reklama

Wyprawkowo ;-)

hej mamuśki:-)
Wpadłam poczytać co jest na tapecie jeśli chodzi o zakupy. Co do podgrzewacza, to jak Was tak poczytałam kiedy i do czego się przydaje, to zaczynam się zastanawiać czy nie zakupić. A tu mój M. mi mówi, że przeciez coś takiego mamy od mojej mamy:baffled: Kurcze....muszę przegrzebać szafę, może faktycznie tam jest?;-) wolę sprawdzić, żeby potem się znowu nie było jak z kocykiem, ze poleciałam do sklepu, a później znalazłam w szafie 3 takie same:baffled:
tere fere wczoraj dyskutowałyśmy z Gatto i resztą dziewczyn na temat czym przykrywać dzidzię w nocy. No i ogólnie wszyscy (oprócz Mumy) nie przykrywają kołderką ani nie używają poduszek. Ewentualnie takie specjalne poduszki-kliny, ale tu też zdania podzielone. We wszystkich "mądrych" książkach i w szkołach rodzenia zaqkazują używania kołder i poduszek do 1 ukończenia 1 roku życia. Ja będę używac tych specjalnych śpiworków do spania, w razie gdyby było chłodniej to nakryję kocykiem. Jak masz jedną zmianę pościeli, to ja bym na razie nie kupowała więcej. Mam 1, później dokupię w razie potrzeby.

A ja wreszcie skończyłam pranie, został mi tylko jeden koszyk do prasowania i finish!!!!:tak: tydzień prałam po 2-3 prania dziennie:szok: W szafie brakło mi półek...jutro M.ma mi dorobić. Ale mam tak samo jak Wy, otwieram sobie, oglądam jak ładnie poukładane, ale nie wyciągam, bo tak napchane, że nie chcę tego zburzyć;-) Jak będe miała dodatkową półkę i ładnie poukładam to zrobię Wam zdjecie, bo chyba nie wierzycie jaka jestem stuknięta jesli chodzi o ilość tych szmatek:-):-p
anka 26 sliczne te ciuszki!!!:tak:

aaa wyprałam ten ochraniacz do łóżeczka co niby nie wolno go było wirować, ale oczywiście zapomniałam o tym, wyprałam normalnie, na wysokie obroty wirownie i nic się nie stało:tak: w idealnym stanie....nie wiem po co są te metki?:confused:

Ja poduszeczkę i kołderkę będę używać. Za to śpiworka nie mam żadnego i jakoś nie jestem do nich przekonana.

reklama
Noworodek nie powinien spać w śpiworku - taka jest opinia mojej lekarki. Dziecko może wsunąć się do takiego śpiworka i będzie mu trudno oddychać, o gorszych rzeczach nie wspominając.

Aha... Ok. Czyli ogólnie zdania podzielone. :dry:Tak czy siak przyda się na pewno, bo w końcu dzieciak i tak pod kołderką śpi, tylko na początku można w śpiworek zapakować. :tak:
A kołderki nie można używać z jakiego względu? Udusić się może dziecko pod kołderką?:confused:
A śpiworek to taki zapinany na ramionach, czy w rożek się pakuje? Jak to?

Ja poduszeczkę i kołderkę będę używać. Za to śpiworka nie mam żadnego i jakoś nie jestem do nich przekonana.

Deizzi a pewnie, jak wolisz pościel, to używaj. Ja po prostu boję się, żeby dziecko mi się nie zsunęło pod kołdrę, albo nie naciągnęło sobie na buzię, ewentualnie nie wpadło buzią w poduszkę. Dlatego na pewno przez pierwsze miesące nie będę używała pościeli. A do śpiworków się przekonałam pracując tu jako niania, w każdym domu, każde dziecko spało w czymś takim i bardzo było to praktyczne. Nie rozkopuje się maluch w nocy, nie ma szans się w tym zakopać itp. Są różne grubości, w zależności od pory roku, więc można sobie dobrać, ja ma 2 grubsze i 2 lub 3 cieńsze. Nie chcę nikogo na siłę przekonywać, każdy musi dostosować to do swoich potrzeb i upodobań, piszę po prostu dlaczego ja będę to stosować, a innych rzeczy nie.:sorry2:

Ostatnia edycja:
Aha... Ok. Czyli ogólnie zdania podzielone. :dry:Tak czy siak przyda się na pewno, bo w końcu dzieciak i tak pod kołderką śpi, tylko na początku można w śpiworek zapakować. :tak:
A kołderki nie można używać z jakiego względu? Udusić się może dziecko pod kołderką?:confused:
A śpiworek to taki zapinany na ramionach, czy w rożek się pakuje? Jak to?

Tak, tere fere niby chodzi, ze dziecko może się nakryć tą kołderką albo pod nią zjechać. A z poduszką, że wsadzi w nią buzię i nos...i nieszczęście gotowe. No tak mówią...
A śpiworki to własnie te zapinane na ramionach, dla dużo starszych dzieci są z rękawkami, nie wiem dlaczego nie ma takich dla niemowlaków:confused:
Wyglądają one tak:
Baby Sleeping Bags | Grobag & Snoozie Sleeping Bags| Mothercare

u mnie nie będzie użytkowana poduszka ani kołderka, mała będzie w kołysce przykryta kocykiem...za chwilę będzie cieplutko więc kocyk taki cieniutki mam dla niej. A pózniej już będzie grany śpiworek, ale to jakoś od września /października kiedy noce zrobią się chłodniejsze:-)

Anka, a gdzie to kupiłaś? Ciuszki są bajeczne!
Ciuszki kupilam w H&M, polecam. Ja prawie wszystko tam kupuje nawet dla Laury. Przekonalam sie ze warto :tak:

Jeden komplet poduszki i kolderki wystarcza.
Spiworek czy kolderka to indywidualna sprawa. Zalezy od dziecka. Laura mi plakala w spiworku wiec uzywalam kolderki. A jak bedzie tym razem:confused:Zobaczymy:happy2:

Katiuszka u nas a takie spiworki z rekawkami odpinanymi, musisz dobrze poszukac napewno znajdziesz. Kiedys wklejalam linki do takich spiworkow

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry