reklama

Zakupowo - Wyprawkowy

• Starter tematu Starter tematu Ren
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Co do uzywanych materacy dla dziecka, to KAZDY materac sie odksztalca, nawet jesli wyglada na DOBRY NIE JEST DOBRY, lepiej kupic zwykly piankowy nowy niz wymyslny uzywany. Tu chodzi o kregoslup dziecka, powienien miec rowne podloze, a nie poubijane, odksztalcone

Nice-girl -szukam czegos ciekawego, tylko z decyzja jestem zawieszona conajmniej do polowy sierpnia, a teraz sie zastanawiam, czy wogole rozpatrywac glebiej pomysl z kolyska czy nie warto sobie glowy zawracac:-)

Co do kolek masz racje, wogole im wieksze kolka tym lepiej poruszaja sie w terenie i daja wieksza amortyzacje, mozliwe ze skretna os duzo daje, ale glownie tez decyduje o tym wielkosc kol

reklama
ja wreszcie wybralam wózek - szukam, czytam ,ogládam od paru tyg (oczywiscie tylko w necie bo zamierzam zamawiac w Polsce) i wreszcie znalazłam super wózeczek który jak dla mnie pięknie sie prezentuje, jest dość lekki, ma skrętne koła, dość dużą gondole, super spacerówke z możliwoscią przekładania siedziska i co najważniejsze mozna wpiąć fotelik maxi cosi
oto mój wybór:
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: Ecoline BOLDER SD głęboko-spacerowy

nie moge sie tylko zdecydowac na kolor , bardzo podoba mi sie lilac blue, calipso, coral i safari , najbardziej podoba mi sie ten lilac blue ale czy bedzie pasował zarówno do chlopca jak i dziewczynki ??? :-)

Ostatnia edycja:
ledygap ja też sie zastanawiałam nad kołyską ale przemyślałam że jednak od razu łóżeczko, z tego co sie doczytałam to w takiej kołysce podobno tylko do trzech miesiecy dziecko śpi...

Hmmm... no to z tym materacem to muszę obejrzeć dokładnie go, czy tak jak nie piszesz nie jest krzywy. Tam jest kokosowo-gryczany. Ale jakby cos z nim było nie tak to się rozejrzę za nowym. Tak czy inaczej i tak ten model łóżeczka (bez materaca) kosztowałoby około 400 zł,więc ponad połowę taniej wyszło.

A jeszcze jedna sprawa odnośnie wózków. Jak myślicie - jest sens kupować wózek z gondolą biorąc pod uwagę, że będzie to zima i niezbyt dobry okres na spacery z takim maleństwem? Bo się tak właśnie zastanawiam. Może lepiej kupić samą spacerówkę + fotelik wpinany. Bo ta gondola to jednak potem miejsca trochę zajmuje w domu, a mamy małe mieszkanie. I czy są takie wózki 2-funkcyjne spacerówka+fotelik? Czy i tak trzeba kupić cały komplet z gondolą? Orientuje się ktoś w tym?

Niektore firmy oferuja sama spacerowke, z mozliwoscia wpiecia fotelika, lub dokupienia gondolki, jak udalo mi sie odzyskac dane z padnietego dysku, to mialam tam takie zestawienie czesci wozkow (chyba juz ze 100szt przelecialam) i byla w niektorych opcja wpecia fotelika, ale w ktorym ci nie powiem

Co do istoty samej gondoli, to uwazam ze jest to jak najbardziej na tak, w gondoli jest cieplej niz w sapcerowce, im dluzej dziecko lezy tym lepiej- nawet do 6 m-cy w gondoli. Spacerowka to jednak spacerowka, jest otwarta, bardziej przewiewna, ja bym wlasnie latem rozpatrywala sama spacerowke bez gondolki, ale zima, na pewno wyjdziesz z maluszkiem na nie jeden spacerek. Sa firmy ktore oferuja spacerowki rozkladane na plasko, a wkladasz w nie tzw miekkie nosidlo, ktore pelni funkcje gondoli- moze rozjerzyj sie za takim wozeczkiem, nie wiem natomiast czy maja funkcje wpiecia fotelika, w kazdym razie spacerowka jest tam na zawsze zamontowana

