reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyrok trybunału ws aborcji - opublikowane uzasadnienie

Najsmutniejsze jest to, że ona chyba gdzieś to usłyszała, nie zweryfikowała choćby dat tych aktów prawnych i wypisuje bzdury. I właśnie to są „obrońcy życia” - nie wiem, ale mam na ten temat zdanie.
Nie tylko obrońcy tak mają. Niestety to jest w dużej mierze mentalność Polaków - nie znam się, a się wypowiem

reklama
Ja bardziej się zastanawiam co kobiety zrobiły Godek, Przyłębskiej, Pawłowicz 🤦‍♀️

Pospolite okrucieństwo.
W obozach koncentracyjnych kobiety tez były strażniczkami i gnębiły innych na równi z ich męskimi odpowiednikami.
Zawsze to lepiej jak razem ze mną cierpią wszyscy dookoła.

Jak czytam te wszystkie pierdy prolife, a nie sorry probirth, to aż mnie skręca. Wydaje mi się, że jestem osobą która toleruje zdania odmienne, ale to jest jakieś nieporozumienie.
Mam wrażenie, że w Polsce nie tylko jest ujemna wiedza na temat edukacji seksualnej, ale także podstawowa wiedza z biologii - baa nawet z przyrody!

Bóg tak chciał, genetyka to ściema, każdy ma prawo żyć nawet jeśli nie żyje. Kij z rodzicami, którzy na początku ciąży dowiadują się, że ich dziecko jest śmiertelnie chore, ale noś ciąże! A na każde pytanie o „dzidziusia” uśmiechaj się a w środku płoń z rozpaczy. Na każde pytanie o łóżeczko czy wózek odpowiadaj ze spokojem „nie nie ja wybieram trumnę”. LUDZIE!
Dla każdej osoby która dokonuje wyboru aborcja jest traumą - tak traumą a nie przyjemnością! Kiedy to w końcu zrozumiecie? Kto z uśmiechem na ustach przyjmuje wiadomość o tym, że dziecko jest chore? O SUPER USUNĘ! ZAWSZE O TYM MARZYŁAM. Taka wiadomość i taka decyzja wymaga ogromnej siły a daje tak samo wiele cierpienia jak poronienie. Zdziwione? Punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia. To nie jest przyjemność, to nie jest hobby. Ale mimo wszystko ulga.
Ulga bo skracamy cierpienie zarówno dziecka jak i rodziców. Bo cierpi już tylko serce.

Bezczaszkowce - Łe odrośnie!
Bezmózgowie - przeszczepimy!
Narządy na wierzchu- wsadzi się do środka!
Bez kończyn- doszyjemy!
Trisomie- nasz bóg wyleczy! Może.

Zdajecie sobie sprawę, że taka donoszona ciąża z wadliwym płodem, który „przeżyje” w cierpieniu minutę, godzinę, dzień, albo tydzień zabiera miejsce m.in. wcześniakom które mają szanse na długie i życie w zdrowiu? Zdajecie sobie sprawę, że to nie jest za życiem tylko za agonią?

Inną kwestią jest też to, że państwo polskie nie potrafi zadbać o żyjących zarówno chorych jak i zdrowych. Ba, (rząd) poza samym sobą nie potrafi zadbać o nikogo. A nie sorka, jeszcze dbamy o fanatyków wiary. Bo z wiarą jako wiarą to już nie ma nic wspólnego.

Chwała wszystkim rodzicom, którzy decydują się poświecić swoje życie choremu dziecku, naprawdę chwała. Ale to nie zmienia faktu, że nikt nie ma prawa zmuszać innych do tego samego. Ja to ja, ty to ty.

Jestem tolerancyjna, szanuje odmienne zdanie, poglądy ALE w zamian wymagam szacunku, albo chociaż dyskusji na poziomie z wymianą racjonalnych argumentów. Póki z waszych ust pada tylko morderstwo, bóg bogiem bogu i brak wiedzy podstawowej z anatomii/ biologii człowieka.

Powinnam jeszcze poruszyć dwie ważne kwestie, które również sieją państwo pro.

trisomia 21 - zespół downa.
uwaga, to choroba. To wada genetyczna, której w żaden sposób nie da się uniknąć, ani wyleczyć. Zd to zespół wad wrodzonych, wywołany nieprawidłową liczbą chromosomów. Charakteryzujący się m.in. niepełnosprawnością intelektualną w stopniu lekkim, średnim lub dużym oraz cechami dysmorfii, czyli zmian w wyglądzie.
Zd to nie tylko śliczne, uśmiechnięte dzieci, które widzimy na bilbordach i krótkich video.
Nigdy nie wiadomo jakie zd będzie.
wady wrodzone: serce, wzrok, słuch to kropla w morzu chorób. Kolejna sprawa te dzieci dorastają, wewnętrznie nadal będąc dziećmi. Ich życie nigdy nie będzie normalne/ takie jak u zdrowej osoby.
następnym razem weźcie pod uwagę całokształt, nie tylko to czym karmią nas pro media..

druga sprawa tyczy się samej aborcji/terminacji ciąży.

