reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ząbkowanie

reklama
U nas ząbkowania ciąg dalszy. Zaciskanie ust (wygląda jak dziadziuś bez zębów), gryzienie, ślinienie i pakowanie wszystkiego do buzi. Kolega Dominika o 3 m-ce starszy (ma 10 m-cy) i nie ma jeszcze ani jednego zęba.

U nas ząbkowania ciąg dalszy. Zaciskanie ust (wygląda jak dziadziuś bez zębów), gryzienie, ślinienie i pakowanie wszystkiego do buzi. Kolega Dominika o 3 m-ce starszy (ma 10 m-cy) i nie ma jeszcze ani jednego zęba.

zaciskanie ust..wlasnie wczoraj z mezem sie smialismy bo mlody tak robil i komicznie wyglądał :-D

no u nas pewnie ok 10miesiaca cos sie pojawi...;-)

A ja myślałam że tylko to moje takie miny robi :-D On wciąg dolną warge unosi łebek i robi mu sie taka mega słodka bródka :-D
Chwale ten dzień bo młodemu nareszcie przebił cały ząbek...i teraz wygląda cudnie taka biała perełka...No i wyjaśniło sie czemu tak ciężko było ostatnimi czasy z nim...A no i wrąbałam mu Viburcol....u nas super podziałał....

U nas wychodzi kolejny ząb - tym razem dolna prawa dwójka. Oczywiście z tego powodu moje dziecie uważa, że jeść nie będzie. Maruda z niej straszna, ja niedługo osiwieję z nerwów i tylko się modlę żeby jak najszybciej tą cholerne ząbkowanie się zakończyło. Na samą myśl, że jeszcze tyle zębów przed nami robi mi się słabo... :dry:

Viburcol też daję, ale u nas działa dopiero na drugi dzień. A tak to jedziemy na żelach, głównie Bobodencie.

Black to szybko przejdziecie przez wszystkie i będzie spokój:-) U nas po pierwszych objawach jak do tej pory nic się nie dzieje
Klaudia chyba nasze chłopaki postanowiły "wyząbkować" wszystko na raz:baffled::-D

no u mnie tez juz prawie widac dwojeczka prawa (mamy juz trzy) ale nam nic nie pomaga...wymiekam...

Franuś też na razie zalicza się do tych bez zębnych :-) ślini się , gryzie wszystko ale nic nie widac ........

reklama
My ząbkujemy podwujnie, starszak też, atrakcje w postaci wymiotów, kataru, marudzenia, ryku, goraczki nie omijaja nas, dlatego puki nie pojawią się 2 jedynki i jedna piatka będę tylko z doskoku

Do góry