Katiuszka ja miałam po jednej sztuce ubrań dla Szczepka i wystarczyło spokojnie, papersy wzięłam 3;-)i spokojnie wystaczyło, nie sugeruj się tym co Dziewczyny z PL biorą bo one kilka dni spędzą w szpitalu a my max 6godzin chyba, że coś było by nie tak, czego nie życzę a na to i tak się nie przygotujesz. W każdym razie ja tym razem też tylko zestaw bodziak na krótki rękawek plus pajacyk (to co oni zwą all in one)czapeczka cienka i kombinezon ale też cieńszy (z kapturkiem dlatego grubej czapy nie zabieram) ja kupiłam na początek pajacyki z takimi odwijanymi rękawkami, wtedy nie trzeba niedrapek, jeśli nie masz tej opcji to niedrapki jeszcze możesz zabrać, pieluch max 5 no i chusteczki nawiliżone. Jeśli parking masz daleko od porodówki to możesz jeszcze kocyk zapakować ewentualnie
Anka ciuszki boskie po prostu!!:-)
Co do pobytu w szpitalu, to mam mieszane uczucia, prawda jest tak że jednak dziecko bardziej narażone na różnego rodzaju choróbska plus myślę, że w domu łatwiej dojść do siebie, w uk jest opcja, jeśli np poród był ciężki i kobieta chce odpocząć albo np w domu dzieci czy ktoś chory to ze szpitala może pojechać do kliniki położniczej i tam spędzić nawet kilka dni