NIKT NIE ROZRYWA PŁODÓW, NIE CZĄSTECZKUJE ICH, NIKT NIE DODAJE ICH DO SZCZEPIONEK NA COVID.
Aborcję dzielimy na farmakologiczną oraz chirurgiczną.

Farmakologiczna czyli podanie leków i sztuczne wywołanie porodu. Najczęściej wykonuje się właśnie tą metodą.

Chirurgiczna czyli stosuje się metodę próżniową, która polega na rozszerzeniu szyjki macicy i odessaniu zawartości jamy macicy przez kaniulę.

UWAGA: zażycie tabletki po NIE JEST aborcją.

Jesteś za wyborem, ale jednocześnie zwolenniczką urodzenia dziecka. Nie widzisz że te dwie rzeczy się wykluczają? No chyba że nie wiesz co to wolny wybór
Nie, nie wykluczają się. Nikogo nie będę usilnie namawiać do rodzenia, i nie będę w żadnym referendum, czy projekcie obywatelskim dawac swojego podpisu za tym, zeby nie było wyboru.
Dziecko niepełnosprawne to nie koniec świata. Niepełnosprawności niepełnosprawności nie równa. Są też niepełnosprawni dobrze funkcjonujący. Dlatego w niektórych przypadkach jestem za rodzeniem. Proste

Nie, nie wykluczają się. Nikogo nie będę usilnie namawiać do rodzenia, i nie będę w żadnym referendum, czy projekcie obywatelskim dawac swojego podpisu za tym, zeby nie było wyboru.
Dziecko niepełnosprawne to nie koniec świata. Niepełnosprawności niepełnosprawności nie równa. Są też niepełnosprawni dobrze funkcjonujący. Dlatego w niektórych przypadkach jestem za rodzeniem. Proste
Czyli jakie to są te niepelnosprawnosci, z którymi dziecko wg Ciebie dobrze funkcjonuje, że powinno się za wszelką cenę urodzić?

Pospolite okrucieństwo.
W obozach koncentracyjnych kobiety tez były strażniczkami i gnębiły innych na równi z ich męskimi odpowiednikami.
Ehhh żeby tylko się nie zaczęły inspirować obozem i tamtejszym eksperymentami medycznymi na kobietach i sterylizacji.. Niby abstrakcja ale w tym momencie chyba już niczego nie można być pewnym..

Niektóre tu Panie widzę, macie o sobie zbyt duże mniemanie. Czujecie się jakbyście wypowiadały się na forum naukowym mając tytuł doktora nauk.
Jednocześnie wasze wypowiedzi oparte są na linkach i screenach. Żadnych innych pozycji nie wskazalyscie.
Nie dopuszczacie tego, ze ktos ma inne zdanie. Nie traktujecie wypowiedzi innych z szacunkiem, akceptacją, rozważaniem.

Pospolite okrucieństwo.
Coś Ty... Przeciez pisałaś, że "kobiety są odpowiedzialne" i tak broniłaś tej tezy...
[emoji2356]

Niektóre tu Panie widzę, macie o sobie zbyt duże mniemanie. Czujecie się jakbyście wypowiadały się na forum naukowym mając tytuł doktora nauk.
Jednocześnie wasze wypowiedzi oparte są na linkach i screenach. Żadnych innych pozycji nie wskazalyscie.
Nie dopuszczacie tego, ze ktos ma inne zdanie. Nie traktujecie wypowiedzi innych z szacunkiem, akceptacją, rozważaniem.
Mamy o sobie zbyt duże mniemanie, bo co? Bo chcemy żeby nasze prawa zostały zachowane? Bo chcemy mieć wybór?
A to na czym mają być oparte nasze wypowiedzi? Mamy ci tu lekarza przyprowadzić? Jak na razie to ty nie masz szacunku do nas i naszych wypowiedzi nazywający nas morderczyniami, bo w końcu chcemy zabijać małe dzieci, a sama jesteś za gorszym barbarzyństwem jakim jest rodzenie chorego dziecka i skazywanie go na cierpienie.

reklama
Coś Ty... Przeciez pisałaś, że "kobiety są odpowiedzialne" i tak broniłaś tej tezy...
[emoji2356]
Bo większość normalnie myślących kobiet jest odpowiedzialna. Idąc twoim tokiem myślenia cała ludzkość nie jest odpowiedzialna i rozsądna.. W końcu są też mężczyźni, którym odbija palma więc wrzućmy wszystkich do jednego wora.

Doktoratu z nauk medycznych nie mam ale swój tytuł naukowy posiadam (z dziedziny biologiczno przyrodniczej więc na pewno podstawy mam opanowane), zresztą każdy kto uważał na lekcjach biologii w podstawówce i szkole średniej racjonalnie podchodzi do tematu, a nie rzuca pustymi hasłami.
Rzucamy linkami, screenami - zdziwię cię, wiele publikacji naukowych jest opublikowana w Internecie - o zgrozo! Żyjemy w czasach dostępu do internetu 😱 A Ty chociażby czymś poparłaś swoją tezę?

Do góry