reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

karla widze ze tyle samo wiosen mamy ;];]

dziewczyny doszlam do wniosku ze kupie luzeczko bez zadnych zdobien i sama je ozdobie hihi

reklama
piąteczka - fajnie by bylo, jakby nie były potrzebne. Ale nie czuję się, żebym była w ciąży. Znając życie, to bóle przepowiadające @. Wraz z nadejściem @ chcę rozpocząć obserwację na enpr. Czy któraś orientuje się jak to jest z mierzeniem temperatury?waginalnie?jaki termometr najlepszy?
Najbardziej się boję, że jak zacznę korzystać z tych testów owulacyjnych, że wogole nie wykażą mi żadnej owulacji...:(

Karla powiem co wiem :-), temperature
najlepiej mierzyc zawsze rano
o stalej porze
przed wstaniem z lozka
pod jezykiem (mozna w pochwie lub pod pacha)(w pochwie bedzie zawsze wyzsza niz w innych miejscach)
termometr elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku
to chyba tyle co do dekalogu tempki
Jak bys miala jeszcze pytania to zwasze ktoras ci odpowie :tak:

Zzagubiona ja mam termin @ na 21.12

brzuchol mi dokucza jak cholera- czuję, że ta paskuda
emoty020.gif
przylezie

idę lulu. dobranoc dziewczynki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Piateczka ale poki jej nie ma to &&&&&&&
Ja wlasnie robie sobie obiadek na jutro.......szczawiowa i roladka wloska z ziemniaczkami zapiekanymi i ziolami :-):-):-)

A masz jakies w domu, moze w puszce ??? I moze czekoladka sie znajdzie ???

Ja tez zmykam dobranoc

Ostatnia edycja:
reklama
Witam :)
OOOOO........Ja pierwsza dziś sie melduję ????????:szok:
losiczka jaka sytuacja ???????????? daj znać szybko , trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&
Katy- pod pachą się nie mierzy temp :p
Karolina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WOW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAKI MASZ SKOK I TO DZIEN PRZED @ ??????????????CZUJĘ ZE ROSZPUNKA JUZ NIE BEDZIE BERKIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zagubiona - super pomysł z tym łóżeczkiem :) Ja bym chciała takie łóżeczko łóżeczka dziecięce BABY BOO+materac (1951588327) - Aukcje internetowe Allegro
albo takie Łóżeczko KLUPŚ NOWOŚĆ MIŚ Z GWIAZDKAMI SUPER CENA (1970718608) - Aukcje internetowe Allegro

i taką mniej wiecej pościel 15ele.pościel HAFTY z szyfonem 90x120 MILPOL (1955324096) - Aukcje internetowe Allegro

gosiaczek coś dla Ciebie na początek

WARUNKI MIERZENIA PTC

Podstawową temperaturę ciała mierzymy:

1. po przynajmniej 3 godzinnym śnie (spoczynku),
2. bezpośrednio po przebudzeniu się,
3. przed wstaniem z łóżka,
4. przez 5 minut (lub krócej - zależnie od rodzaju termometru),
5. w ustach pod językiem lub w pochwie lub w odbycie,
6. przez cały cykl w tym samym miejscu,
7. przez cały cykl tym samym termometrem,
8. o tej samej porze (między 4.00, a 11.00),
9. temperaturę zapisujemy bezpośrednio po zmierzeniu - przy pomiarze termometrem rtęciowym,
9'. używając termometru elektronicznego (termometr elektroniczny ma pamięć pomiaru), po zmierzeniu ptc, można spać dalej :-)
10. każdy cykl zapisujemy na osobnej karcie.

CZYNNIKI, KTÓRE MOGĄ MIEĆ WPŁYW NA PTC

* zmiana godziny pomiaru PTC,
* zmiana termometru,
* dolegliwości chorobowe (katar, ból gardła itp.),
* zmiana klimatu,
* bezsenność,
* wypity poprzedniego dnia wieczorem alkohol,
* zdenerwowanie.

Korygowanie pomiaru podstawowej temperatury ciała ze względu na zmianę godziny pomiaru:

1) jeżeli pomiaru dokonujemy wcześniej od ustalonej przez siebie godziny
- to dodajemy 0,05°C do wyniku pomiaru za każde 30 min. przyspieszenia.

2) jeżeli pomiaru dokonujemy później od ustalonej przez siebie godziny
- to odejmujemy 0,05°C od wyniku pomiaru za każde 30 min. opóźnienia.

Ostatnia edycja:
Do góry