reklama
Sprawdzilam tego sprzedawce i troche mi smotno bo patrzylam tez inne ciuchy i powiem szczerze ze drogo sie w polsce zrobilo. Jak Fili mial 4msc pojechalismy do polski i kupilam mu kupe ciuszkow. Bodki z dlugim w super kolorach swietna jakosc i po 8 zl byly niewspomne o spiosszkach czy innych rzeczach. Teraz widze ze taniej wychodzi tutaj. W sklepach dostane nowe cioszki za smiesznie niska cene a jak jestem na Ebey(jak Alegro) to za jeszcze smiesniejsze ceny kupuje. Ostatnio kupilam tam 5 par spioszkow z koszulkami i z rzesylka zaplaclam 3,5 eu. Sliczne i prawie nowe. Ale za to na alegro znalazlam swietne komplety posciele z rozkami baldachimem itd i ceny sa swietne o jakies 70% taniej niz u nas.
A tu sie pochwale co kupila za 1eu!!! Jutro jade odebrac
A mebelki to mamy takie IKEA | Seria do pokoju dla dzieci HENSVIK
A tu sie pochwale co kupila za 1eu!!! Jutro jade odebrac
A mebelki to mamy takie IKEA | Seria do pokoju dla dzieci HENSVIK
Muminka taki kojec fajna sprawa a cena powalająca, super Ci się udało.
Ja ciuszków już mam full, trochę dostałam, cos tam jeszcze mam dostać a sporo też kupiłam w lumpexach. Nowych mam niewiele, w zasadzie to kilka bodziaków, jedne spodenki, z 4 bluzeczki + skarpetki i rajstopki, więc cenowo nie wyszło mnie to jakoś dużo a komoda Franka pęka w szwach
Wyzwaniem będzie jeszcze kombinezonik bo cieńszy polarkowy mam na 6 - 9 mies a na maluszka mam dość gruby, wydaje mi się, że za gruby na wrzesien/październik więc coś będę musiała jeszcze znaleźć, te oba dostałam, więc jakby co to dokupie sama trzeci tak żeby był w sam raz
Lumpexowe już raz wyprane, żeby pozbyć się "zapachu", kolejne pranie jakos pewnie w lipcu + prasowanie bo chciałabym, żeby troszkę "mieszkaniem" przeszły. Kosmetyki dla malucha też już mam + 2 paczki pampersów newborn, wszystko co z karmieniem związane też jest - na sam koniec została do kupienia awaryjna puszka mleka modyfikowanego tak na wszelki wypadek. Łóżeczko i pościel też już mam tylko łóżeczko u teściów więc muszę się z bólami wstrzymywać a już bym skręcić chciała. Fotelik do samochodu też już jest a wózek będzie totalną niespodzianką bo mamy dostać we wrześniu i nie wybieramy sami, wiem jedynie że zestaw gondola+spacerówka+fotelik, ale doszłam do wniosku że niech już będzie ta niespodzianka jaka by nie była bo wydatków teraz sporo a na wiosnę kupię mojego ukochanego maclarena
Mam tez kilka pierdoł typu karuzela czy mata i pare zabawek. Zostanie mi jeszcze apteczka ale to na sam koniec - M dostanie liste gotową jakby co, z resztą chciałam byc gotowa na połowę lipca i pewnie mi się uda (poza wózkiem) więc będę spokojniejsza.
Ja ciuszków już mam full, trochę dostałam, cos tam jeszcze mam dostać a sporo też kupiłam w lumpexach. Nowych mam niewiele, w zasadzie to kilka bodziaków, jedne spodenki, z 4 bluzeczki + skarpetki i rajstopki, więc cenowo nie wyszło mnie to jakoś dużo a komoda Franka pęka w szwach
monze
Zaciekawiona BB
Ja z kolei mam straszny problem z wózkiem. Byłam ostatnio w Bajce i obejrzałam sobie parę wózków. Jednak wózek trzeba zobaczyć na żywo! Ten, który mi się wcześniej podobał (Espiro 2010), okazał się bardzo duży - jakiś taki dziwnie wysoki i z dużymi kołami. Z kolei bardzo fajny okazał się Espiro GTX, ale niestety 500 zł droższy.
Mikado, które mnie interesowały, okazały się niezbyt ciekawe, natomiast podoba mi się ten wózek, który na początku planowałam kupić - Coneco Toledo. Jest dość mały, zgrabny (a ja do wysokich nie należę
, jednocześnie gondolka wydaje się odpowiednio duża, koła fajne - pompowane, ale nie jakieś ogromniaste, rączka regulowana z taką jakby gąbką, która jest dużo lepsza na rączkę niż plastik. No i cena jest rewelacyjna. No ale zobaczymy, co w końcu kupię, już bym chciała mieć to za sobą, żeby nie myśleć o wózkach i ich tyle nie oglądać.
Monze- ja mam Toledo, polecam:-)
Lolisza- jej faktycznie juz masz prawie wszystko, jak tak pomysle dobrze to ja tez mam duzo rzeczy w sumie, butelki, smoczki, rozek, kombinezony. Pisalas wczesniej ze jak do wrzesnia wytrzymasz bedzie dobrze, a mozna wiedziec czemu???Bo jak dla mnie to masz straszne tempo...w ogole cale to forum ma zatrwazajace tempo przygotowan
Muminka- fakt, nie masz co liczyc na tansze zakupy u nas, teraz bardziej sie oplaca kupowac za gramanica...producenci robia niesamowita kase na dzieciach, jeszcze ten "kryzys" gdzie sie wiecej dzieci zaczelo robic, ale co zrobisz dziecku nie kupisz???
Lolisza- jej faktycznie juz masz prawie wszystko, jak tak pomysle dobrze to ja tez mam duzo rzeczy w sumie, butelki, smoczki, rozek, kombinezony. Pisalas wczesniej ze jak do wrzesnia wytrzymasz bedzie dobrze, a mozna wiedziec czemu???Bo jak dla mnie to masz straszne tempo...w ogole cale to forum ma zatrwazajace tempo przygotowan
Muminka- fakt, nie masz co liczyc na tansze zakupy u nas, teraz bardziej sie oplaca kupowac za gramanica...producenci robia niesamowita kase na dzieciach, jeszcze ten "kryzys" gdzie sie wiecej dzieci zaczelo robic, ale co zrobisz dziecku nie kupisz???
fasolkaania
Fanka BB :)
Muminka fajna rzecz i naprawdę drogo cito nie wyszło
u nas zapewne by majątek kosztowało, zresztą sama bym tam wskoczyła się pobawić
reklama
Ja też już wyprawke mam. Przyjaciółka przyleciała na 2 tygodnie z USA i kupiła nam 20 sztuk body ,spodenki,czapeczki,buciki itp. Do tego kosmetyki z naturalnych składników (mam nadzieje ze nie bedą uczulać). Ale jak to ja musiałam też sobie dokupic kilka rzeczy.Ale juz nie kupowalam dla new born tylko wieksze ,zeby wystarczylo
. I komoda peka w szfach i staram sie juz nie kupowac ,bo jeszcze od przyjaciólki dostane rzeczy dla malutkiej wiec szkoda kasy.Lepiej na cos innego zaoszczedzic. Bo jak zrobiłam liste to tego jest po prostu mnóstwo .
Dziś jedynie skusiłam się na 3 sztuki body(tak pakowane) w H&M z napisem IloveMyDad a jutro przecież dzień Taty i chciałam mojemu Misiowi niespodzianke zrobić .
Dziś jedynie skusiłam się na 3 sztuki body(tak pakowane) w H&M z napisem IloveMyDad a jutro przecież dzień Taty i chciałam mojemu Misiowi niespodzianke zrobić .
Podziel się: