reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Madzik, to wcześnie robisz zakupy ale szczerze mówiąc... czas tak szybko "leci"... Dobrze, że kupiłas oilatum i sudokrem- to przyda Ci się na pewno!!! Co do nivea- wiem że wiele dzieci ma na nią uczulenie ( dowiedziałam się tego na podwórku, gdzie mama po mamie rękę do góry podnosiła jak po latach o uczuleniu na nivea rozmawiałyśmy). Moja córka należała do tego grona, a szkoda ze tak późno na to wpadłam, bo ją tak obsypywało, ze lekarze sądzili że to alergia pokarmowa i rezygnowałam z wszystkiego po kolei do jedzenia. Odstawiałam płyn do kąpieli i... wszystko grało...
Penaten też używałam- nie pamiętam jakiś skórnych rewelacji więc chyba dobry był :)

reklama
ja chyba jednak i tak spróbuję nivea.. też się co prawda zastanawiałam jeszcze nad penathenem lub bubchen.. sama już nie wiem:baffled:

Ewcik, pewnie ze spróbować zawsze można! Ale z tego co pamiętam- dziwne, bo np krem nie uczulał tylko najgorzej płyny do kąpieli (chusteczki do pupy też nivea kupowałam i było ok)

nie wiem, muszę pomyśleć i poczytać opinie, ale też chciałabym już kupić, żeby chociaż to potem mieć z głowy;-)

a ja, będąc dziś na mieście, wstąpiłam do księgarni i kupiłam w promocji 2 książki-były razem zapakowane i kosztowały...tylko 19,90:szok:

DSC03870..jpg

Ewcik; BARDZO DOBRE KSIĄŻKI! jedne z najlepszych o dzieciach. Jeszcze dla tych mam które będą miały problem z uspieniem maleństwa polecam: "Uśnij wreszcie"-Side Flexigrid. Zresztą jak ktoś ma ochotę na wersję elektroniczną- ślijcie maile- podeślę :)

Ostatnia edycja:
wiem, dlatego też kupiłam:-) zakupiłam jeszcze ostatnio książkę Giny Ford " Jak usypiać? wszystko o zdrowym śnie niemowląt i maluszków". Też bardzo fajna.
no a co do tych dwóch pozycji, to normalnie zapłaciłabym za nie w sumie ponad 60zł.. a tak tylko 19.90:-D

jakoś mam uraz to nivejki, sama mam po niej problemy skórne i też słyszałam, że często uczula, tak samo jak johnson& johnson. Czy jak to się pisze :p

szukam linka do tego penatenu

reklama
Do góry