reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

madlen kochana ja przeplakalam dzisiaj caly dzien i z powodu ilonki ( taka jestem wrazliwa na kogos bol) i z powodu dzisiejszej ponownej rozmowy z mezem ze on jednak juz nie chce dziecka :-( wynika to z jego egoizmu ech zbyt duzo pisania
niby ostatni cykl ale juz wiem ze nic z tego nie wyjdzie chcialam przyblizyc sie do 10dc bo owulke mam na 12 -13 dzien ale mi sie nie udalo skonczylismy na 9,5 dnia jak zawsze zreszta od 4 cykli ktore sie nie udawaly wiec dlaczego teraz ma sie udac??? Brak mi slow ale w glebi mam malutka nadzieje ze moze to nie ostatnie starania wierze ze mam zapisane u gory swoje zycie i wierze ze jeszcze pojawi sie w nim malenstwo
jestem z wami calym sercem z ilonka cala dusza nawet bo ona teraz potrzebuje duzo sily zeby to wszystko zniesc
trzymajcie sie kochane

reklama
Losiczka,to ze maz odpuscil starania o kolejna dzidzie nie znaczy,ze jej nie bedzie.;-)..nie placz..bedzie dobrze ;-) &&&
tez mysle o naszej Ilonce i az mnie sciska w srodku..i wkurza mnie podejscie lekarzy w pl.,ze dopiero po 3 poronieniu robia badania..kuzwa co to jest ?..zamiast od razu to oni czekaja..na co..:wściekła/y:

Oj madlen te zycie jest niesprawiedliwe wiem ze mam juz 4 dzieci ilonka pragnie tylko teraz drugie malenstwo i przybilo mnie to kompletnie czy ja nie wymagam od zycia zawiele?no dol u mnie totalitarny:-(
ja zawsze mysle tak doceniam to co mam bo sa ludzie co maja o wiele lepiej ale tez o wiele gorzej a radza sobie

Z GORY PRZEPRASZAM ZE OMIJAM INNE DZIEWCZYNY KTORE SA TEZ WAZNE MAM NADZIEJE ZE MNIE ROZUMIECIE

kobietki moje powiem jedno dzis- UWIELBIAM WAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i tak strasznie dziękuję ze nie potepiacie mnie ze teraz myślę tylko o sobie, raz z jednego wątku z którym sie cholernie zżyłam pożegnano mnie tylko dlatego ze poroniłam i w tym czasie moj świat sie zawalił i myslałam o sobie, nie zwaracają uwagi na innych ( a to bym watek staraczkowy,nie po poronieniu) ja wiem ze są o wiele gorsze tragedie, ale dla mnie to jest tragedia, i to poraz 3, wiec nauczyła sie na błedach i nie bede sie nad sobą rozczulac mimo ze czuje sie podle, beznadziejnie, wiem ze nic nie moge juz zrobić i to jest takie przytłaczające, mogę tylko czekać aż moja ciąża sie skonczy , ale naprawde, wiem ze sie pozbieram z tego , wiec jesli dzis za dużo było o mnie , jesli zapomniałam napisać czegoś innej osobie to strasznie z całego serduszka przepraszam !!!!!!!!!

niedługo przyjedzie mąż, i aż serce mi pęka ze jednak nie otrzyma ode mnie tych bucików i wymarzonego testu ciążowego , ale takie jest życie :-:)-:)-:)-:)-(
ja sie nie poddaje , nie dam sie tak łatwo !!!!!!!!!!! jakbym sie poddała to by znaczyło ze tak naprawdę nie zależy mi na dziecku, a tak nie jest, niesamowicie pragnę miec drugie dziecko, modlę sie do Boga ze ja mogę całą ciązę w kibelku przesiedziec lub ciągle lezeć ale zrobie wszystko i zniosę wszytsko aby urodzić jeszcze dziecko !!!!

dobranoc kochaniutkie :-) śpijcie sobie dobrze !!!!!!!!!!!!!!
jak sie coś zacznie dziać to ja napisze , ale cholera jasna ja w głębi serca ciagle mam nadzieje ze moze sie jeszcze uda!! choć szans nie mam !!! no ale chyba kazda matka wierzyła by ze jej dzieciątko jest silne i bedzie dobrze :tak:

