reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

ania dziękuję Ci bardzo, edytowałaś post więc nie zauważyłam, mój mąż skonczył własnie 25 lat wiec ja bym musiała założyc firmę bo nie mam jeszcze 25 lat, i to by wyglądało tak ze ja zakładam firmę a on pracuje w niej, (to by była firma usługowo- budowlana ) tylko ze tak naprawdę czekalibyśmy na dofinansowanie z urzędu pracy na ta firmę aby jakoś ruszyć a do tego czasu firma by nie przynosiła zysków wiec np płaciło by sie najniższe te składki jakie trzeba a np jak ruszy firma i bedą dochody to wtedy moźna zacząć płacić wieksze składki albo no miesiąc przed porodem, i wtedy zasiłek macierzyński był wysoki ?? czy trzeba płacić te wielkie składki przez jakis okreslony czas????????

losiczka no właśnie a dlaczego tak mało Cię tutaj ??????????????
od 2 cykli miałam 28 dniowe a teraz ta owulka sie przesunęła o 2 dni przy tym zaziębieniu i dlatego dłuższy jest, ale z moich obliczen jutro jest termin @ bo mija 14 dni od dnia w którym był bol owu(włacznie) ale z wykresy to dopiero 12 dzien fazy lutealnej , wiec nie wiem co mam myslec, czy sie cieszyć czy jeszcze jutro sie okazę jak bedzie z tempką !!!!!!!

reklama
ILONKO WIESZ JAK TO JEST U MNIE W WEKEND JA CALY TYDZIEN ZADZE PRZY KOMPIE MAZ ZADZI W WEKEND ;-) A DO TEGO MAM TROCHE PRACY WIEC MUSZE SIEDZIEC PRZY MASZYNIE A NIE PRZY KOMPIE :-) ALE TRZYMAM NAPRAWDE GORACO KCIUKI NAJMOCNIEJ JAK SIE DA:happy2::happy2::happy2:
SILENE TO NASZE NAJMLODSZE POCIECHY SA W TYM SAMYM WIEKU :-)

JA MOJEGO MALEGO NIE DALAM DO PRZEDSZKOLA TZN DOKLADNIE NIEDALEKO DOMU MAM PRZEDSZKOLE ALE TAM SIE NIE DOSTAL:-( A DO INNEGO NIE CHCIALAM GO DAC W KAMIENICY MAM TEZ 3 LATKA KTORY TAM SIE DOSTAL I WYOBRAZCIE SOBIE NA 25 DZIECIE TYLKO 3 CHLOPAKOW :szok:FAJNIE SOBIE WYBRALI Z NASTAWIENIEM ZE Z DZIEWCZYNKAMI MNIEJ KLOPOTOW ALE MOJ MALY DUZO SIE UCZY OD STARSZEGO BRATA WIEC JEST OK POZA TYM JA PRACUJE W DOMU WIEC PO CO WYDAWAC 400ZL A CORCIA SLICZNIE WYGLADA W MUNDURKU:-) TO JAK DZIECI W SZKOLE TO MAMA MA LABE;-) A MOGE WIEDZIEC ILE MASZ LATEK ???

Tak Ilonko można miesiąc przed , ale dokładnie nie wiem ile by wyszło. Trzeba by wyliczyć.

Właściwie jestem z Wami ok 3 tygodni i też się nie przedstawiłam.

Ja mam 26 lat, dopiero od 2 miesięcy mężatka:) Jestem bezrobotnym prawnikiem. Stałej pracy w zawodzie nie mogę znaleźć już od ukończenia studiów ponieważ brak mi doświadczenia ( studia dzienne). Pracuje w domu na pół etatu przy komputerze. Dlatego wariuje bo myślę tylko o ciąży ;) Uwielbiam literaturę , pochłaniam książki stosami. Kocham muzykę ( jestem po szkole muzycznej) i lubię sport, ale jesienią zapadam w sen jak niedźwiedź:) i ze sportu nici. Jak powietrze potrzebuje ludzi i słońca :) Długo zastanawiałam się czy dalej czekać na pracę jak na zbawienie ( uwierzcie mi robię wszystko co w mojej mocy, ale bez znajomości ten rynek pracy jest zamknięty szukałam też w innych branżach, ale również nici...porażka po prostu dlatego cieszę się, że chociaż mam to swoje pół etatu. Bardzo mi ciężko było to wszystko przełknąć, zrozumieć...długa historia) czy postarać się o dziecko. Martwiłam się jak to będzie 30 letnia mama bez doświadczenia? Ale doszłam do wniosku, ze nigdy nie ma odpowiedniego momentu bo praca, bo kredyt, bo umowa...a mamy swoje własne mieszkanko, mąż dobrze zarabia więc warunki jako takie są ...no i zwariowałam :D

silene jak ty jestes stara baba ktorej sie dzidzi zachcialo to co ja mam powiedziec ??? 39 na karku chlopaki juz prawie odchowane tzn polowa ;-);-);-) no ale pocieszam sie bo super sie czuje mysle ze dobrze sie trzymam;-) a dziewczyny na bb ciaza po 40 rodza zdrowe dzieciaczki w wieku 45l
ANIU TRZYMAM KCIUKI ZA SZYBKIE II KRESECZKI

Ostatnia edycja:
losiczka kochana jesteś :-)
Pocieszyłaś mnie bo mi to głupie myśli przychodzą do głowy,że za stara a po co ci to itp ...
Ale naprawdę niesamowicie pragniemy kolejnego dziecka i wierzę,że nam się uda:-)

reklama
Sielene nie przesadzaj, że 33 lata to stara baba :) Kurczę:) To piękny wiek :) A przecież wiele kobiet rodzi nawet w wieku 40 lat:) Jeśli zdrowie Ci pozwala to czemu nie :) Będę trzymała kciuki :)

Za Losiczki tak samo :)

Dziewczyny czy któraś z Was stosowała testy owulacyjne? W związku z tym czy na nich zawsze pojawia się ta kreska testowa blada ? Bo wiem, że jak jest owulka to dwie kreski muszą być równe i tak właśnie miałam. Ale dziś tak z ciekawości zrobiłam ( bo w nocy trochę mnie lewy jajnik bolał ) i ta kreska testowa wyszła normalnie tylko bledsza od kontrolnej. Czy jej nie powinno w ogóle nie być?

Ostatnia edycja:
Do góry