• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Zakupowo-wykrawkowe cudności

Ja też nie znoszę spać skrępowana, nawet skarpetki w nocy to dla mnie nie ocieplenie, tylko ograniczenie, ale myślę, że jeden śpiworek kupię, żeby wypróbować.

Neta, Natasza, zamówiłam sobie wczoraj też "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" :-) a tymczasem czytam "Język niemowląt" Tracy Hogg.

reklama
Neta, mój szpital ma taką listę:
Jak przygotować wyprawkę.
dla mamy:

• szlafrok
  • bielizna nocna
  • pantofle lub klapki
  • przybory toaletowe
  • ręczniki 2 szt.
  • majtki siatkowe
  • pieluchy bella
  • woda mineralna niegazowana „z dziubkiem”
  • kosmetyki
dla taty:

• obuwie na zmianę
  • woda mineralna
  • aparat fotograficzny
  • coś słodkiego
dla dziecka:

• rożek, pieluchy tetrowe 6 szt.
  • 3 komplety ubranek dla dziecka (dowolnie: śpiochy, kaftaniki, koszulki, body, pajacyki)
  • skarpetki, rękawiczki, czapeczki po 3 szt.
  • paczka pieluch jednorazowych 3-6 kg
  • chusteczki nawilżone, maść pielęgnacyjna
  • kocyk
Przy przyjęciu do Szpitala prosimy o wzięcie ze sobą:

• dokument potwierdzający tożsamość: dowód osobisty, paszport lub prawo jazdy (legitymacja szkolna – tylko w przypadku osób niepełnoletnich)
  • oryginalny dokument z oznaczenia grupy krwi
  • karta przebiegu ciąży
  • OWA
  • HBs
  • aktualne badania (mocz, morfologia, cukier) ważne 2 tygodnie
  • wymaz z pochwy wykonany w 34-36 tygodnu ciąży na nosicielstwo Streptococcus agalactiae (GBs) oraz wszystkie badania i dokumenty z przebiegu ciąży

Nie wiem właśnie, czy coś poza tym będzie potrzebne?

Ja biore koszule, kapcie, ręcznik i cos do przegryzienia. Z dokumentów to chyba kartę ciazy tylko. Dres dla meza a dla młodej ubranie na wyjście. Do tego komórki i ładowarki. To wszystko. Aha koreczki do uszu :-D

Zaibtwresowalyscie mnie ta książka, chuba sobie zamówię, bo jestem zielona w kwestii obsługi noworodka ;-). Ma ktoś ją może w wersji pdf albo skany?

Milia, patrzę na tą listę i na dobrą sprawę, to mam jedną koszulę nocną i ręczniki :-P. Lecę obczaić, co mój szpital wymaga :-)

Tak, ostatnio mi sie przydały jak położne wzięły mała to na 2h odleciałam z korkami bo tak to wiadomo jak to w szpitalu. Teraz chyba wezmę rodzinny pokój zeby maz był a on to tak chrapie, ze korki to mus. Ja w domu tez śpię w korkach, po pierwsze to ten chrapek moj a po drugie sie budzilam na każde kwękniecie córci a tak to tylko płacz mnie budzi heh. Taka wyrodna matka ;-)

Czyli inwestować w rozmiar 2? Boję się trochę kupić aż taki zapas, że młodej nie podpasują czy coś i będę później bujać się z 240 pieluszkami :P.

Mam jeszcze kupon na aplikację mobilną allegro -10 zł, więc już wychodzi mi 109 zł....Muszę to rozważyć ;).

reklama
Szaj ja jak urodziłam pierwszego smyka to dość długo używałam rozm. 2. Spokojnie taki zapas poszedł. Teraz mam w domu ten karton 142 szt i myślę żeby jeszcze ten na allegro kupić... :p;) Marcin miał 3170g po urodzeniu a one są chyba do 6kg. No i są naprawdę bardzo dobre i chłonne :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry