Monimoni, Coffee zakupy pierwsza klasa - taki kosz strasznie mi się podoba, widziałam takie u nas w mothercare ale nowego na bank nie kupie, jak mi sie uda na allegro upolować to może sie skusze, chociaż na s bardzo ogranicza metraż mieszkania a ostatnio zaczęłam sie zastanawiać nad hustawką, jak wyszperam używaną fajną i do 13 kg to pewnie zwycięży nad koszem.
A co mamy, hm...ciuszki - sporo głównie bieliźnianych i piżamek, wierzchnich mniej ale tych też chyba tak dużo nie potrzeba; czapeczek mam sporo bo ja jak wiadomo fanka ciucholandów i jak tam widze jakąś śliczną za 50 gr to nie moge sie oprzeć, dużo skarpetek bo to najczęściej znajomi przynoszą jako drobiazg dla Franka gdy do nas wpadają, kilka kocyków bo moja rodzina w pledach i kapkach sie kocha więc i mały w to porzadnie zaopatrzony; poza tym pojemniki do mrożenia mleka (czyli pomysł z jałowymi na mocz), butelki w sumie 3 małe i jedna duża, smoczki 0-3 TT 2 sztuki, podgrzewacz do butelek, sterylizator, laktator, płyn do prania, maść bepanthen, krem do twarzy, do pupy i 2w1 szampon i zel do mycia musteli, balsam emolium, nozyczki i cążki do paznokci, szczotke i grzebyczek, 2 reczniki z kapturkiem, przewijak dmuchany, 3 pokrowce na przewijak, śpiworek do spania, kołderke, 3 płaskie podusie dla niemowląt, ochraniacz na łóżeczko, 3 prześcieradełka, materacyk do łóżeczka, karuzela do łózeczka, fotelik samochodowy maxi cosi cabrio fix, wózek bebe confort, patyczki do uszu, chusteczki do pupy 4 opakowania, pampersy 2-5 kg 3 opakowania, waciki dla niemowląt 4 opakowania, sól fizjologiczna 20 amp., gaziki jałowe, leko, VitaK (wit. K w kapsułkach). Dla mnie: wkładki laktacyjne 2 opakowania, wkłady poporodowe bella mama 2 opakowania, szlafrok.
Część rzeczy dostaliśmy, część kupione - na promocjach większość
Brakuje: łóżeczko, leżaczek (mam dostac od kumpeli), podkłady jednorazowa, gruszka do nosa, pampersy 3-6 kg, termometr, plasterki jałowe, spirytus, cebion, paracetamol czopki 50mg, herbatki dla karmiących i z kopru, termometr do pokoju i termometr elektroniczny dla małego i dla mnie jeszcze majtki jednorazowe i koszule nocne.