermarketach 40 zł a w Rossmanie - 23 zł; ja zauważyłam po fakcie i lekko się zirytowałam. Całe szczęście kupiliśmy tylko jedną paczkę i pozostałe chyba kupimy w Rossmanie. A może znacie jakieś miejsca gdzie jest jeszcze taniej?

iwosz pisze:
dziewczyny z Warszawy - nie wiem czy zauważyłyście, że Pampersy New Born 2-5 kg kosztują w hipermarketach 40 zł a w Rossmanie - 23 zł; ja zauważyłam po fakcie i lekko się zirytowałam. Całe szczęście kupiliśmy tylko jedną paczkę i pozostałe chyba kupimy w Rossmanie. A może znacie jakieś miejsca gdzie jest jeszcze taniej?

iwosz info na wagę złota!!! ;D

reklama
Fionka, zapomniałam dodać, że pokoik super!!
Aż mi się smutno zrobiło, że jeszcze nic dla maleństwa nie mam :(
Dopiero tylko wszystko upatrzone...

Do góry