reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowe szaleństwo

Anetko bardzo dziękuję za odpowiedz.
niestety ten link który podałaś to dziwnie mi się otwiera tzn. nie ma tam ani słowa o wyprawce natomiast pojawia się tylko jakaś reklamowa stronka systemów sieciowych.

Więc nastawiam się głównie na body pajace i śpioszki. Kaftaniki może ze dwa kupię. Domyślam się że body lepsze bo się nie "podwija" na do góry jak się dzidzia wierci :)

reklama
Witajcie ,
jestem Lipcówką 2008 i pozwoliłam sobie do Was zawitać . Mam do sprzedania pieluchy ponieważ mój Maluch już z nich wyrósł a za duzo ich mieliśmy. Pieluch łącznie jest 176 sztuk w tym 108 sztuk Huggisów Classic 2 ( 3-6kg ) ( 72 sztuki 1 paczka i 36 sztuk -połowa drugiej ) oraz 68 sztuk Dady Premium ( 3-6 kg) ( pieluchy z Biedronki ). Moja sugerowana cena to 45 zł + ok.10 zł za przesłkę. Poniżej zamieszczam foto. Gdyby któraś z Was była zainteresowana to proszę o wiadomość na prv albo na maila liwka84@gmail.com :

POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE I ŻYCZĘ LEKKIEGO ROZWIĄZANIA :-)

ANUTKA - no kurcze faktycznie cos sie link schrzanil.....a jeszcze niedawno dzialal :-(

LIWUS - od tego typu postow jest dział GIEŁDA/SPRZEDAM badz OGŁOSZENIA.......A pisanie takich rzeczy tutaj jest niezgodne z regulaminem forum :baffled:

Anutka!
Ja podobnie jak Aneta preferuję body i pajace. Dla takiego malucha są najlepsze. Dziecko jest dobrze zapakowane i nic się nie podwija nic nie uwiera - super. Dla Mikołaja kupilam rzeczy w rozmiarze głownie 62 cm i były dobre (bo urodził się bardzo duży) Mialam do szpitala pajaca na 56 cm i ledwo go dopiełam w kroku !!! :-). Ale teraz biorąc pod uwagę że może nie doczekam do terminu zaopatrzyłam się w rozmiar 56 (zresztą zauważyłam że rozmairówki są nierówne - polscy producenci robią znacznie mniejsze i mimo tego że dziecko wcale nie miało 62 cm body na 62 było już zamałe :confused:, rzeczy angielskie albo cherokee itp. bardziej odpowiadają relanym wymiarom). Teraz nie kupiłam wogóle śpioszków i kaftaników. Mam same body i pajace. Pajace mam bawełaniane do spania i kilka welurowych na wyjscie (albo wciągu dnia). Zamiast śpioszków na wyjście mam kilka par mięciutkich ogrodniczek rozpiannych w kroku.
Mimo mojego doświadzcenia (bo to przecież drugi raz) ciągle uważam że mam wszystkiego za malo ;-)więc co do ilości nie będę ci radzić, ale na pewno wiem co jest parktyczne, a co wogóle nie przydatne. Jak masz pytania to dawaj będziemy radzić...
A co do wózka to dobry wybór. będziesz mogła nim śmigać po nierównościach i zaliczac leśne spacerki! Ja zdecydowalam się na podobny Traxx Jaguar. Początkowo rozważałam również Buzza ale ponieważ mieszkam na obrzeżach miasta pod lasem nie bardzo mogłabym nim jeżdzić po lesńych korzonkach. I zmartwiła mnie trochę spacercówka w buzzie ponieważ nie można jej rozłożyć. Ale buzz bardzo mi się podoba i do miasta się na pewno nadaje.

A i jeszce chciałm wam powiedzieć, że dzisiaj przyszła moja spódnica i jestem bardzo zadowolona:tak:. Jutoe pójdę na pobraie krwi śliczna poprostu :-D:-D

Kiriam :) właśnie buszuję na allegro :-D hihihi wczoraj zakupiłam kilka używanych rzeczy... trochę się bałam, bo nigdy nie wiadomo w jakim stanie są rzeczywiście, ale dałam 38 zł z przesyłką za 4x body z dł. rękawem całe rozpinane 2x komplet: kaftanik, koszulka i śpiochy. Jeden komplet jest z czapeczką drugi z łapkami niedrapkami. wszystko w rozmiarze 56, 56/62 i 62 więc teraz się skupie głównie na bodziakach, śpiochach albo ogrodniczkach i pajacach. :-) bo już w sumie mam w domu 4 kaftaniki i 2 koszulki. Nie wiedziałam że to takie trudne, to kompletowanie garderoby maleństwa :baffled: tym bardziej, że nadal nie wiem czy to dziewczę czy chłopak ;-):-D
a co do wózka Buzz - ładnie wygląda, ale nadaje się raczej na gładkie podłoże.... ja wybierając wózek kierowałam się tym, że mieszkam pod lasem no i jak do teściów jeździmy to tam też raczej tereny wiejskie i leśne :)

Ostatnia edycja:
Co do chust to sa zdrowe i przydatne mi najbardziej pomagala w domku ja mialam w firmy premaxx podobna do tej co pokazala Anetka troszke na spacerkach w nietypwoych sytulacjach tez pomogla co do bebelu to ciezko powiedziec te chusty sa najdrozsze ... ale moze cos w tymjest? wozeczki sliczne az milo popatrzec ze tak juz wszytkie jestescie zaawansowanae ja tez przychylam sie do body i pajacykow , ja nie mialam zadnych kawtanikow i spioszkow bo nie wiedzialm w jakiej kolejnosci to zalozyc i nie bylam prfzekonana czy dziecku jest w tym dobrze?!! i tym razem szuflada juz pelna tego dobrodziejstaw skarpeteczki niedrapki rajstopki nawet tez juz sa jeszce kosmetyki , wanienke bardzo mi sie podobaja te z ikei bo te zwerzane sa okropne w uzyciu nalejcie tam wieciej wody i wyniescie to chociaz kawaleczek bez rozlania -jak komus sie uda gratulacje ja mialam wczesniej taka z korkiem i tez z ikei prosta ale wyladowala na dizlce jako basenik dla malucha w zeszlym roku wiec teraz czas na nowa... !!!! powodzenia ja jeszce duzo kozystam z komisow dzieciecych u mnie ich poddostatkiem , niskie ceny pomacac mozna potargowac tez i sopory wybor (glownie firmowki):sorry2:

Powiedzcie mi moje drogie... w jakim rozmiarze najlepiej kupować kombinezon zimowy????? rozumiem że na pewno nie 56 bo szybko będzie za mały. Mam dylemat czy 62 czy może 68 ale czy się moje dziecię w tym 68 nie utopi :/ a z drugiej strony na ile taki 62 starczy...

Wiesz ANUTKO - ja mimo ze juz doswiadczona w tej kwestii tez mam dylemat, bo Kuba w inna pore roku sie urodzil ;-)
Ale tak sobie przeanalizowalam jego wymiary......mial 53 cm jak sie urodzil.....a 68 jakos na pol roczku.....
A obecna dzidzia z tego co widze wieksza nie bedzie, a jak juz to nie duzo - tak wiec raczej kupie kombinezonik w rozmiarze 62 :-):tak: I mysle ze nie taki z nozkami tylko taki łączony na dole - sa takie gdzie mozna przelozyc pasy z fotelika bez problemu....Mysle ze takiemu maluszkowi bedzie wygodniej w czyms takim bo ciagle podkurcza nozki. A jak taki bedzie troszke za duzy to nie bedzie tak widac :-p

CzarnaAnutko - kombinezon zimowy dla dzieciaczka najlepiej kupić na 62 - 68 cm. Warto żeby miał zamiast nóżek taki jakby śpiworek (to jest bardzo funkcjonalne - przynajmniej na pierwszy raz. Zwróć też uwagę aby miał od razu rękawiczki lub tak wywijane rękawki że nie będziesz musiała na te malutkie łapcynki wciskać dodatkowe rękawiczki.
I myślę że nie starczy do końca zimy, ale to już zależy od dziecka i zimy :)
Ja na wyjście ze szpitala kupiłam w 5-10-15 misiowy z nóżkami niestey (malutki) zdjęcie kilka postów wyżej - ale potem kupiłam w Smyku taki właśnie jak ci pisalam moim zdaniem optymalny. Spróbóję załączyć zdjęcie...

Załączniki

• Ciuszek 001.JPG
    Ciuszek 001.JPG
    478,7 KB · Wyświetleń: 78
reklama
ooo... co masz dokładnie na myśli mówiąc, ze nie z nóżkami tylko łączony na dole??? chodzi Ci o taki z odczepianymi butkami czy coś na kształt śpiworka z górą jak w kombinezonie????
z takim że można przełożyć pasy z fotelika się spotkałam, jak gdzieś trafisz na linka lub fotkę to proszę wrzuć na forum :)

Do góry