• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ząbki

reklama
A u nas jak zębów nie było tak nie ma :( Mała jak była ostatnio u lekarza to dostała takie kropelki Camilia i jak nic po nich się nie ruszy to mamy przyjść po dwóch tyg. Tydzień minął, mała zaczęła się bardziej ślinić na początku, ale teraz znowu cisza :( Oj, zaczynam się coraz bardziej martwić. Słyszalam nawet o nacinaniu dziąsełek :( Tylko że jak patrze to jej ząbki bieleją jakieś 3mm od górnej granicy dziąsła, więc zęby są, tylko nieśmiałe :P

elmex dla dzieci jest od 0 do 6 lat, wiec nie rozumiem dlaczego dentystka kazala ci myc tylko woda. Moja dentystka jest bardzo dobry w tym co robi, i tak sie sklada, ze ma wnuczke w wieku dorianka, wiec pytalam jaka pasta i jak czesto. Powiedziala, ze przed spniem wystarczy, zreszta lekarz tez to potwierdzi. Najwazniejsze, zeby przed spaniem umyc. No moj Dorianek w nocy nic nie je i nie pije. Nie wiem jak to jest z dzieciaczkami ktore w nocy siorbia jeszcze mleczko.
A no i lekarz powiedzial ze juz fluoreten- takich tabletek przyswajajacych wapn nie musze mu dawac, jak mu zabki myje

Mój krasnal ma już 4 zęby (jedynki), ale nie myjemy. NIe wiem kidy będzie to możliwe. Po cwiczeniach z wibratorami logopedycznymi i sczoteczkami (na odwrażliwianie jamy ustnej) nie jest taki chętny na manipulacje w ustach. Ale poowolutku ćwiczymy gryzienie chrupek kukurydzianych więc mam nadzieję, ze niedługo i Frankowi wjadę ze szczoteczką do paszczy:)

Dziewczyny u nas nic nowego. Mamy tylko 2 ząbki na dole. Nie widać żadnych innych. W czwartek idę na szczepienie to zagadnę lekarkę o te zęby - coraz bardziej się tym martwię...

elmex dla dzieci jest od 0 do 6 lat, wiec nie rozumiem dlaczego dentystka kazala ci myc tylko woda. Moja dentystka jest bardzo dobry w tym co robi, i tak sie sklada, ze ma wnuczke w wieku dorianka, wiec pytalam jaka pasta i jak czesto. Powiedziala, ze przed spniem wystarczy, zreszta lekarz tez to potwierdzi. Najwazniejsze, zeby przed spaniem umyc. No moj Dorianek w nocy nic nie je i nie pije. Nie wiem jak to jest z dzieciaczkami ktore w nocy siorbia jeszcze mleczko.
A no i lekarz powiedzial ze juz fluoreten- takich tabletek przyswajajacych wapn nie musze mu dawac, jak mu zabki myje

no i widzisz... mieszkasz w innym kraju - my takich tabletek dzieciom nie dajemy... a moja pasta choć nazywa sie tak samo jak Twoja w opisie ma od 1 do 6 lat... moze dlatego dentysta powiedzial zeby zaczac myc pasta kolo roczku...

poza tym mycie ząbków takim maluchom ma chyba na celu wyrobienia nawyku - bo niby czemu moje zeby potrzebuja 2-3 myć dziennie a te malusie ino 1???
Monika lubi "gilanie" ząbków - śmieje sie przy tym jak dzika :-) ale mnie jednak martwi to ze tej pasty nie wypluwa i ze nie umiem jej paszczy wypłukac :-(

reklama
Dziewczyny u nas nic nowego. Mamy tylko 2 ząbki na dole. Nie widać żadnych innych. W czwartek idę na szczepienie to zagadnę lekarkę o te zęby - coraz bardziej się tym martwię...

zylcia, dlaczego?
Tomasz też w dalszym ciągu na stanie ino dwa ząbki ma. I nie powiem, bo wyczekuje juz reszty ekipy:-p, ale żebym się jakoś mocno tym faktem martwiła, to nie... Dr na szczepieniu też nic nie mówiła, ze to jakiś problem, więc po prostu czekamy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry