reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

padam na ryjek ale zrobiłam co musiałam jutro kończyć będę to pisanie

ja też brałam minipigułkę cerazette przy karmieniu :-)

życzę kochane dobrej nocki :*

reklama
ja biore nadal cerazette necia po ile u ciebie bo u mnie po 39,90...

eve sliczny brzusio ;-)

miq a gdzie twoj co srodowy ??

hej
Atan już się poprawiam, zrobiłam zdj tylko jakoś nie miałam czasu wkleić...
Jestem po wizycie, wszystko w porządku, nawet poprawiły mi się wyniki hemoglobiny. Jak na razie wszystko pozamykane szczelnie, więc nie zapowiada się poród przed terminem. Jak pisałam wcześniej troszkę martwiłam się, że nic nie przytyłam, ale mała przybiera na wadze, na chwilę obecną waży 2600. Lekarz stwierdził, że wystarczająco i jak przy porodzie będzie miało 3000 to będzie bardzo dobrze bo jestem drobna a większe dziecko-to większe problemy przy porodzie.

eve więc tak do końca nie wierz w to co mówią lekarze, zwłaszcza na początku, u Nas tak straszyli, że dziecko duże a teraz okazało się, że zupełnie w normie

Załączniki

• 37 tc.jpg
    37 tc.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 53
Miq - cudny ten brzuszek :) jak tak patrzę, to chcę taki spowrotem :) no ale trzeźwo myśląc - obecnie nie poradziłabym sobie bankowo...

U mnie nerwówka. W nocy wzywaliśmy pogotowie do babci. Wyobraźcie sobie, że wzięła ją karetka na oddział, a tam zonk! nie przyjęli jej...!!! wzięli, że to serce, potem zrobili ekg - i tak: "proszę pani w normie", kazali przyjechać po nią autem, że ręka boli od stanu reumatycznego i że reumatolog od 7 jest, to nie może czekać w szpitalu... paranoja. Więc teraz pojechałam po ciocię, żeby mi się Małą zajęła, bo raz: muszę odwieżć babcie z mamą moją na oddział, dwa - umówiłam się na obgadanie spraw z notariuszem i trzy - mam wizytę u dermatologa, a zapisuje się do niego z 2tygodniowym wyprzedzeniem, więc muszę jechać...

dzień dobry :)

Atan jakoś podobnie kosztowały bo ja już co innego biorę

miq śliczny brzusio :* cieszę się że wszystko w porządku

dagne to masz latania, a jak Kalinka?

my dziś na szczepienie jedziemy ciekawa jestem ile moja gwiazdeczka waży :-)

miq: ty to zawsze te brzuszk irobisz w takiej ładnej oprawia masz pomysła kobieto :-)
eve: a jakie imie wybraliście dla chlopca ?
dage: ak tam ząbki małej ?
neciuszka: a co to za piguła cerazette? jak tam dzisiaj samopoczucie ?
fasolka, slyp?/??? wstawać baby

magdalena:żono moją co ty robisz gdzie ty sie podziewasz?????Apeluje abys się pojawiła !!!!!

natkusia: no ty tez częściej zaglądaj, pgoda juz gorsza to nie ma co po dworze chodzić :-)

a moje dziecko ładnie ściemnia, rowaliła sie namacie tak żeby telewizję oglądać, i jak ja upominam to udaje że nie szłyszy, nie chce zeby nauczyła się tlewizję oglądać, chociaż powiem ze leży tak grzecznie jak zahipnotyzowana :-D

fifka: i co przespałaś noc po szczepieniu Konradka? bo u nas był spokój jak nie wiem, za to wczoraj troche marudziła , a dzisiaj juz ładnie sie na macie bawi , odkąd nauczyła się przekręcać na jeden bok to nie może uleżeć na pleckach tylko sie kręci a dzisiaj rano prawie 2 gbok jej sie udało :-). A no i ciekawi mnie jak twój mąż po waszych wyczynach sie czuje ?

atan:
widziałam na fb jak twoja mała na krzesełku do karmieia sie rozsiadła :-D jadła juz na nim ?

uuu Dagne to nieciekawa noc, Boże co jest z tą służbą zdrowia?wczoraj u Nas chodzili z pogotowia, żeby im podpisać, że nie chcą się łączyć ze szpitalem, a ja jakiegoś nerwa miałam i pytam, jaką mam pewność, że jak po nich zadzwonię to przyjadą, a nie będą wymyślać czy nie ma kogoś z rodziny albo sąsiadów... facet oczy wielkie i powiedział nooo yyyy żadną

a dzięki dzięki kobietki
wiecie, mimo, że lekarz bardzo przekonywająco mówił, że mała ładnie przybiera to i tak mam lekki stresik, ba cały czas duża duża a teraz już w normie

Ostatnia edycja:
lamia powiedzmy że znośne to moje samopoczucie. ta piguła to antydzieciowa, którą można karmiąc piersią brać ;-)

eve z tą wielkością dzieciątka różnie bywa ja słyszałam co chwila duże dziecko a jak się urodziła to jak na ten tydzień wcale duża nie była :-)

Fasolka nie wiem czy widziałaś http://www.empik.com/wczesniaki-roz...chrzan-detkos-magdalena,p1051972984,ksiazka-p mam zamiar kupić dziś jeśli będzie w empiku patrząc po spisie treści może być ciekawe

Ostatnia edycja:
miq: nioc się nie martw, jak wszystko dobrze to dobrze, a co do wymiarów to wiesz co trzeba z to nie tak dosłownie brać, u mnie na róznym sprzęcie rózne wymiary wychodziły no i jeden lekarz tak mierzył inny inaczej, ważne że wszystko prawidłowo.

neciuszka:
a teraz tez bierzesz antykoncepcję ? bo ja się zastanawiam ale boje sie ze zaczne tyć, niby mówia ze jak tabletki dobrze dobrane to się nie tyje, ale jakoś nie moge uwierzyć . No i mam jeszcze obawy bo nie wiem czy za 2-3 lata nie będę chciał sie znowu starać, w tej chwili to nie chce ale jak minię troche czasu to sama nie wiem no i jeszcze męza namówić by trzeba jak sie zdecyduje, bo on powiedział ze nie chce byc dziadko ojcem :-) bo miałby 40 lat jakby nastepne dziecko było :tak:

a jak lubicie ksiązki Marii Nurowskiej to ona ma być zaraz w tvn - ja lubię bardzo

Ostatnia edycja:
reklama
lamia tak biorę tylko już nie mini pigułkę bo nie karmię teraz biorę mercilon jakoś tak, czuję się super, nie przytyłam jak na razie. A dla mnie w mojej sytuacji to najpewniejsze zabezpieczenie :-)

Do góry