reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WYPRAWKA :)

chciałam jeszcze okna umyć??!! - mieszkamy w starej dzielnicy Poznania i przez te sadze z kominów po 3 mies świata nie widać ... ;)

Moze Koga jednak sobie odpuścisz te okna.
Mnie lekarka kategorycznie zabroniła wykonywania czynności
z rękami w górze, a w szczególnosci mycia okien....

reklama
Mam pytanko, w sumie do mam już doświadczonych :): czy jest różnica pomiędzy różnymi pieluszkami (Pampers, Huggies i inne), bo słyszę różne opinie i nie wiem które już zacząć kupować. W sumie najlepsze opinie słyszałam o Pampersach.

a mi w końcu udało się znaleźć wymarzoną wyprawkę z radomskiego bobasa. mają bardzo dobrą bawełnę i niewysokie ceny.
wszystkie prania i psrzątania zaczynamy po 09.02 - wtedy bedziemy mieć meble do pokoju. a jutro zrobię listęczego mi brakuje i musze się sprężyć coby wszystko pokupować w najbliższym tygodniu.

u mnie pampersy newborn - 23,99
happy newborn - 18,99
podobno w miarę są te z biedrony, ale są troszkę mniejsze.

No i wygląda na to, że tylko ja się nacięłam na te Pampersiaki :( Ale może to ilepiej, że tylko ja;
Catherinka - czytam sobie właśnie o pieluchach na innym forum i co rodzic i pupa to inna opinia, choć większość na początek poleca New Born Pampersa, a potem...do wyboru do koloru - jak chcesz to podeślę ci link; zdecydowałaś się na te ubranka Marcinkowski?

No właśnie przed chwilą wysłałam do Ciebie wiadomość w tej sprawie :-)
Chciałam właśnie zamówić, ale nie ma jednej z bluzeczek, którą chciałam koniecznie, więc poczekam może albo wyślę maila czy na pewno nie mają.

O link bardzo proszę :)

A czemu nacięłaś się na Pampersy?

mokkate pisze:
chciałam jeszcze okna umyć??!! - mieszkamy w starej dzielnicy Poznania i przez te sadze z kominów po 3 mies świata nie widać ... ;)

Moze Koga jednak sobie odpuścisz te okna.
Mnie lekarka kategorycznie zabroniła wykonywania czynności
z rękami w górze, a w szczególnosci mycia okien....

no własnie nie wiem .... kusi mnie ta plusowa temperatura, moze spróbuję powolutku jedno okienko  w sypialni i zobaczę, najwyżej przerwę w połowie i mąż skończy  ::)

Koga - może wstrzymaj się chociaż do czasu jak juz maluch będzie donoszony? - jak juz koniecznie musisz umyć te okna. A najlepiej to sobie odpuść - po co kusić los?

Catherinka - nacięłam się cenowo - zapłaciłam 40 zł za paczkę, która w wielu innych sklepach kosztuje 23 zl.

Koga....
Jak Cię to pocieszy, to ja mieszkam w Katowicach i na pewno mam okna bardziej brudne niz Ty!!!
Też już na nie patrzeć nie mogę.... Ale wytrzymam!!! ;)

iwosz pisze:
Koga - może wstrzymaj się chociaż do czasu jak juz maluch będzie donoszony? - jak juz koniecznie musisz umyć te okna. A najlepiej to sobie odpuść - po co kusić los?

Catherinka - nacięłam się cenowo - zapłaciłam 40 zł za paczkę, która w wielu innych sklepach kosztuje 23 zl.

Aha :)
Myślałam, że się nie sprawdziły :-)

reklama
koga, z oknami poczekaj do końca 36 tygodnia - a później niech się dzieje co chce ;)

ja lubie papmpersy i na początek polecam je - tylko jedna kwestia - 1 (new born) sa na raptaem pierszy miesiąc potem już lepij 2 (też pampersika) - 2 wychodza taniej - a dzidzia już jest większa i nie robi rzadkich kupek ;)

zamawiam kołyskę jutro...

Do góry