reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

reklama
Ja jeszcze nic nie kupiłam dla dziecka. Nie chodze po sklepach może dlatego a myślę,że taki zakup to raczej impuls. Jednak moja kuzynka już w 3 miesiacu kupiła sweterek w biedroneczki choc nie wiedziała co będzie i co lepsze nie chiała wiedziec do konca. Pózniej znów targnięta przeczuciem kupiła różowy słodki kocyczek. Każdy się pukał w głowe a ona mówiła przecież wiem będzie dziewczyna i nie potrzebuję potwierdzenia. Fakt do konca ciąży nie znana była płec dziecka ale chyba nie było wyjścia to musiała by dziewczynka;))

Tobie rowniez zycze z calego serduszka dziewczynki, ale podobno tak jest, ze jak lekarz po zrobieniu usg stwierdzi chlopca to juz jest chlopiec pewny a jak dziewczynke to mozliwa jest pomylka:confused:

Oj nie do końca!! :-D W sierpniu rodziła synowa mojej kierowniczki. Całą wyprawkę mieli na chłopaka, bo do samiutkiego końca lekarz nie miał wątpliwości!! A urodziła się dziewczynka...:-D:rofl2:

Iwonka strasznie się cieszę z reakcji Twojej mamy :-D
Tak się bałaś - a ona chyba tylko czekała aż jej powiesz... żeby móc się cieszyć :-D Teraz już będzie super!!

Sarenka ja miałam wielką ochotę pojechać dzisiaj na jakieś zakupki, ale niestety musiałabym chyba nosić na plecach kibelek :rofl2::szok: więc odpuszczam.
Poza tym mamy czas ;-)

Pytanie do mamuś, które mają już dzieci: co sądzicie o kaftanikach dla maluszków. Wczoraj poczytałam na jakimś forum i zdecydowana większość mam mówi, że nakupiły ich a potem nie używały, bo zawijały się dzieciom na pleckach i od tego płakały? Pisały , że 2 szt. do szpitala i nic więcej, a potem body i pajacyki...
A w czym waszym dzieciom było najwygodniej?

Oj nie do końca!! :-D W sierpniu rodziła synowa mojej kierowniczki. Całą wyprawkę mieli na chłopaka, bo do samiutkiego końca lekarz nie miał wątpliwości!! A urodziła się dziewczynka...:-D:rofl2:
No to znaczy ze zawsze jest jakis wyjatek!!! widocznie lekarz pomyslil pepowine z ...:-D:-D:-D

Jagoooodka jak dobrze pamietam jak miala chyba 3 szt kaftanikow, troczki sie urywaly bardzo szybko i ogolnie nie bylam zadowolona:wściekła/y:niby latwo sie zaklada dziecku, nic nie trzeba zapinac, ani przez glowke przekladac, ale te troczki i zakladki z tylu:baffled: body superr sprawka ale takie ktore maja po boczkach(na ramionkachà) takie zakladki, wtedy latwiej dziecku wlozyc przez glowke:tak::tak::tak:

Ja używałam kaftaników. Najczęściej ubierałam dziecko w body na ramiączkach+kaftanik+śpiochy (wygodnie się przewija) albo body na ramiączkach+pajacyk a latem to samo body z krótkim rękawkiem. ?U nas raczej sprawdzą się te ciepłe welurowe pajacyki bo jak się dzieci urodzą to niedługo do jesieni/zimy. Pierwsze dziecko urodziłam w marcu i tych welurowych pajacyków nie miałam okazji wkładać zbyt często dopiero jak maluch był starszy.

Dzisiaj pierwszy raz ubrałam się w spodnie ciązowe, nareszcie nic nie cisnie tylko na razie ciagle zsuwają się z pupy :-D mam takie spodnie:
NOWOŚĆ jeansy spodnie ciążowe NOWE, rozm. 42 (575351572) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Hehehe - ja również jestem na etapie ciągłego podciągania spodni ciążowych - nie mogę się w ogóle przyzwyczaić - gumki w ogóle nie czuję - tylko ten jeans sprawia wrażenie, jakby mi spodnie cały czas wisiały tam gdzie nie trzeba. Ale prawdopodobnie się przyzwyczaję - tak uważają doświadczone mamusie :-)

narazie nie uskuteczniam zakupow dla maluszka,ale bardzo chcialam miec juz chociaz skarpetki :-D
no i kupilsmy z M skarpetki i taki kaftaniko-body chyba, bo jest z dlugim rekawkiem, zapinane w kroku ale caly jest zachylany jak kaftaniki i zapinany z boku, czyli glowy tarmosic nie trzeba i mysle ze to sprytne rozwiazanie, bo sie na pleckach nie zawija.
tez smigam w ciazowych spodniach i mi wygodnie i koszulka mi sie nie podciaga:tak:

ja też kupiłam sobie w końcu spodnie ciążowe, rzeczywiście są bardzo wygodne. Latem już nie będzie takiego problemu z ubraniami bo takie sukienusie to można kupić wszędzie i nie są takie drogie. Dla dzidzi nic jeszcze nie kupiłam - jakoś tak nie wiem czy to dobry moment, jakieś dziwne obawy mnie nachodzą.

reklama
To ja się pochwalę, że kupiłam sobie w sobotę bawełnianą tunikową bluzkę, sweterek- bolerko i zielone bolerko...:happy: wszysko świetnie nadaje się na ciążę, a kupione było w "normalnych" sklepach:tak: Podejrzewam że dałam za to 1/3 "ciążowej" ceny, tylko dlatego, że na metce nie jest zaznaczone, że to na okres ciąży:tak: Do tego jest taki plus, że po ciąży nadal ciuszki będą w użyciu:-D

Do góry