reklama
lanjaa
Aga mama Julii
W tym wieku dzieci powinny urosnąć 1-2 cm na miesiąc, więc jest ok
To ja się czasem zastanawiam czemu moja potrafi 6 cm urosnąć, drożdzami ją nie karmie
A 10 sierpnia idziemy na kontrolę to się dowiem ile moje dziecię mierzy i waży

Purchawka
Mama Lolka :-)
A moja Zosia przy Waszych dzieciaczkach to maleństwo :-( 68 cm i 8160 i to w pampersie, choć świeżo zmienionym ;-)
Urosła w ciagu miesiąca raptem 1 cm i przybrała ok 200 gram :-( Zaczynam się martwić....
To wcale nie tak mało
lanjaa
Aga mama Julii
Nie wiem jak u was mierzą ale u nas dziecko lezy na boczku a pielęgniarka mierzy przykładając miarę do główki, potem plecków itd więc nawet zgiete nóżki można zmierzyć

a czym Ty się martwisz kobitko ? dziecko rośnie ok 2cm miesiecznie...a wage to ma słuszną Twoja Zosieńka--moja ma 67cm i 6650 waży...to dopiero drobinka :-)A moja Zosia przy Waszych dzieciaczkach to maleństwo :-( 68 cm i 8160 i to w pampersie, choć świeżo zmienionym ;-)
Urosła w ciagu miesiąca raptem 1 cm i przybrała ok 200 gram :-( Zaczynam się martwić....
Hot chocolate
Mama Macola ;)
Ja bym takimi wymiarami też się nie przejmowała... wagę ma słuszną jak na dziewczynkę a wzrost też nienajgorszy;-)
Mój synek waży 7740g i ma 74cm, więc jak na chłopca to jest drobniaczkiem
Mój synek waży 7740g i ma 74cm, więc jak na chłopca to jest drobniaczkiem

a czym Ty się martwisz kobitko ? dziecko rośnie ok 2cm miesiecznie...a wage to ma słuszną Twoja Zosieńka--moja ma 67cm i 6650 waży...to dopiero drobinka :-)
Wagą sie nie przejmuję specjalnie, jak patrze na niektóre dzieciaczki jakie grubaski, to w sumie się cieszę, że Zosia nieco szczuplejsza. Poza tym, pediatra mi kiedyś powiedziała, że Zosia ma nadwagę 30 deko w stosunku do wzrostu - to już bylo tematem na forum.
Od razu przypomniało mi się, jak to bylo w "Niani" - Mama niani: "lekarz mi powiedział, ze jak na swoją wagę jestem za niska o 10 cm"

moj tez za duzo nie wazy bo ok 8,4kg ale jak sie urodził wazył 3 kg wiec mysle ze duzo urósł od urodzenia wiec ok, przeciaz caly czas nadrabiają nasze maluszki:-)Ja bym takimi wymiarami też się nie przejmowała... wagę ma słuszną jak na dziewczynkę a wzrost też nienajgorszy;-)
Mój synek waży 7740g i ma 74cm, więc jak na chłopca to jest drobniaczkiem![]()
reklama