reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Dzięki dziewczyny za te podpowiedzi na temat smoczków. Wybiorę się do sklepu i pooglądam naocznie i zakupię jakiś chociaż jeden smoczek. Chociaż szczerze chciałabym żeby maluszek nie chciał go używać,ale jeśli to ma być rodzaj uspokojenia go- kiedy już nic nie przynosi rezultatów to wtedy będzie trzeba wypróbować. Mąż w ogóle jest antysmoczkowy i nie chce małemu go podawać,żeby potem nie było problemów z porzuceniem ukochanego "cumelka" przez syna.

Maga bardzo mały prezent dostałaś w tym sklepie, aż się humor poprawia po takim czymś :)

Dzięki dziewczyny za te podpowiedzi na temat smoczków. Wybiorę się do sklepu i pooglądam naocznie i zakupię jakiś chociaż jeden smoczek. Chociaż szczerze chciałabym żeby maluszek nie chciał go używać,ale jeśli to ma być rodzaj uspokojenia go- kiedy już nic nie przynosi rezultatów to wtedy będzie trzeba wypróbować. Mąż w ogóle jest antysmoczkowy i nie chce małemu go podawać,żeby potem nie było problemów z porzuceniem ukochanego "cumelka" przez syna.

Jeśli masz zamiar karmić piersia to mąż szybko zmieni zdanie jak zobaczy że dziecko sie cycem uspokaja i traktuje go nie tylko jako źródło pokarmu ale tez tak jak smoka i najchętniej by go ciumkało cały dzień. Nie wszystkie dzieci tak maja ale jednak sporo, więc jak sie chce miec jeszcze choć troche czasu, zeby sie np wykapać to smoka dobrze w domu mieć. Odruch ssania dla dziecka jest bardzo wazny, daje poczucie bezpieczeństwa i sa dzieci które po prostu muszą coś ciumkać, jak nie beda miały smoka beda wołały o piers i wcale nie bedzie to zwiazane z głodem tylko z potrzba ssania właśnie.

ja tez mam smoczek aventa z zestawu razem ze sterylizatorem do mikrofali, mam nadzieje ze na poczatek wystarczy, jak mlody bedzie go wypluwal to M poleci do sklepu i kupi inny :)

Od jutra w carrefourze będą kombinezony od rozmiaru 62 w cenie ok 35zł.

Ponawiam moje pytanie .
Zastanawiam się czy welurowy śpiworek do spania to dobry pomysł czy lepiej kupić bawełniany (o ile takie są) i w jakim rozmiarze (napisali, że jest w rozmiarze 70-110). Jak radzicie? Czy taki śpiworek od początku się przyda czy lepiej na później większy kupić, a na początek w kocyk okręcać malucha?

E-lona, moja mama uczy mnie, żeby kupować co się da z bawełny - zimą wszystkie sztuczności będą się elektryzowały :/. Są śpiworki bawełniane. A jeśli chodzi o rozmiary, to zawsze możesz kupić większy i dzidziusia nim otulić, podwinąć trochę materiał.

E-lona-myślę że z tym śpiworkiem to warto poczekać!na początek owijać kocykiem -małe dzieciaczki to bardzo lubią !W śpiworku dziecko ma odsłonięte rączki więc mogą. zmarznąć.Ja będę zawijać w rożek lub kocyk.

reklama
Joli77, przecież wystarczy ubrać dziecku długi rękawek/sweterek, żeby nie zmarzły mu rączki. I jeśli się boisz o paluszki, to przecież są rękawiczki "niedrapki". A w kocyku łatwiej o przegrzanie, szczególnie zimą, gdy się w domku grzeje - tak słyszałam.
Ja kocykiem będę owijać w naprawdę zimne noce, pewnie też do wózka, ale myślę, że będę używała spiworka tak samo często i od początku.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry