@Nickel czekamy na odpowiedź bo aż jestem ciekawa twojej wiedzy w tym temacieJak można zabić zarodek?![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@Nickel czekamy na odpowiedź bo aż jestem ciekawa twojej wiedzy w tym temacieJak można zabić zarodek?![]()
I po to nauka idzie do przodu żeby z tego korzystać. U mnie po kilku poronieniach ( wady serca/ zatrzymanie rozwoju zarodka) wiem że bez Invitro i bez badań na zarodkach wiedząc że mam wadę gentyczna która przekazuje w kodzie genetycznym a tak jest nie podjęłabym tego ryzyka bo to jest nie odpowiedzialność w czystej postaci. I to jest mój wybór wiem i tego nie robię albo nauka daje mi coś w zamian z czego chce skorzystać bo mam wybór i możliwości. Ale jest wiele kobiet które nie mają takich możliwości od edukacji, dostępu do badań, ograniczenia pieniężne. To wszystko powinno być finansowane przez Państwo a nie na te wszystkie pierdy...nagrody, wybory, TV, rydzyk, kościół....Odrzucany? Mówisz o ziemniakach? Powiedz wprost, zabić. Bo tak to się nazywa.
Odrzucany? Mówisz o ziemniakach? Powiedz wprost, zabić. Bo tak to się nazywa.
Mam takie samo zdanie. Dodam, że egoizmem jest sprowadzania swiat ludzi chorych, cierpiących.Ja także korzystam z in vitro .I po to nauka idzie do przodu żeby z tego korzystać. U mnie po kilku poronieniach ( wady serca/ zatrzymanie rozwoju zarodka) wiem że bez Invitro i bez badań na zarodkach wiedząc że mam wadę gentyczna która przekazuje w kodzie genetycznym a tak jest nie podjęłabym tego ryzyka bo to jest nie odpowiedzialność w czystej postaci. I to jest mój wybór wiem i tego nie robię albo nauka daje mi coś w zamian z czego chce skorzystać bo mam wybór i możliwości. Ale jest wiele kobiet które nie mają takich możliwości od edukacji, dostępu do badań, ograniczenia pieniężne. To wszystko powinno być finansowane przez Państwo a nie na te wszystkie pierdy...nagrody, wybory, TV, rydzyk, kościół....
A najgorsze jest to że aborcja jest i będzie tylko w podziemiu czasem się zastanawiam czy nie o to im chodzi bo lepszy biznes i budżet nie traci można sobie wypłacić. Smutne![]()
Widzisz to jest wybór, ja nie jestem za in vitro, wolałabym zrezygnować z macierzynstwa niż się poddać tej procedurze, ale nie mówię nikomu, że ma dziecko z probówki, bo to nie moja sprawaKiedy trafiłam na to forum jako ogół odniosłam wrażenie, że każda z Was stara się o dziecko, bardzo chce je mieć. Imponowała mi wiedzą jaką macie o cyklach, owulacji, obserwacji własnego organizmu. Ale to... To hipokryzja. Z jednej strony płaczecie, że tak bardzo chcecie dziecka, obserwujecie się i wydajecie majątek na in vitro a tutaj zakaz zabijania dzieci jest dla Was średniowieczem. Zastanówcie się po której stronie jesteście.
Mam takie samo zdanie. Dodam, że egoizmem jest sprowadzania swiat ludzi chorych, cierpiących.Ja także korzystam z in vitro .
Życie ma być przyjemne, a nie mamy pokutować całe życie, bo w imię czego ?Choroba i cierpienie jest częścią życia
Życie ludzkie to nie bajka, gdzie każdy żyje wesoło, długo i szczęśliwie.Życie ma być przyjemne, a nie mamy pokutować całe życie, bo w imię czego ?
jeśli możesz uniknąć życia w chorobie i cierpieniu to unikasz.Życie ludzkie to nie bajka, gdzie każdy żyje wesoło, długo i szczęśliwie.
Choroby są jego nieodłączną częścią.
Rozumiem, że czekasz bez wytchnienia na moment, aż dzieci będą Ci przebierały pampersy, a Ty będziesz zależna tylko od nich? Będziesz wtedy taka szczęśliwa, każdy dzień będzie wspaniały. Będziesz dziękowała Bogu za każdą minutę, za ból również - bo jak nie boli to nie żyje...Życie ludzkie to nie bajka, gdzie każdy żyje wesoło, długo i szczęśliwie.
Choroby są jego nieodłączną częścią.