Losiczka nie wymagasz za duzo !!!! chcesz miec swoja upragniona corcie przeciez...,wiec trzymam mocno &&&,abys ja miala..;-)
a zawsze tak bylo,ze jedni maja lepiej drudzy gorzej..takie zycie..
ja mam corcie i synka,ale zawsze chcialam trojke..ale to trzecie dopiero po 30stce..,wiec mam nadzieje,ze tak sie stanie i bede mogla jeszcze cieszyc sie mala kruszynka..plec dla mnie bez znaczenia..,aczkolwiek marzy mi sie dziewczynka,ale jak bedzie chlpczyk,to tez bedzie fajnie ;-)

Ilonka trzymaj sie dzielnie !! i jak masz potrzebe wygadania sie to pisz smialo...;-)
a ja dzisiaj mam samotny wieczor..jakos mi dziwnie,jak meza nie ma w domu..no ale on tez czasami musi odreagowac :tak:

hej dziewczyny,
po 2 dniach nieobecności musze przyznać, że bardzo się stęskniłam za wami!!!!!!
po przeczytaniu postów ilony, dochodzę do wniosku, że najlepiej nie testować przed @.... mnie w ostatnim cyklu nosiło strasznie... 2 testy przed @, potem beta w dzień spodziewanej @ i oczywiście brak ciąży. przez kilka dni sama sobie robiłam krzywdę, bo nakręcałam się, denerwowałam, rozmyślałam, nie mogłam się skupić w pracy - bez sensu.... postanowiłam w tym cyklu absolutnie nie robić żadnych testów i bety póki nie minie 3 dni po spodziewanej miesiączce, czyli ok 20 listopada. wiem, że to będzie trudne, bo jestem niecierpliwa, ale muszę tak zrobić. boje sie, ze moje starania beda trwały miesiącami i jak nie narzucę sobie zasad to wykończe sie nerwowo...
ilonko - dziękuję ci bardzo, że jesteś. nawet nie wiesz, jak mi pomogłaś. uświadomiłam sobie na twoim przykładzie, że absolutnie nie mogę testować przed okresem. mocno trzymam za ciebie kciuki&& <mocno trzyma> na pewno będziesz mamą po raz drugi. trzeba czekac na kolejny cykl. hasło wątku "nowy cykl - nowa szansa". my tu wszystkie pragniemy dzidziusia, niektóre po raz pierwszy chcą zostać mamami i jak przychodzi @ to jest bardzo smutno i przykro.... głowa do góry, musimy się wspierać!!:)
katyB- dziękuję za linka. pomogło:)

u mnie dziś 11 dc. starania trwają. wykres wygląda następująco:
Obserwacja cyklu - enpr.pl

wydaje mi się, że owulacji jeszcze nie miałam. nie umiem tego określić, bo to dopiero 3 cykl obserwacji.

dziewczyny, napiszcie mi proszę, kiedy się przytulać rano, czy wieczorem przed spaniem??
wysnułam sama taka teorie, że lepiej wieczorem przed spaniem się przytulać, bo wtedy mam pewność, że plemniki tam są i "nie wylecą"... a może przytulać się rano i wieczorem?

dziewczyny i druga rzecz. czy któraś z was była na USG obserwacji cyklu, żeby okreslić dokładnie dzień i nawet porę dnia, kiedy ma nastąpić jajeczkowanie??

wszystkie dziewczyny serdecznie pozdrawiam:)
nosotros

Nostros ,to nie ma znaczenia kiedy jest przytulanko,bo jak zolnierzyk mial sie dostac to sie dostal..;-)
moja corcia byla poczeta przed poludniem, syn tez jakos w ciagu dnia..nie pamietam dokladnie,ale wiem,ze to na pewno nie byla noc..;-)

reklama
MADLEN dziękuje Ci kochana, że pytasz:) Nie do końca to do mnie dociera. Nie mam wielkich objawów. Niby przedwczoraj beta pozytywna a już dziś się denerwuję czy wszystko i tak będzie do pierwszej wizyty. Masz dzieci więc sama dobrze wiesz jakie są początki:) Jednak czuje się wspaniale z tą myślą. Bóg w końcu pozytywnie mnie doświadczył.

LOSICZKO nie mnie oceniać Twoje czy męża wybory - to Wasze życie osobiste. Mogę jedynie mocno trzymać kciuki !!!

ILONKO dzielna z Ciebie kobietka i jeszcze dostaniesz to czego pragniesz tylko musisz mocno w to wierzyć i się nie poddawać !!! BUZIAKI DLA CIEBIE

Do góry