Łyżeczkę wody? Ja też taka nieogarnięta, czasem czytam i nie wiem o co chodzi

No a mnie ten monitor oddechu wciąż zastanawia, M. twierdzi że nie ma sensu, bo monitor dla wcześniaków jest, a ja już też sama nie wiem czy kupić...
Termometr do wanienki odpuszczam, wg mnie to zbędny gadżet.
Wkłady (kołderki) mam dwie, 3 zmiany poszewek, dwa śpiworki w razie co.
A pieluch ile i jakie kupujecie? Ja mam tylko 3 paczki newbornów, ale zastanawiam się ile mi tego będzie potrzebne na start, żeby od razu po sklepach nie latać...
Ja z chęcią monitor oddechu bym kupiła , ale troszkę to drogie , mam nadzieję , że wszystko będzie ok i sobie w brode pluć nie będę , że nie kupiłam. Termometr do wanienki akurat kupiłam na tablica.pl bo na tym osiedlu gdzie mieszkam jedna osoba miała nowiutki zapakowany za 2 zł, więc sie przeszłam na spacerek i kupiłam delfinka

Ja z tych panikar , co to nie wie czy za ciepłe czy za zimne, więc się przyda . Pościeli na razie nie kupuję, jedynie prześcieradła
A co do pieluch. Ja na razie mam pampersy new born 2 paczki , ale później zakupię inne tańsze np Dada w Biedronce i zobaczymy czy nie uczulają . Bo za dużo z jednej firmy też kupować podobno nie ma co , bo zdarzają się przypadki , że i dzieciaczek na pampersy uczulony (a wiadomo one drogie) a np tańsze lub nawet w podobnej cenie ale innej firmy mogą nie uczulać
Wydaje mi sie , że pierworódki to z tymi wyprawkami maja najgorzej , bo chciałyby jak najlepiej a nie wiedzą jeszcze co się przyda i w jakiej ilości - ja np wiem , że będę panikować

:-) taki mój urok. Chciałabym żeby wszystko było jak najlepiej i denerwuje sie jak coś wymyka mi się spod kontroli.
Monisia - wiele mam , szczególnie chłopców poleca ceratki pod prześcieradło/podkłady ponieważ w nocy siusiaczek tak się układa , że zdarzają się sytuacje iż ciuszki sa mokre razem z prześcieradłem. Mój chrześniak (w czerwcu skończy 3 lata) własnie często w nocy przesikiwał o dziwo Pampersy a nie tanie pieluchy. Pomimo tego, że rodzice układali siusiaczka na dół w pampersie to i tak jak się mały przekręcał to psiorek zmieniał położenie.
ja zakupiłam jedną ceratkę i 5 podkładów . Ceratka w razie co będzie użyta ale wolę podkłady.
Co do pieluch. Uważam , że wszystko zależy od dziecka. Słyszałam już o uczuleniach dzieci na pieluchy od najtańszych do najdroższych bez względu na nazwe , firmę czy miejsce kupowania, nie ma reguły. Niestety trzeba sprawdzić na własnym dziecku.
To tak samo jak z kosmetykami Johnson , wszyscy mówią że uczulają a są dzieciaczki co im to odpowiada.
Kapcie - na liście do zakupienia nie wpisałam ponieważ myślę , że każdy w domu jakieś kapcie ma . To nie jest lista "torba do szpitala"