reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Asia dlatego właśnie kupiłam te butle, ze względu na smoczki. też mam laktator z ich firmy, bo jak pisała kropa na allegro nowy kosztuje o połowę taniej niż w sklepach, a jak będzie niepotrzebny to się sprzeda.

reklama
A-Asia, pewnie, że laktator można kupić w każdej chwili. Tylko że Tomee Tippee z allegro, nowiutki prosto z anglii, kosztuje 70 zł, a w sklepie 150 :) Zdecydowanie wolałam zamówić wcześniej i potem ew. sprzedać lub komuś podarować, niż potem na wariata przepłacać - bo jeśli się okaże, ze potrzebny, to będzie potrzebny pilnie. A z tego, co wiem, mało któa kobieta nie potrzebuje - prędzej czy później z reguły trzeba wyjść z domu, a maluchowi jedzenie zostawić i czymś je odciągnąć :)

Ja karmiłam synka i nigdy laktatora nie używałam...a jak gdzieś wychodziłam to odciągałam sama i doszłam do takiej wprawy, że 100ml nie było dla mnie problemem.Najpierw ogrzewałam pierś a później odpowiedni chwytałam brodawkę i mleczko leciało...teraz nie myślę też o laktatorze...w dodatku po 4 miesiącu można dać już dziecku kaszkę albo coś ze słoiczka...tak więc ja uważam, że bez laktatora można się obyć:tak:

kropa wiem właśnie też znalazłam na allegro ok 70 zł już z akcesoriami właśnie TT ale to mnie nie przeraża - wybierasz przesyłke kurierską i masz na drugi dzień. w sklepie najtaniej widziałam za 129 zł ale sam bez żadnych dodatkowych akcesoriów. sama nie wiem tak do końca jak to z tym laktatorem będzie... niby nastawiam się na karmienie piersią ale wiadomo... może być jakiś problem, nawał czy coś a z drugiej strony przez pierwszy miesiąc mam zamiar nie uszać się nigdzie bez malucha więc będzie czas na to żeby dokupić... jeszcze się waham... jeszcze się nad tym zastanawiam...

A-Asia, z tą przesyłką kurierską to bym nie przeceniała. Na Allegro róznie bywa, mnie się często zdarza, że się przesyłka opóźnia - właśnie laktator mi przyszedł bardzo późno, bo jest sprowadzany z anglii - te tańsze prawie wszystkie są :(

Ja karmiłam synka i nigdy laktatora nie używałam...a jak gdzieś wychodziłam to odciągałam sama i doszłam do takiej wprawy, że 100ml nie było dla mnie problemem.Najpierw ogrzewałam pierś a później odpowiedni chwytałam brodawkę i mleczko leciało...teraz nie myślę też o laktatorze...w dodatku po 4 miesiącu można dać już dziecku kaszkę albo coś ze słoiczka...tak więc ja uważam, że bez laktatora można się obyć:tak:

Jeśli dziecko jest "na piersi", to nie powinno się dawać nic innego do 6 miesięcy. No i tak, jak pisałam: jak nie użyję, to sprzedam i tyle :)

tweenie na allegro znalazłam zestaw startowy tych butelek też w korzystnej cenie niż jakby się kupowało pojedyńczo czy w tych dwupakach. tu jest link:
Butelki Zestaw startowy Tommee Tippee Promocja (1029540183) - Aukcje internetowe Allegro

Asia, ja jedną dostałam z laktatorem, drugą ze sterylizatorem do mikrofali. Jeśli zdecydujesz się na zakup laktatora, to wstrzymaj się z butelkami, bo z reguły jedna przynajmniej jest w zestawie. Cały zestaw z laktatorem kosztuje70 zł, 70 zł płaciłam za sterylizator do mikrofali i mam dwie butelki o wartości pewnie jakichś 20 zł :)

widziałam, ale póki co nie kupowałam aż tylu. Póki co mam jedną z laktatorem i 2 większe, a najwyżej dokupię jeszcze.

reklama
no ja myślałam żeby zakupić coś takiego:
Laktator ręczny TOMMEE TIPPEE - New Design 2009! (1030056562) - Aukcje internetowe Allegro

to są od razu i butelki i sterylizator bo w sumie nie będę kupować specjalnie sterylizatora tylko myślę ewentualnie o takim do mikrofali... ale to on jest w tym zestawie...

Mam dokładnie taki sam zestaw, ten pojemnik to tylko pojemnik, a nie sterylizator :) I w zasadzie nie wiem, do czego służy, chyba do tego, żeby włożyć do niego ten laktator i to zwyczajnie wygotować - a ja nie chciałam sterylizować w wodzie, bo nienawidzę osadu, jaki zostaje po kilku wygotowaniach na butelkach i innych częściach. Ten mikrofalowy działa na parę i ew. do sterylizacj w zimnej wodzie z tabletkami specjalnymi - 5 zł za 56 szt. w Mothercare :)

Do góry