reklama

Wyprawkowo ;-)

ja mam 3 rożki i 2 śpiworki (cieńszy i grubszy). Do śpiworka dziecko nie ma jak wpaść bo zapina się go na ramionach, jak śpiochy.

Mam też poduszkę i kołdrę + dwa zestawy pościeli ale one poczekają sobie aż dziecko będzie starsze. Może nie aż do roku ale jakoś do zimy.

Klin pod materac też mam, w szkole rodzenia mówili nam, że przydatny jest gdy dziecko ma katar by nie spływał do zatok.

reklama
Kurczę my mamuśki ciągle o coś się boimy. Jak się urodzą te nasze małe potworki to dopiero na początku będzie...:szok:

O to jeszcze klin pod materac! Gdzie to dostałaś Królowa?

Knajaka gratuluje udanych zakupow! To ci się poszczęściło!

Anka ale słodkie male ubranka!

[FONT=&quot]Tere fere wystarczy jedna koldra, 2 poszewki na nia i 2 na materac ityle. Poduszki nie uzywam do tej pory, im się pozniej zacznie tym prostszy kręgosłupu dziecka. Do wozka mialam jedna kołderkę osobno, ale szybko z niej przestalamkorzystac z racji wymiarow. Mala po prostu wyrosla. Nie martw się obsikiwaniem,przy tak czestej zmienie pieluch u niemowlaka nie grozi Ci mokra pościel. Rozekpolecam, tez za spiworkami nie jestem[/FONT]

a ja chcialam zapytac czy miala ktoras laktator BabyOno? bo zastanawiam sie czy takiego nie kupic

Dziewczyny z UK...pakuję torbę do szpitala dla małego i jakoś utknęłam:baffled: Niby mam listę ze szpitala, ale na niej nie jest napisane ile sztuk tych ciuszków,pieluch itp.
Mam napisane:
-body
-pajacyki
-pieluchy jednorazowe
-czapeczka (zakładana tylko po porodzie)
-kocyk
-ciuchy na wyjście
No to ile spakowac tych pajacyków? body wzięłam z długim i z krótkim rękawe po 3 szt., 2 grubsze (takie welurowe) pajacyki, 1 parę spodni dresowych, 1 bluzę dresową cieplejszą, kombinezon na wyjście +czapeczka grubsza, no i kocyk. Wystarczy tego, czy dorzucić jeszcze? bożeee nic nie wiem....aaa no ile tych pampresów? na razie mam spakowane po 5 szt z Huggisa i Pampersa, czyli 10 razem. Dołożyłam tez 3 pieluszki tetrowe, mimo, że nie ma na liście. Co o tym sądzicie, za mało? za dużo?:confused: dołożyć coś jeszcze?

Herbata niestety nie pomogę w sprawie laktatora. Nie mam żadnego, więc kompletnie się nie znam. Spróbuj wpisać w wyszukiwarkę opinie i komentarze o tym produkcie, ja tak robię, ale zawsze zdania są podzielone, tak więc i tak muszę decyzję podjąć sama:tak:

Ostatnia edycja:
W ktorym tygodniu trzeba miec juz spakowana torbę? Bo ja co dopiero powoli biore sie do ogarniamia pokoju dla dziecka, ubranek itd

Ja swoją zaczęłam pakować tak gdzieś w 33-34tc. Ale znam dziewczyny, które dopiero tydzień przed porodem się pakowały:tak: Ja jestem z tych, co wolą mieć wszystko przygotowane dużo wcześniej...czuję się spokojniejsza.
A te poduszki kliny tak wyglądają:
Poduszka dla niemowląt KLIN 60x36 cm firmy Matex Baby - wózki wielofunkcyjne, trzyfunkcyjne,głęboko spacerowe, aukcje internetowe, allegro, łóżeczko dziecięce klupś, safari, abc desing

Dziewczyny z UK...pakuję torbę do szpitala dla małego i jakoś utknęłam:baffled: Niby mam listę ze szpitala, ale na niej nie jest napisane ile sztuk tych ciuszków,pieluch itp.
Mam napisane:
-body
-pajacyki
-pieluchy jednorazowe
-czapeczka (zakładana tylko po porodzie)
-kocyk
-ciuchy na wyjście
No to ile spakowac tych pajacyków? body wzięłam z długim i z krótkim rękawe po 3 szt., 2 grubsze (takie welurowe) pajacyki, 1 parę spodni dresowych, 1 bluzę dresową cieplejszą, kombinezon na wyjście +czapeczka grubsza, no i kocyk. Wystarczy tego, czy dorzucić jeszcze? bożeee nic nie wiem....aaa no ile tych pampresów? na razie mam spakowane po 5 szt z Huggisa i Pampersa, czyli 10 razem. Dołożyłam tez 3 pieluszki tetrowe, mimo, że nie ma na liście. Co o tym sądzicie, za mało? za dużo?:confused: dołożyć coś jeszcze?

Herbata niestety nie pomogę w sprawie laktatora. Nie mam żadnego, więc kompletnie się nie znam. Spróbuj wpisać w wyszukiwarkę opinie i komentarze o tym produkcie, ja tak robię, ale zawsze zdania są podzielone, tak więc i tak muszę decyzję podjąć sama:tak:

Pampersy dołóż... Bo 6-7 dziennie pójdzie... A nie wiesz czy przypadkiem Maluda żółtaczki mieć nie będzie i nie będziesz dłuzej, co prawda ktoś zawsze może dowieść ale ja na liście mam wpisaną małą paczkę pampersów a tam jest ich coś ponad 20 sztuk i tyle zabieram. Z Antkiem jak byłam pożyczałam pampersy dziewczynie w pokoju, bo po prostu ze stresu nie zapakowała i do powrotu męża nie miała :) Ja biorę 3 szt. pajaca (ale będę minimum jedną dobę dłużej w szpitalu bo cc) wrzuć jeszcze skarpetki i niedrapki i te cieniutkie czapeczki, niepamiętam jak z ręczniczkiem dla dziecka. Ale teraz się dużo pozmieniało i słyszałam że w niektórych szpitalach nie kąpią noworodków... Body łącznie masz 6 szt? Troszkę za dużo. Weź tyle ile pajaców. W szpitalu jest ciepło więc mogą być na krótki rękaw zwłaszcza że pajace welurowe.

A chusteczki mokre?

reklama
Pampersy dołóż... Bo 6-7 dziennie pójdzie... A nie wiesz czy przypadkiem Maluda żółtaczki mieć nie będzie i nie będziesz dłuzej, co prawda ktoś zawsze może dowieść ale ja na liście mam wpisaną małą paczkę pampersów a tam jest ich coś ponad 20 sztuk i tyle zabieram. Z Antkiem jak byłam pożyczałam pampersy dziewczynie w pokoju, bo po prostu ze stresu nie zapakowała i do powrotu męża nie miała :) Ja biorę 3 szt. pajaca (ale będę minimum jedną dobę dłużej w szpitalu bo cc) wrzuć jeszcze skarpetki i niedrapki i te cieniutkie czapeczki, niepamiętam jak z ręczniczkiem dla dziecka. Ale teraz się dużo pozmieniało i słyszałam że w niektórych szpitalach nie kąpią noworodków... Body łącznie masz 6 szt? Troszkę za dużo. Weź tyle ile pajaców. W szpitalu jest ciepło więc mogą być na krótki rękaw zwłaszcza że pajace welurowe.

A chusteczki mokre?
Nic z kosmetyków nie było na liście, ale właśnie teraz dorzuciłam mokre chusteczki, skarpetki i niedrapki:tak:Dopakuję jeszcze te pieluchy i chyba będzie dobrze. Ja jestem zdania, że lepiej mieć wiecej niż by miało braknąć:tak:
Dzięki za poradę!!!:-)

mikowata to powoli możesz się już brać za pakowanie...lepiej wcześniej niż później...:tak: to mówię, ja - panikara:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry