reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupowo-Wyprawkowy:)

Ja na razie mam 2 - jedną duża i jedną małą. Podobno smoczki trzeba od czasu do czasu wymieniać (chyba tak co o ok. 3 miesiące), ale to jak się ich używa cały czas, ja liczę, że będę karmić cycem ;) Kurcze ja właśnie też nie wiem na ile nastawić mikrofalę!

Materac wzięliśmy w końcu kokos-pianka - taki nam poleciła babka w sklepie. Jak dla mnie to one wszystkie są podobne a małej pewnie będzie wszystko jedno na czym śpi ;)

Ze smoczkami to jest tak, ze najpierw bierze sie ten z najmniejsza dziurka - zeby sie maluszek nie zakrztusil .. potem z czasem z wieksza, zeby byl wiekszy przeplyw :-)
A z materacem racja - kiedys byl jeden rodzaj i jakos to szlo :-)

reklama
Onionku, łóżeczko prezentuje się slicznie, poscielka cudna! Tak ja mam też z drewexu jak kilka juz z nas, nie mam szuflady, bałam się własnie o dywanik, i o to że nie bede umiala podchodzic do łóżeczka i brac dzidziusia z niego(stopy) ale pewnie to kwestia przyzwyczajenia, a szuflada sie przyda na za zabawki i inne akcesoria :-)
Ja bede rozkładała z P łożeczko w przyszłym tygodniu po ostatecznym sprzataniu, no i...kołyske do sypialni- chyba ona najbardziej mnie cieszy :-)
Zamówiłam tez nową, jedna z tanszych ofert Mamo i tato poscielkę, Dagna mi dodała odwagi, bo jakos zwlekałam, mialam tylko uzywane, ale zamówiłam tylko podusie i kołderka- -poszewki w kolorze groszkowym z seri serca- koszt 31 zł, takze w razie czego dołoze tylko ochraniacz i przescieradlo z tego co juz mam z tej serii i bedzie GIT :-)
Torba do szpitala stoi gotowa juz z 3 tyg, jeszcze tylko male opakowania kosmetykow dla siebie.

Zamówiłam tez nową, jedna z tanszych ofert Mamo i tato poscielkę, Dagna mi dodała odwagi, bo jakos zwlekałam, mialam tylko uzywane, ale zamówiłam tylko podusie i kołderka- -poszewki w kolorze groszkowym z seri serca- koszt 31 zł, takze w razie czego dołoze tylko ochraniacz i przescieradlo z tego co juz mam z tej serii i bedzie GIT :-)

Zawsze do usług ;) Ja chyba jutro zamawiam :)

piszecie o szufladach, wiec ja tez kupilam bez...ale za przykladem Pysi, szukam teraz jakis fajnych pudelek pod lozeczko, plastikowych badz z kartonu - pomyslalam, ze bedzie to dobry schowek na zapasy pieluch, "wyrosniete ubranka" itp. no i mozna sobie rozmiar dopasowac, zeby nie przeszkadzaly..tylko teraz trzeba sie zmobilizowac i je znalezc:)chyba najszybciej w Ikei?

piszecie o szufladach, wiec ja tez kupilam bez...ale za przykladem Pysi, szukam teraz jakis fajnych pudelek pod lozeczko, plastikowych badz z kartonu - pomyslalam, ze bedzie to dobry schowek na zapasy pieluch, "wyrosniete ubranka" itp. no i mozna sobie rozmiar dopasowac, zeby nie przeszkadzaly..tylko teraz trzeba sie zmobilizowac i je znalezc:)chyba najszybciej w Ikei?
i ja tak własnie zrobiłam, kupiłam pudła kartonowe w castoramie, później wrzuce zdjęcie jak to wyglada :)

Dagna - przejrzalam jeszcze raz ta ulotke od butelek LOVI i napisane, ze mikrofale na maxa :-D Ja chyba najpierw wloze jedna na probe, zeby strat za duzych nie narobic hehe..

Dziewuszki a jak nie mam sterylizatora a chce smoczki do ssania z plastikowa obwoluta wyparzyc, to jak? do garnuszka i zagotowac chwile? HELP!

asiek wstaw fotki, pewnie fajnie to wygląda, no i super rozwiązanie, zresztą ja uwielbiam różnego rodzaju pudła

onionek wstaw do garnuszka i zagotuj powinno byc ok, przecież trzeba to jakoś wyparzyc, ja kupiłam 2 smoczki 0+ z tommy tiipe czy jak to się piszę, i są takie śmieszne, całe silikonowe, przezroczyste bez tego uchwytu, i taaaakie malusie

tak sie zastanawiam, a jakby nalac wody do jakiegoś pudełka z przykrywką np. takiego jak na żywnośc, i wrzucic tam smoczki i to w mikrofale to nie wysterylizowało by się?
co takiego szczególnego ma ta butelka z lovi w sobie ze jest samostarylizująca- pewnie nic, ja swojej jeszcze do wrzucłam w mikrofale, leży zamknięta.

Ostatnia edycja:
Dagna - przejrzalam jeszcze raz ta ulotke od butelek LOVI i napisane, ze mikrofale na maxa :-D Ja chyba najpierw wloze jedna na probe, zeby strat za duzych nie narobic hehe..

Dziewuszki a jak nie mam sterylizatora a chce smoczki do ssania z plastikowa obwoluta wyparzyc, to jak? do garnuszka i zagotowac chwile? HELP!

O dzięki! Widzisz, ja nawet jeszcze ie zaglądałam, wszystkie rzeczy zakupione dla małej, leżą na stercie ciuchów moich, B, w workach - eh, uroki zastojów remontowych ;-)

A co do smoczków, to też jestem ciekawa... i te osłonki silikonowe na piersi do karmienia też chyba trzeba wyparzyć, prawda?

Ale jestem zielona!

reklama
Do góry