reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka

reklama
Najgorzej ze ciezko mi jest sie pozbywac ciuchow dzieciecych, bo a nuz sie przydadza! Haha :D 25_pixels to tylko kurtki zimowe, ubrania tez posegregowalam rozmiarami w workach prozniowych, kusi mnie, zeby je juz przejrzec, ale pewnie bede kazda malenka rzecz macac i plakac [emoji14]

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi podobnie! [emoji33] nie potrafiłam się pozbyć. Jeśli okaże się dziewczynka robię garage sale (taką ala wyprzedaż garażową). Bardzo to u nas popularne. Siedzisz sobie w garażu lub przed (zazwyczaj nasza ulica się umawia i robimy wszyscy razem) i za grosze sprzedajesz. Pozbyłam się tak prawie wszystkiego. Ciuchów. Zabawek. Mebli. Taki ala lumpek, gdzie czasami możesz znaleźć wszystko (kołyski, wózki, meble, zabawki, książki, obrazy). Czasami jak mam czas i widzę coś ciekawego sama zajadę. Rok temu kupiłam tak mężowi skrzynkę Craftsman na narzędzia. Jeszcze nowa. Za 1/4 ceny. Piłę jakąśtam (sorry ale nie znam się, mężu jak zobaczył ze zdjęcia kazał brać bo to cholerstwo bardzo drogie, a on potrzebował do czegośtam właśnie [emoji12]). Rok temu zarobiłam 500usd przez dwa dni siedzenia w garażu [emoji23][emoji23][emoji23] a ile gratów się pozbyłam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mam pytanie odnośnie monitora oddechu. Czy któraś z Was przy wcześniejszym dziecku stosowała? Jaki? Jak się sprawdził? Ja znalazłam w rozsadnej (powiedzmy) cenie , oni tor oddechu z elektroniczną niania z Angel care ale nie wiem czy polecacie takie coś?

Napisane na SM-T110 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie korzystalam z takiego cuda, znajoma mi tylko mowila, ze jej monitor czesto wariowal i alarmowal, ze dziecko przestalo oddychac, a to sobie spalo w najlepsze. Moze jakis felerny model miala. Ja raczej nje kupuje,chyba ze nie daj Boze dziecko bedzie narazone we zgledu na jakies dolegliwosci, choroby itp

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

@Ag.ta my używaliśmy przy synku i u nas się sprawdził. Włączył się nam dwa razy, raz w pierwszych tygodniach życia małego a drugi raz jakoś w 2/3 miesiącu. Mamy AngelCare model AC300 z dwiema płytkami. Nigdy nie mieliśmy fałszywego alarmu a monitor był włączony non stop gdy mały był w łóżeczku.

@Truskaweczka2017 A ten detektor ma też funkcję niani? Jak maleństwo zaplecze to też daje znać?
Chciałbym kupić taki, jeszcze się nie rozglądałam w temacie, ale ten ma całkiem przystępną cenę jak na takie sprzęty.

f2w3rjjga2xukn5b.png

Truskaweczka ja właśnie też oglądałam angel care ale chyba z jedną płytka tylko i z funkcją niani. Bo u nas duzy dom wiec niania niezbedna. A ogolnie ta firma ma raczej dobre opinie.

p19udqk3ohjsffpu.png

reklama
@Ag.ta nam doradzano z dwiema płytkami bo jak dziecko jest później większe i zaczyna się przemieszczać po łóżeczku to może "zejść" poza zasięg płytki i mogą być fałszywe alarmy.

Do góry