reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ząbki

U nas nie bylo problemu z pokazaniem ząbków. Kilka dni przed wizytą trenowaliśmy jak będzie taka wizyta wyglądać poprzez zabawę i to naprawdę pomogło. Matek jak poszedł do doktora to ślicznie buzię otworzył

reklama
Ja się wybieram pod koniec lipca do dentysty, i Martusię też zabieram, żeby jej pokazać gabinet, jak to wygląda, potem ja na fotel, a Martunia z babcią na spacer :-) A ząbków mamy 15, szesnasty powinien się pojawić lada dzień :-)

Pani stomatolog była bardzo miła sympatyczna i miała podejście do dzieci - Karol pokazał zabki, powiedziałą że ładne ale poza tym nic mądrego chyba nie miała do powiedzenia bo co ją próbowałam o coś zapytać to "o, to tak jak wszystkie dzieci" "o, to normalne", " no to trudne " itd :) powiedziała żeby za jakis czas jak już beda wszystkie to przyjsc polakować, no a drugi warunek lakowania to żeby dziecko sobie dało ;) no ale jeśli Karool spisze się jak teraz to może nie będzie z tym problemów...

Anika - to faktycznie miałyście przeboje :) a cóż to za specjalista - pedodonta?
Pedodonta, to stomatolog dziecięcy. Teraz to już chyba mało gdzie się używa tej nazwy. Bo jak szukałam dla Werki, to przy pytaniu, czy w danej przychodni takowy przyjmuje pytali się o wiek dziecka. i mówili, że jest dziecięcy i można z takim malcem przyjść.

ale sie Karolek nacierpiał. Co te dzieci muszą przechodzić:-(.

a coz to za nowa osoba Anika76?
WITAM SERDECZNIE!!!
Śledziłam sobie Wasz wątek i postanowiłam napisać, mam nadzieję, że nie wchodzę Wam w paradę:confused:
Jestem Anka i mam 2-letnią córeczkę Werę i udzielam się w sumie najbardziej na wątku
MAMY BOBASÓW
Pozdrawiam cieplutko!

Pani stomatolog była bardzo miła sympatyczna i miała podejście do dzieci - Karol pokazał zabki, powiedziałą że ładne ale poza tym nic mądrego chyba nie miała do powiedzenia bo co ją próbowałam o coś zapytać to "o, to tak jak wszystkie dzieci" "o, to normalne", " no to trudne " itd :) powiedziała żeby za jakis czas jak już beda wszystkie to przyjsc polakować, no a drugi warunek lakowania to żeby dziecko sobie dało ;) no ale jeśli Karool spisze się jak teraz to może nie będzie z tym problemów...
BRAWO KAROLEK!!! Zuch chłopak! Oby tak dalej!

Anika - pewnie że nie wchodzisz w parade - w końcu jesteś taka sama mamusia jak my !!!
zapraszamy też na inne wątki :)
no a co do pedodonty - to pewnie byłby bardziej zorientowany niż nasza Pani stomatolog ;)

Anika - pewnie że nie wchodzisz w parade - w końcu jesteś taka sama mamusia jak my !!!
zapraszamy też na inne wątki :)
no a co do pedodonty - to pewnie byłby bardziej zorientowany niż nasza Pani stomatolog ;)
Wielkie dzięki :)
Wiecie jak to jest: lekarz a lekarz:confused::no: Czasem idzie się załamać:shocked2:I człowiek się zastanawia, czy lekarz jest dla pacjenta czy może odwrotnie...

reklama
Do góry