reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

musze dodać że moje dziecko ciężko zrozumieć bo np. rano sika do kibelka i śpiewa Waka Waka Shakiry :unsure:

aaaaaaaaaaa i oczywiście witam nową staraczkę =) :)

reklama
witam nadrobiłam i jestem
niestety wredna @ mnie dopadła wcześniej niż myśłam:baffled::frown:

losiczka
Tobie bardzo dziękuję bo dzięki Tobie (i wykresowi) dotarło do mnie w końcu co jest nie tak!!! Mam jednak za krótką fl. Mój m dziś cały dzień na necie siedział i czytał o tym:tak:tak się biedak przejął i chciał mnie pocieszyć, że nawet mój wykres dokładnie przeanalizował i porównał z tym co poczytał. Po pracy zrobiliśmy napad na aptekę i zaczynam jednak brać wit. B6. Kupiłam też wiesiołka żeby śluz poprawić, a co. Inne witaminki też zakupiłam i zobaczymy co będzie w tym cyklu. Także dzięki wielki jeszcze raz losiczka thankyou.gif

Znacie jakieś inne sposoby na wydłużenie fl??

pamela
fajnie że jesteś, nie dziwię się że Cię denerwują takie głupie pytania. Mój m trochę swojej mamie wczoraj nagadał bo znowu zaczęła gatkę o dzieciach. A nam znowu się nie udało więc tylko nam to na nerwy działa. Co z tego, że wszyscy nas wyprzedzą?? To nie wyścigi a my nie robimy tego specjalnie. Tylko do nich nie dociera jak mówimy, że w swoim czasie doczekają się wnuków… nic to nie daje. Piękna ta piosenka... aż się płakać chce...

smoczqa możesz sobie sama dopisać rodzaje odczuć i śluzu jaki u siebie zaobserwujesz w trakcie cyklu. A angielski to super pomysł:tak:

magdba witaj i gratuluję

axa na pewno jest ok ale lepiej dmuchać na zimne.

zagubiona bo to tak w ucho wpada, mi też wpadło i mój m nawet śpiewa:happy2:
malami ja to uwielbiam!!!! a ta wersja też jest fajna:
Somebody That I Used to Know - Walk off the Earth (Gotye - Cover) - YouTube

krak a ja dałam sobie spokój z testami owu. Obserwuję śluz i po temp, wiem że owulacja była. Tylko, że to trzeba trafić ale mi się tym razem udało (chyba) tylko i tak nici z tego bo się okazuje, że mam za krótką fl:sorry2:

agnes ostatni dzień śluzu płodnego oznacza, że następny dzień to owulacja tylko, że to wiesz dopiero po fakcie bo skąd możesz wiedzieć, że akurat dziś się śluz skończy ?? Dlatego tą obserwację zaznaczasz po fakcie. Czyli jak w następnym dniu nie ma już śluzu płodnego to wiesz kiedy masz szczyt. Ale ostatni dzień śluzu płodnego to zarazem najpłodniejszy dzień cyklu. najlepiej chyba po prostu cały czas serduszkować jak masz płodny śluz:tak:
lorelain ale super chłopak:-)i filmiki też czadowe!!!

ania będzie dobrze i jak możesz to zrób bete.

katy a za Ciebie trzymam mocno kciuki bo jakoś tak raźniej mi z Tobą ten cykl przeszedł. Na prawdę mam nadzieję, że Ci się uda!!!

Hej :)

SCOTLAND jeszcze nie wszystko stracone, poczytalam inny watek i okazuje sie, ze niektore dziewczyny mialy zaraz po owulacji bialy sluz jak krem, a po 2 tyg okazywalo sie, ze nosza w sobie fasolki

JANE a co to ta krotka faza lutealna, tzn ile dni musi miec, aby uznac ja za "krotka"?

Dziewczyny ciezaroweczki pamietacie moze jakie mialyscie pierwsze objawy w bardzo wczesnej ciazy? Wiem, ze bardzo dokladnie sie obserwujecie i na pewno cos zwrocilo Wasza uwage

Pozdrawiam

toż i Ja witam nową staraczkę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gosiulek hihihii ja tak dziś mówiłam do mojej wagi rano :p
Lorelain hehe moze bedzie muzykiem młody :)
Katy wiesz o co chodzi ???? o to ze jednak za dużo jak na I trymestr przytyłam czytałam ze jakoś do 2 kg należy przytyć jak wiecej to trzeba zmienić to czyli jesc mniej , no a ja przez ten smak cholermny metaliczny podjadłam sobie często i pewnie dlatego juz mam tyle na plusie, no ale nic, najwyzej utuję jak pieron, bede sie toczyła i wyglądała jak wieloryb ale niech chociaz dziecko bedzie zdrowe !!!!!!! no i żle sie czuję ze sobą ostatnio, włosy mi sie strasznie przetłuszczają, codziennie musze umyć ( a mnie to tak wnerwia ze szok, bo mam długie i zanim je wyprostuje na drugi dzien to mija) jakoś tak nie mogę patrzec na siebie w lustrze nawet :-( ogólnie chyba zbrzydłam, i mama jeszcze coś wspomiała ze na buzi juz inaczej wygladam ze i na buzi mi sie utyło :confused: wiec niedługo bede bazyl i juz :baffled: ale zniosę wszystko :) moge nawet z domu nie wychodzić aby urodzić to dziecko !

Ilonka - ja w ciąży przytyłam jakoś 45 kg ! .... wszystko później zrzuciłam, a właściwie Mati wyssał .... nie przejmuj się wagą i jedz na co masz ochote

reklama
krak tylko brak malpy pozniej brzuch bolal ale to ze wzgledu na stan zapalny jajowodu pozniej nie pamietam dokladnie czy od 8 tc czy 10 do ok 12-13 cycuchy bolaly i to tyle a i bol plecow ale to dlatego ze tylozgiecie macicy mam

ilona a wiesz co mowia jak kobieta "brzydsza "sie robi hihi cora urode zabiera

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry