• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

Dziewczyny, a jak się przywiezie dziecko ze szpitala to na samym początku nie śpi w łóżeczku tylko w dostawce do łóżka?

Ja kiedyś bardzo zgłębiałam foteliki samochodowe i są dwie ważne bardzo rzeczy:

1. jak kupujecie zajrzyjcie pod materiał - tak gdzie jest główka nie może być plastiku pod spodem najwyżej styropian bo plastik pęka w ostre kształty w razie czego

2. isofixy to za mało można je przy większym nacisku zwyczajnie "wyszarpać" niby wygodne dla rodzica, ale powinno być bezpieczne dla dziecka więc pasy zdają egzamin dużo lepiej w testach

reklama
To dziś upolowałam na wyprzedażach:

DSC_0133 - Kopia.jpgDSC_0134 - Kopia.jpgDSC_0135 - Kopia.jpgDSC_0136 - Kopia.jpg

Załączniki

• DSC_0133 - Kopia.jpg
    DSC_0133 - Kopia.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 95
  • DSC_0134 - Kopia.jpg
    DSC_0134 - Kopia.jpg
    62,6 KB · Wyświetleń: 95
  • DSC_0135 - Kopia.jpg
    DSC_0135 - Kopia.jpg
    100,8 KB · Wyświetleń: 148
  • DSC_0136 - Kopia.jpg
    DSC_0136 - Kopia.jpg
    79,2 KB · Wyświetleń: 95
Milia piękne ciuszki :))

Annemone ja właśnie słyszałam że fotelik zapięty pasami jest niestabilny i mniej bezpieczny dla dziecka w przeciwieństwie do isofix. Trzeba tylko odpowiedni i prawidłowo zamontować bazę.

My planujemy malucha kłaść od razu do łóżeczka, które początkowo będzie w naszej sypialni a później przeniesiemy do pokoju dziecięcego. Do naszego łózka nie da się zamontować dostawki więc nawet jej nie rozważamy.

A ja znajac zycie bede spala z malym , choc tez obiecuje sobie odkladanie. Ze starszym odkladalam kilka dni. Po pierwsze rozbudzalam sie na karmienie i potem nie dawalam rady po drugie raz obrocil sie na drugi koniec łozeczka zerwalismy sie z M na rowne nogi bo go nie bylo widac jakby go tam nie bylo. Malo zawalu nie dostalam i powiedzialam koniec. Wtedy mialam wyrzuty ze sobie nie radze teraz uwazam ze spanie z dzieckiem to nic strasznego. Zreszta slyszalam duzo opinii pozytywnych na ten temat innych matek i popieram.

My mamy sypialnie na antresoli i pewnie tam wnosić mini nie bedzie zbyt wygodnie w nocy po schodach, a na dole mamy salon i pokój ktory ma byc dla mini, wiec sama nie wiem czy latać po schodach w nocy na dół i karmić, czy przenieść sie spać na dół, czy wnieść mini na górę:)? I sie poryczalam....bo zaczęłam męczyć o to M żeby wymyślił i jedyne co usłyszałam to ze przesadzam i żebym go domputera puściła bo chce pograć....buuu

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry