reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zabawy z dziećmi, rymowanki, piosenki itp. :-)

Czy Wasze Bąki malują farbami? U nas dzisiaj debiut:) Wcześniej miał takie do malowania paluchami, ale z racji swojej nadwrażliwości- nie cierpi. O wiele bardziej pasuje mu kiedy pędel oddziela go od mazistej farby:tak:
Pomalowaliśmy sobie wszyscy i mamy stosik kolorowych prac, a z Miesia prawdziwy picasso:-D
P1180559a.jpg
Zaczeło się niewinnie...P1180545.jpgP1180546.jpgP1180547a.jpgP1180550a.jpgA potem już było coraz bardziej kolorowo- włączając w to ubrani i ścianę ( dało się umyć, uff:))P1180556a.jpgP1180557a.jpg

Oprócz tego pokochał kredki- rysuje i koloruje, potrafi około 50 minut się tym zajmować, pod warunkiem, że mama patrzy i podziwia:tak::-D I koloruje coraz bardziej precyzyjnie i celowo.
np mówi " kapka" i koloruje chłopcu czapę:)
Ciastolina tak sobie, szału nie ma. Z zabaw- polubił wyścigi autkami i budowanie garażu. No i od wczoraj wraca do ukłądanek na które ostatnio nie miał ochoty, coraz lepiej mu idzie łączenie dużych puzzli. Lubi też odgrywać sceny swoimi myszkami ( wybiera która to mama , tata, bacia, dziadzia...) i figurkami duplo. Ogólnie to zabawy są coraz ciekawsze i artakcyjniejsze też dla mamy i taty, co mnie cieszy:tak::-)

reklama
fajny debiut:tak: ale widzę, że Tatuś nie był absolutnie zainteresowany wyczynami artystycznymi Synka - tak był zajęty swoim rysunkiem:-D

ja o farbkach jeszcze nie myślałam i chyba jednak założe 'najgorsze' ciuszki a przynajmniej górę, hmmm i czy moja farba u Emi w pokoju jest zmywalna...?

u nas też kolorowanie na topie, oprócz kreślenia kółek, Emi rysuje wąsy (wszystkim:-p) i kropki. Nieustannie prosi, żeby coś narysować, żeby potem mogła stwierdzić, że np lala jest goła - i 'dorysowywuje' jej rękawiczki i buciki.

Ostatnia edycja:
Miesio wszędzie rysuje trawę i deszcz:) Miesio miał gorsiejszą górę, ale... ja nie:-D i cała upaćkana byłam, ale się sprało:tak:

Martadelka - u nas pewnie będą najgorsze i ciemne ciuchy - moje też - plus jeszcze fartuszek plus środek salonu gdzie terakota.

A ja zamówiłam trójpak z piosenkami Pana Kleksa bo mam już dość płyty "Co babcia i dziadek śpiewali gdy byli mali".

u nas głownie metal i rock :) a ze śpiewanych to chodzi lisek koło drogi, stary niedzwiedz, lambada, i na szybko wymyślane :D

reklama
mój komp nie ma głośników a nie chcę właczać tv...
Boziu ironia 'chodzi lisek koło drogi' - Emi recytuje, babcia ja nauczyła aa mi jakoś nie podchodzi...

Ostatnia edycja:
Do góry