Pieluszki tetrowe kolorowe(pierwsza z lewej)-2,50 zł/szt
Żadna nowość,szorstkawe i ładne. Dokupie może kilka.
Pieluszki flanelowe (trzecia od lewej)-3,50zl/szt
Gruby materiał,bardzo przyjemny. Coś czuję,że na nich będę kladla Pana Szymona do przewijania czy po prostu podlozyc. Na pewno dokupie kilka sztuk.Generalnie też zadna mecyja to nie jest bo to raczej kazdy zna.
Pieluszki bambusowe (pierwsza z prawej)-75x75,cena 22 zł/szt
Super ekstra przyjemne w dotyku. Przytulilam sobie jedna do twarzy i tak leżę Mięciutkie i mega miłe. Mam dwie 75x75 i to chyba wystarczy,ale zobaczę jeszcze jak się będą sprawdzaly z wchłanianiem.
Jakby się dało,to ja z tego kiecke poproszę
Pieluszki muslinowe (druga z lewej)-3szt.w opakowaniu,cena 22 zł
Największe zaskoczenie chyba bo wygladaly podobnie do tetry. Bardzo miłe w dotyku i miękkie(nie tak jak bambus). Dla mnie must have i dokupie na pewno jeszcze min jedno opakowanie.
Pieluszki uprane i wyprasowane

Testowałam je w taki sposób,że jedną „topiłam” w wodzie i sprawdzałam jak szybko nabiera wody i ja wchłania,a druga pieluszkę tego samego rodzaju wycierałam mokrą rękę. Potem do pralki na 40 st z Lovellą
Pieluszka tetrowa: bez szaleństw,normalnie wchłania – ,tak sobie wyciera.
Pieluszka flanelowa: kiepsko wchłania,słabo wyciera
Pieluszka muslinowa: troszkę się zawiodłam na jej wchłanialności,ale czytałam,że tak może być. Wyciera też średnio.Mozna prac w 60st.
Pieluszka bambusowa: rewelacyjnie chłonie i wyciera momentalnie do susza,przy czy jest delikatna. Dla mnie pewnie będzie czasem zastępowała ręcznik,albo będę ja na ręczniku kładła. Myslę nad dokupieniem… Można prać w 40 st
Wszystkie po prasowaniu. Generalnie nie odkształciły się(to tylko jedno pranie) zbytnio. Tetra nie zaskoczyła bo ja najłatwiej wyciagnąc,ale wiadomo-zmiękła po prasowaniu. Flanela jaka była taka jest,zasada zmiękczania żelazkiem ta sama,muślin pięknie się prasuje(łatwiej niż tetra czy flanela)-miękka bez prasowania,a po jeszcze bardziej. Bambus jest dla tych,którzy nie lubia prasować bo tego generalnie nie potrzebuje. Mięciutki i delikatny po praniu,zero odkształceń. Przeleciałam jednak żelazkiem i wydaje mi się,że jeszcze delikatniejsza jest(choć bez żelazka też jest spoko).