reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zachcianki

nie da się ukryc, że pepsi to sama trucizna, ale uzupelniam to potem czyms zdrowym :) zreszta az tak duzo tego nie pije. A witaminki biore i owszem - ja mam Prevital.

reklama
Ja biorę Maternę.
Co do PEPSI to rzeczywiście trucizna, ale dobra ;D Mi mąż daje tylko troszkę od czasu do czasu i strasznie na mnie krzyczy jak za dużo wypiję... ;D

Ja od samego początku coś łykam, najpierw oczywiście kwas foliowy, a teraz od 4 miesiąca Feminatal N (taki kompleks witaminowy z jodem właśnie) 1 tbl.  i Magne B6 3 x 1 tbl. (m.in. przez  bóle w krzyżu)

Ja lykam Prenatal a co do zgagi to sprobujcie dziewczyny siemienia lnianego ale nie parzonego tylko na surowo wziac lyzke stolowa i popic woda.Niektorym pomaga a napewno nie zaszkodzi ;) co do maaloxu to faktycznie samo aluminium ale nie wiedzialam ,ze nie mozna tego brac ??? na szczescie zgaga narazie tylko pare razy mnie dopadla i to siemie lniane pomoglo :)

Olu a jak tam pulpeciki ? :) ja dzis jem sama i zrobie sobie placki ziemniaczane bo od wczoraj za mna chodza. :laugh: przed ciaza nienawidzilam plackow ziemniaczanych.Teraz zrobie sobie takie troche inne niz klasyczne ,super latwe i szybkie do zrobienia Mniam

Ciesze sie ,ze Ci sie udalo a przepis juz daje ;D jest naprawde super prosty.Obierasz ziemniaki i ucierasz na tarce z grubymi oczkami.Pozniej calosc solisz i pieprzysz , mozesz tez dodac przypraw(czosnek, papryka co tam chcesz) Nie dodajesz ani maki ani jajka.Na rozgrzany tluszcz wykladasz po duzej lyzce z gorka tych wiorkow z ziemniakow i przyklepujesz zeby byly plaskie jak placki.potem juz tylko obracasz na druga strone i gotowe Mniam mniam.Te brzegi plackow sa takie postrzepione i rumienia sie jak frytki.Chrupiaca pychotka.Mozna tez dodac pokrojony boczek do tych wiorkow z ziemniakow i tez jest pycha.Jak cos bez sensu napisalam to powiedz bo mi juz slina kapie i zaraz zmykam to zrobic ;) ;D

reklama
Olu ja juz koncze smazyc i zaraz wsuwam ale jedna rada jak smazysz to dosc mocno przyklep te placki lyzka zeby sie dobrze te wiorki posklejaly bo inaczej ciezko je obrocic :)

Do góry