A ja się zastanawiam na MUTSY Transporterem..
W sklepie wydawał mi się dość lekki i zwreotby, no ale tak naprawde wózek możan sprawdzić z dzieckiem w środku :-)
Słyszałyście może dizewczęta jakieś opinie na temat tego wózka? A może go znacie z własnego doświadczenia?

juaska ten wozek byl moim faworytem:))))ale ostatnio rozmawialam ze moja kyzynka. Ona ma MUTSY i zdecydowanie odradza...
Powiedziala mi ze wozek mega wypas prezentuje sie pieknie ale mam kilka wad i po swoich doswiadczeniach mowi ze nie kupila by go poraz kolejny.
Juz mowie jakie minusy ten wozek jej zdaniem ma:
* gondolam jest mala jej synek w wieku 4- 5 miesiecy jezdzil z podkulonymi nozkami
* gondolka jezt waska wiec w zimi dzicko w kombonezonie plus kocym ......ciasno
* spacerowka tez ma wasie siedzisko wiec dziecko roczne w kombinezonie ma w niej ciasno
* wersja spacerowa Transpotera ma jeszcze jeden minus spacerowka ma taki pasek z tylu ktorym regulujesz wysokosc oparcia ..ponoc nie za wygodne do rozkladania.

Tyle ja wiem i w sumie strasznie bylam zapalona na ten wozek ale sama porownalam rozmiary
Powiedzial mi ze ona wybralaby teraz X-landera i wlasnie nad nim sie zastnawiam.....
MUTSY

Wymiary:Waga:
- podwozie rozłożone: 71x111x66cm - podwozie: 9,7kg
- podwozie po złożeniu: 105x35x66cm - gondola: 4,5kg
- siedzisko (sxd): 27x90cm - fotelik: 3,25kg
- wysokość rączki: 92-114cm
- gondola wew.
(dxsxg): 74x33x

X-LANDER XA

Wymiary: Waga:
- po złożeniu (dxsxw): 90x67x35cm - stelaż: 9,5kg
- siedzisko (sxg): 35x22cm - siedzisko: 3,2kg
- podnóżek: 17cm - gondola: 4,85kg
- wysokość oparcia: 52cm
- długość powierzchni leżącej: 91cm
- wysokość rączki: 45-115cm
- gondola (dxsxw): 79x37x21cm
- średnica kół (p/t): 25/30cm

Melissa
powiem jedno cos ty kobieto narobial pokazujac tego ecoline ......sliczny no i teraz klops co ja wybiore???????????????? Ten X lander to ja prawie kupilam a tu teraz takie cudo pokazujesz echhhhhhhhhhhhhhhhh

Ostatnia edycja:
Lady gab - dzięki za info. Muszę się rozejrzeć bo jestem na razie niezbyt zorientowana w kwestii wózków i nie mam jeszcze zadnego typu. Chcę tylko żeby był to wózek ze skrętną osią. Gondola jest dobra dla maluszka bo nie wyjedzie z niej przy jeździe w górki (a spacerówka jednak nie jest zakryta całkiem po bokach) Tylko się właśnie zastanawiam czy nie wystarczy na te kilka spacerów wpinany w stelaż fotelik. A jak przyjedzie wiosna to maluch będzie mieć jakoś pół roku i wtedy to już tylko spacerówka. Jakby ktoś znalazł jakiś konkretny model spacerówki z opcją wpinania fotelika to wklejcie link :)

reklama
Nice-girl po pierwsze myślę że wpinany fotelik to nie jest dobre rozwiązanie na spacery(ale to moje zdanie i nie musisz się z tym zgadzać)po drugie myślę że chyba więcej razy wybierzesz się na spacerek z maleństwem które potrzebuje codziennego dotlenienia-ponieważ o ile nie ma bardzo niskich minusowych temperatur to nie ma przeciewskazań do spacerów, a nawet zaleca się codzienny spacer(oczywiście odpowiednio należy ubrać do pogody)ponieważ dziecko najlepiej rozwija się na dworze, także ja myślę że jednak warto zainwestować w gondolę:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry