reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ząbkowanie

Kasia ma rację. Nacia tak miała z dolnymi jedynkami. Wyszły 1 listopada, potem ich nie było widac przez dobre kilka m-cy, a teraz jak się śmieje, to fajnie je widać. Za to wszystkie górne po przebiciu od razu zaczęły wzrastać.;-):-):tak:

reklama
gratuluje wszystkim nowym zabkom :-)
Anetka no u nas tez jeden zabek dlugo dorownywal drugiemu chociaz obydwa przebily sie z roznica jakiegos tygodnia chodzi mi o pierwsze dwie dolne jedynki wiec sie nie martw :tak:

A u nas miedzy zabkami sa szpary :sorry2:czy u wszych dzieciaczkow tez tak jest czy tylko moj ma takie male luczki ;-)

Acha przebija sie u nas kolejny zabek dolna prawa chyba czworeczka ;)

Dzieki za pocieszenie dziewczynki :-)
U nas wlasnie dolne jakos blyskawicznie urosly i bardzi je widac, jak dwa kasowniki.
A gornych nie widac i wszyscy mowia gdzie on ma te 6 zabkow, ze ma tylko 2 :sorry2:
Bo gorne jedynki urosly, ale tez nie sa jakies gigantyczne, a te 2 to juz calkiem.
Za to luk nie ma zadnych :tak:

anetka ja mysle ze jak ci akurat kuba zaczal ladnie bez dojadania spac w nocy to ty nie popedzaj tych zabkow , niech on sobie pospi ladnie zanim go znowu wezmie swedzenie nocne :sorry2:

A u nas miedzy zabkami sa szpary :sorry2:czy u wszych dzieciaczkow tez tak jest czy tylko moj ma takie male luczki ;-)

Sami-my kiedyś z dziewczynami już dyskutowałyśmy na temat szpar między zębami:tak: Akurat wtedy była mowa o przerwie między górnymi jedynkami (czy to nie jest przypadkiem wina zbyt krótkiego wędzidełka:crazy: i czy nie trzeba będzie podcinać i kiedy:dry:) Co lekarz to inna opinia... U nas też są przerwy (między jedynkami największe:sorry2:). Znajomy ortodonta powiedział, że dobrze, że szpary są, żeby zmieściły się później zęby stałe, które są przecież większe:tak: Z kolei moja siostra była o otolaryngologa, który podciął małej wędzidełko, żeby tych przerw nie było:tak: Także widzisz...:baffled::nerd:

:-D:-D:-D KTOSIU - przeciez nie popedzam, tym bardziej ze to chodzi o zabki, ktore juz sa na wierzchu, wiec nie ma co swedziec ;-)
Tylko po prostu wydawalo mi sie to dziwne, ze wszystkie jedynki po przebiciu podrosly szybko, a te 2 miesiace ciagle takie same....:sorry2:

mojej malej najpierw wyszly gorna 1 i 2 po jednej stronie i druga po jakims czasie, tak z 2 tyg, dokladnie nie pamietam ale to juz bylo dosc dawno, ze 2 miechy temu

i caly czas widze roznice, jedna strona cale zabki a druga takie jeszcze nie do konca i wyglada to smiesznie... ale sie wyrownuja pomalutku :tak:

ja myslalam ze ty niemozesz sie doczekac kolejnych nowych zabkow a szkoda by bylo zeby maly sie rozlegulowal jak juz taki zrelaksowany w nocy :happy:

:rofl2::rofl2::rofl2:Haaaa a u nas HIT SEZONU - KUBUŚ MA 4 ZĄBKI hehe 2 dolne jedyneczki i jakiś tydzień temu wyskoczyły górne BIG jedyny :rofl2: ale wiecie co hehe Kubulek jakoś tak inaczej wyglĄda z ząbkami hehe ale slodziutko:rofl2::rofl2:

reklama
a my juz od jakiegos czasu myjemy zabki pasta:tak:mam troszke obaw dlatego zaczelam najpierw tylko raz w tyg. a teraz juz co drugi dzien ale tylko wieczorem:tak:a myjecie zebole po kazdym jedzonku? ja nie:no:czasem tylko wieczorem:zawstydzona/y::tak:

Do góry