reklama
Meryan
Fanka BB :)
Ja od kilku dni cały czas zajadam sie pomidorkami w róznej postaci. Pomidory z mozarellą, kanapki z pomidorkiem, makaron z sosem pomidorowym i tak w kółko.
u mnie też pomidory pod każdą postacią, ale tak było zawsze....dzisiaj znowu mozarella z pomidorami i rukolą
u mnie też pomidory pod każdą postacią, ale tak było zawsze....dzisiaj znowu mozarella z pomidorami i rukolą![]()
U mnie tak samo. Nawet mój P. kiedyś stwierdził, że jak przestaną mi smakować pomidory, to będzie znaczyło, że jestem w ciąży :-)
reklama
Elzu
Fanka BB :)
paulinka109, nie probowalam takich parowek, ale moja mama mi podawala kiedys podobny przepis (znalazla w gazecie) tylko ze na nalesnika nakladalo sie jeszcze ugotowane zgniecione ziemniaki (pure) i pozniej parowke i zawijalo.. i pozniej jak sie pokroilo to takie ladnie wychodza roladki.. aa i jeszcze.. pozniej w bulke tarta i na patelke na chwilke.. tzn przed pokrojeniem 
A do krokietow, albo takich parowek, jak sie nie chce smazyc nalesnikow, to mozna wziac takie kwadratowe wafle duze i lekko zamoczyc w mleku i w nie zawinac wlasnie farsz albo parowke, a po podsmazeniu na patelce smakuje jak nalesnik
Violett, zazdroszcze, ja moglabym kopytka z gularzem (a nawet same) jesc codzinnie
jak bylam teraz w Polsce to babcia mi nakleila i sie objadlam.. ze nie moglam wstac 
U nas z powodu lenistwa.. zeberka z woreczka
ziemniaczki i syrowka z buraczkow.. ale zanim D przyjdzie z pracy i zaczniemy pichcic obiado-kolacje, to chyba zrobie sobie kanapke 
A do krokietow, albo takich parowek, jak sie nie chce smazyc nalesnikow, to mozna wziac takie kwadratowe wafle duze i lekko zamoczyc w mleku i w nie zawinac wlasnie farsz albo parowke, a po podsmazeniu na patelce smakuje jak nalesnik
Violett, zazdroszcze, ja moglabym kopytka z gularzem (a nawet same) jesc codzinnie
U nas z powodu lenistwa.. zeberka z woreczka