Juaska wg mnie takie siedzenie to nie jest dobre rozwiązanie. Sami takie mamy dla małego ale tylko dlatego, że wózek dostaliśmy i nie mieliśmy mozliwości sugerowania czegokolwiek w kwestii wyboru bo to miała być niespodzianka, teściowa zdradziła nam tylko dlatego sekret zebyśmy przypadkiem nie polecieli kupować wcześniej. Sami byśmy jednak takiego nie kupili a prawde mówiąc nie sadzę abysmy i tego użyli. Dostaliśmy zestaw 3w1 i prawdopodobnie skorzystamy jedynie z gondoli i całość sprzedamy jak już gondola nie będzie nam potrzebna, Moim zdaniem takie siedzenie nie jest dla dziecka wygodne - to taka inna forma fotelika samochodowego ale pozycja dziecka w nim taka sama - tzn jak siedzi jest ok bo siedzi prosto tak jak w każdym innym wózku natomiast jak juz chcesz malucha położyć to nie ma możliwość aby w takim siedzeniu był całkiem wyprostowany, nie bedzie więc miał jak połozyć sie na płasko czy na boczku lub brzuszku. Wszystko kwestia tego jak duzo zamierzasz z maluchem spacerować - my np jestesmy dość mobilni, juz planujemy wstepnie wakacje przyszłoroczne (rezerwacje biletów itd) i nie wyobrażam sobie byc gdzieś z dzieckiem w plenerze przez cały dzień lub chocby większość i żeby ono nie miało możliwości położyć się w dogodnej pozycji. Dlatego okres jesionno-zimowy i wczesną wiosnę myślę przejeździmy w gondoli a ja Franek zacznie siadać to kupimy spacerówke-parasolke ale rozkładana na płasko (maclaren lub silver cross pop) - myśle ze to będzie przełom marca i kwietnia.
Zastanówcie sie ile maluch będzie spędzał w tym siedzeniu czasu w pozycji leżącej, jesli wiecej niz 2 godziny to wydaje mi sie to niezbyt wygodne i zdrowe.