reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla naszych maleństw

reklama
ale numer ...dzisiaj wam pisalam ze nie mamy bucikow....wlasnie godzine temu wpadl moj tato i przywiozl nam super papucie z zakopanego (wlasnie wrocili ze skokow Malysza) zrobilam fotki ...ale bateria w aparacie padla:crazy:

Smarcik no to fajnie a jak baterie podladujesz to wklejaj foteczki :-)
A Nikodem raczkuje w domciu albo w skarpetkach albo w rajtuzkach (ale rzadziej) :tak:mamy takie kapcie ale spadaja ze stopek jak Nikodem szaleje.
my tez mamy takie papciowate ale buciki narazie :tak:
Szminka fajna ta stronka jutro zmierze Nikusiowi stopcie ale on na moje oko to ma duza stope:-)

sami jak dobrze pamietam dostalas kiedys taka czerwona plastikowa stopke i tam na niej sa numery podane,wystarczy ze przylozysz nozke Nikusia i juz wiadomo jaki rozmiar:tak:
wg tej tabelki to Emilcia ma stopke jak 3 m-czne dzidzi nr 16 jej pasi:szok:po mamusi ma malusia stopka :tak:

ja musze zmierzyc nozke Mili.... wczoraj w Bartku ogladalam buciki to takie duze 19 mi sie wydały :( a po domu chodzi na boso albo w skarpetkach

Kurka, ja też nie wiem jak to jest z tymi rozmiarami. Gdzie to taką stópkę można dostać? Bo nie wiem jaki Ola ma rozmiar. Po domu śmiga w takich skarpetkach z mackami antypoślizgowymi, bo w normalnych sie ślizga strasznie, albo w takich skórkowych baletkach na rzepy. A na polko to mamy takie futerkowe woreczki na nóżki (misiowe), też na rzepy:sorry2:

my obecnie mamy 21, maja lekki luz,ale za to da rade wlozyc na drubsza rajstope. W Smyku (nie wiem czy w kazdym) sa na podlodze namalowane stopy i tam mozna przylozyc stopke i zobaczyc jaki rozmiar, My kupowalismy na slomke :-D;-), ale i tak uwazam ze trzeba przymierzyc bo rozne sa tez podbicia, jedno ma wyzsze inne nizsze i co z tego ze rozmiar dobry jak stopa nie chce wejsc.

a buciki zawsze powinny byc o rozmiar wieksze i podewsza powinna byc miekka tzn powinna sie lekko zginac tak gdzies mniejwiecej w polowie bucika zeby dziecko moglo ladnie chodzic bo w takich twardych butach to jak w narciarskim obuwiu:tak:drosgie sa takie butki ale trzeba zainwestowac:tak:

reklama
zmierzyłam Mili dzis nozke wiec na długosc to ok 11-12 cm ma czyli jakos 16/18 ale jak patrze to takie szczuplutkie sa... ehhh trzeba czekac, a chetnie bym kupila bo sa wyprzedaze..

Do góry